matrigs Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 Czy ktoś ma doświadczenie z tymi kulasami? http://gunfire.pl/product-pol-1152205709-Precyzyjne-kulki-P-S-B-P-0-30g-2000-szt-szare.html Pytam ponieważ osobiście mam bardzo złe doświadczenia z tymi kulkami, wbrew opiniom na GF. Wolałbym jednak usłyszeć wypowiedzi bardziej obeznanych w temacie. Zamówiłem 3 paczki tych kulek z czeskiego źródła. Opakowanie identyczne jak od białych kulek poza napisem "Grey". Zakładam że są oryginalne. W teście porównawczym gdzie w jednym magazynku miałem te kulki, w drugim identyczne 0,30 gr G&G ale białe, szare latały mi zdecydowanie gorzej. Podobne doświadczenie miałem z wszystkimi kulkami z trzech worków. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Używałem tych kulek w replikach 450-500fps, w tym w lufach pdi 6,01. Nie robiłem dokładnych testów, ale kuleczki latały elegancko (w pewien sposób za sprawą luf), zero zacinek, w tym na full auto. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 (edited) G&G jak G&G jedne z najlepszych kulek do AEGów. Kolor nie ma tu znaczenia, szare i białe latają tak samo czyli dobrze. Od jakiegoś czasu nie ma białych, są właśnie tylko te szare. Widać je normalnie nawet przy 500 fps +. Edited March 22, 2016 by rumak Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted March 22, 2016 Author Report Share Posted March 22, 2016 Są dostępne tu praktycznie bez przerwy http://allegro.pl/precyzyjne-kulki-0-30g-g-g-2000-szt-i6042247289.html Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 (edited) @rumak, nie przesadzaj. Białe są dużo bardziej widoczne. Wysłane z mojego SM-T311 przy użyciu Tapatalka Edited March 22, 2016 by argawen Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 (edited) Wspieram lokalny sklep, nie zamawiam kulek przez neta :icon_razz: Swego czasu nie było białych nigdzie. argawen najwyraźniej masz słaby wzrok, mi osobiście taka widoczność kulek wystarczy :P Edited March 22, 2016 by rumak Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Używane w vsr (~510fps, komora pdi i promyk) i M14 (~410, wide bore i flathop). Zero problemów w magach, komorach, lufach. Lot bez zastrzeżeń, widzialność (jest takie słowo? x)) również, choć czasem przy większym zachmurzeniu w gęstszym lesie jedna lub dwie kulki umkną oczom. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 .......argawen najwyraźniej masz słaby wzrok, mi osobiście taka widoczność kulek wystarczy :P To nie jest jednoznaczne z taką samą widocznością kulek. Po prostu ci wystarcza. Sam używam szarych G&G. Ale jak są białe do kupienia, to od razu je biorę. Miałem brać Valkeny, ale z nimi jest "posucha". Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 W mojej opinii szare były niemalże idealnie widoczne. tj. nawet jeśli słabiej niż białe nie miałem żadnego problemu z widocznością trajektorii lotu kulki. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Używam 0,3g G&G szarych i są git. Latają bardzo ładnie a ich widoczność jest praktycznie identyczna jak białych. Ich szarość to taka bardziej brudna biel. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted March 23, 2016 Author Report Share Posted March 23, 2016 Mogę was ładnie poprosić, jak nadarzy się okazja, porównać szare / białe na tej samej strzelance zamiennie. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Strzelalem na bialych 0,3, replika okolo 460 FPs. Na 50 m skupienie mialem w kartke od malego notesu. Po zakupie szarych, rozrzut wzrosl, musialem przestawiac acoga, ogolnie moim zdaniem sa ciut inne niz biale. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 Przemieliłem 2k takich. Widoczność podobna do białych. Gorsze od MB 0,3. Lufa promy 6,03 490fps. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 (edited) widzialność (jest takie słowo? x) Jako student nawigacji przychodzę z odpowiedzią - jest i nawet nie ma tego samego znaczenia co widoczność :icon_biggrin: Widzialność tyczy się z jakiej odległości widać coś (na przykład światło latarnii), widoczność tyczy się tego, czy dana rzecz nie jest zasłonięta lub, na przykładzie świateł - sektory świecenia. Więc w tym przypadku widzialność jest właściwym określeniem :D Edited April 28, 2016 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 (edited) Kiedy zobaczyłem temat w ostatnio poruszanych wątkach, to myślałem, że ktoś sprzedaje GG po 30 groszy. Mam 0,30 opisane na paczce jako White, ale zawartość jest bardziej szarawa, niż biała. Ja jestem zadowolony z ich jakości. Edited April 28, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Pon Pon Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 Ja mam obydwa rodzaje szare i białe jest różnica białe są mocno białe a szare to taka brudna biel. Białe są dobrze widoczne szare są gorzej widoczne szczególnie na tla jaśniejszych rzeczy ale przeciwnicy też je gorzej widzą obydwa rodzaje śmigają bdb. Chociaż wole białe bo lubię je dobrze widzieć w każdych warunkach a przy szarych tak jak mówiłem czasem ich nie widać gdy strzelamy na tle jasnych rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 A i ja coś napiszę. W moim mniemaniu szare są lekko lepsze od białych (bynajmniej w takiej sytuacji) - wynika to z tego że w czasie jednej strzelanki replika miała focha i wyszła z osi dysza gumka. Strzelając białymi GG replika co chwila łapała zacinkę na kołnierzu gumki. Szare w tej samej replice i na tej samej strzelance nie zacięły się ani razu. Fakt zacinek nie wynikał oczywiście z winy kulek, ale szare ten problem likwidowały. Nie przeprowadzałem śledztwa tylko ogarnąłem replikę, ale pewną "inność" szarych ewidentnie widać. Co do widoczność - szare widać dobrze, nie idealnie ale wystarczająco. W pochmurne dni trochę gorzej ale dalej wystarcza. Strzelałem nimi też we mgle i nie polecam ich zdecydowanie na takie warunki. Mgła była średnio gęsta, widoczność jakieś 30 - 40m. W lunecie znikały na 20m. Białe było widać na około 30 -35m. Ogólnie jeśli w sklepie mam wybór to biorę szare - niby "normalnie" różnicy nie ma, ale jakoś bardziej je lubię od tamtej feralnej strzelanki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts