Patison Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Mam pytanie dotyczace montazu oporzadzeni. Czy tasmy 25mm na kieszeniach, ladownicach itp bedzie pasowalo do tasm 20mm na kamizelce?? Quote Link to post Share on other sites
Simmi Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Oba systemy nie są do siebie kompatybilne. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Na kamizelce nie ma takiej możliwości. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Oba systemy nie są do siebie kompatybilne. No nie do końca - na kamizelkę 25mm (MOLLE) zamontujesz kieszenie 20mm - odwrotnie... nie bardzo ;) Quote Link to post Share on other sites
Simmi Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Chodziło mi właśnie o sytuację podaną w wątku :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Miałem kiedyś panel udowy z Miwo w systemie 20mm i montowałem na nim kieszenie z systemem 25mm. Nie jest łatwo ale da rade, wszystko jest na styk. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Podobnie mam z Janysportem PP25. Cargo od PSTG w systemie molle wchodzi i całkiem dobrze siedzi. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Wiele zależy od szerokości przeszyć pionowych w systemie 20mm czyli o ile się tama z materiałem nagnie. Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Jak taśma ładownicy jest bardzo sztywna (bo np. ma w środku coś wszyte) to nie bardzo. Bardziej luźne taśmy dadzą radę ale będzie to męczące. Do tego dochodzi kwestia "kompatybilności" PALSów na kamizelce i na ładownicy - może być tak że ładownica będzie dziwacznie powyginana itp. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Mam pytanie dotyczace montazu oporzadzeni. Czy tasmy 25mm na kieszeniach, ladownicach itp bedzie pasowalo do tasm 20mm na kamizelce?? Tak jak koledzy wyżej napisali. Teoretycznie nie pasuje, a praktycznie jak się pomęczysz to zmontujesz, ale będzie shitowo wyglądać. Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 ale będzie shitowo wyglądać Niby dlaczego? U mnie wyglądało to normalnie. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Wszystko zależy. Ja na pasie PT-4 MIWO 20mm z trudem zamontowałem IFAK Helikona (25mm). Mimo to wygląda dobrze, tylko przy przeplataniu jest ciężko, ponieważ IFAK ma te taśmy do przeplatania bardzo sztywne. Najlepiej to po prostu przymierzyć, jak się ma możliwość. Edited November 7, 2012 by SterylizatorPL Quote Link to post Share on other sites
klintwestwoood Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 Cześć Mam taki problem, otóż mam kilka ładownic i kieszeni, niestety z różnymi taśmami. Mam tak: 2 x ładownica potrójna zak plus AK - 20mm 2 x kieszeń na granat - 20 mm cargo - 25mm kieszeń mre - 25mm IKMZ - 20 mm Jaki do tego kupić pas? Czy da się zakładać kieszenie 20mm na pas 25mm i na odwrót? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 Niby się da, ale to tak na siłę. Ogólnie nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
klintwestwoood Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 może lepiej kupować pas na 20mm i starać się wepchnąć szersze taśmy z cargo i mre, albo lekko je pocienić nożyczkami? spróbowałem założyć kieszeń na granat (20mm) na zewnątrz mre cargo (25mm) i pasowało w miarę Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 Kupuj 25mm pas. Pisałem kiedyś z Miwo i dowiedziałem się że nawet ZAKi w systemie 25mm mają taśmy z tyłu 20mm, bo 25 by tam poprostu nie weszły, ale mimo to pasują na oporządzenie z taśmami 25mm. Także możliwe, że wszystkie Twoje ładownice są teoretycznie z systemu 25mm :), poza tym większa perspektywa rozbudowy Quote Link to post Share on other sites
klintwestwoood Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 Kupuj 25mm pas. Pisałem kiedyś z Miwo i dowiedziałem się że nawet ZAKi w systemie 25mm mają taśmy z tyłu 20mm, bo 25 by tam poprostu nie weszły, ale mimo to pasują na oporządzenie z taśmami 25mm. Także możliwe, że wszystkie Twoje ładownice są teoretycznie z systemu 25mm :icon_smile:, poza tym większa perspektywa rozbudowy dobra sprawdziłem jeszcze raz. Z systemu 20mm są tylko dwie ładownice potrójne i dwa granaty. Okazuje się że mimo iż taśmy są 20mm to przeszycia poziome są co 25mm więc wchodzą jedne w drugie. Kupie pas 25mm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts