losiu1262 Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 cześć Jak zapewne większość wie zabronione jest noszenie polskiego orginalnego munduru wz.2010 i ogólnie polskiego umundurowania. Ale zawsze są też ich kopie które legalnie nosić można. I tu właśnie pytanie kto te kopię robi (firma) i gdzie można je dostać (sklep)?. Ale..ale.. zawsze gdy szukam używanego munduru wz.2010 nie wiem jak rozpoznać czy jest on orginalny czy to jakaś kopia. więc i tu kolejne pytanie, jaka firma produkuje takowe mundury dla naszej armii? prosze nie wyrażajcie opini typu: "przecież na niedzielnej strzelance nie spotkasz ŻW" "ten przepisz dawno umarł, teraz tylko o nim głośno" z góry dzięki i mam nadzieje że temat się rozwinie ;) Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Jeśli chcesz biegać w WZ to Helikon robi multum modeli w tym kamuflażu. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Helikon, Currahee, Miwo Praszka i Lubliniec. Jest w czym wybierać.. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Jeśli chodzi o firmy szyjące mundury w kamuflazu wz.93 to poza wymienionymi wcześniej jest jeszcze Specops, ale tu już trudniej dostać (chyba można było załatwić przez sprzetmilitarny.pl). Ja od siebie mogę polecić Currahee :icon_wink: Helikona bym omijał. Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Helikon ma jedną zaletę, jest tani w porównaniu z innymi firmami. Quote Link to post Share on other sites
Raveneye Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Orginalny wz 2010 od Monu ma naszywkę IMA ZPCHR- a ja się zastanawiałem czemu tak nietrwałe są te 2010... Cóż, przepis martwy czy nie to temat innej dysputy, ciekawi mnie jak leży z sytuacją kiedy ktoś jest w NSR- przysięgę składałem, jestem non stop w gotowości. Takie założenie NSR... przynajmniej być powinno. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Helikon ma jedną zaletę, jest tani w porównaniu z innymi firmami. I wiemy dlaczego :) Quote Link to post Share on other sites
losiu1262 Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 (edited) Orginalny wz 2010 od Monu ma naszywkę IMA ZPCHR a czy "zakłady odzieżowe wybrzeże" i "UNIFEQ" też robią dla wojska? bo metka prawie identyczna jak "IMA" Edited August 2, 2016 by losiu1262 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Zakłady Odzieżowe Wybrzeże z tego co pamiętam robiły poprzednie mundury. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 (edited) Mundury wz 201 szyje pare firm. Nikt nie robi kopii tego munduru. W polskiej armii nie ma tzw. kontraktu więc nie ma rozróżnienia na koszerne i niekoszerne mundury. Jeśli jakaś firma szyje mundury dla wojska to każdy taki mundur to "oryginał". Edited August 2, 2016 by wally Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 Helikon kopiuje wz 2010 swoim cpu w panterze leśnej. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 To nie jest kopia. Kilka różnic jest. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 Nie dziwi mnie kilka różnic w chińskiej kopii. Mundury na tyle podobne że żołnierze kupują je do zastąpienia wz2010. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Jak przestaną sprzedawać po allegro to nie będą musieli kupować. Szczególnie teraz po zmianie PZM i ilości jaka przysługuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts