Ślepak Posted August 21, 2016 Report Share Posted August 21, 2016 Hej, tak przeglądam komory i w oko wpadła mi ta od Retro Arms. Ktoś już ją ma, montował? Trochę zastałem się w tym temacie, ale jak szukałem, to albo serio jestem ślepy, albo nie ma nigdzie takiego tematu na temat tej komory. Jestem jej bardzo ciekaw, szczególnie, że nie kosztuje majątek. http://www.asg.warszawa.pl/asg/czesci-i-akcesoria/komory-hop-up/p,retro-arms-komora-hop-up-cnc-do-replik-typu-ak,24742.html Quote Link to post Share on other sites
derbi50 Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 Komora ogólnie spoko tylko polecam zaopatrzyć się w zestaw dzwigienek no chyba że będziesz kombinował z różnymi gumkami Ogólnie polecam Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 Witam. Komora sprawiała masę trudności w AK od E&L. Różni się wymiarami (gardło otworu na dyszę, tu gdzie komora styka się z GB jest znacznie krótsze od E&Lowego stocka), przez co uszy na śruby, którymi łapie się komorę do lufy wypadają w złym miejscu. Kiedy komora jest głębiej niż stockowa, występują problemy z włożeniem magazynka, o osiągach już nie wspomnę. Komora nie przyjmuje też dysz, które mają w połowie większą średnicę zewnętrzną, o ile różnica jest znacząca (czyli większości, ale wystarczy stoczyć ten odcinek o większej śr. poniżej pewnego wymiaru i jest ok.) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 2, 2016 Author Report Share Posted September 2, 2016 No to mnie przestrzegłeś, Senku. Mam AKSU od FC, więc to samo w sumie co E&L. Także poszukam może innej komory w takim razie, bo z tą nie chce mi się dłubać i się denerwować. Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted September 2, 2016 Report Share Posted September 2, 2016 Do AK od E&L polecam komorę AirsoftPro pasuje idealnie, mi z 440 fpsów podskoczyło do 480, polepszył się też zasięg. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Ja z retro armsem w moim serwisie spotykam się dość często w temacie AK. Sama komora jest spoko, ale w 80% replik wymaga przeróbki, bo jak SenkuPH powiedział gardło jest za wąskie. Przerabiamy w moim serwisie te gardła na frezarce i wtedy dysza spokojnie wchodzi na całej długości, a nie na połowie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 Dzięki panowie za sensowną odpowiedź udokumentowaną zdjęciami i doświadczeniem ;) Świetna robota ! Quote Link to post Share on other sites
MentoS Posted October 4, 2016 Report Share Posted October 4, 2016 Czy ktoś próbował tej komory w AK od Cymy? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 A co w stockowej nie tak? Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Od siebie polecam prowina. Szczelna, łatwa w instalacji, nie sprawiała problemów ani w E&L ani w RK-02. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts