woma Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Witam, Przeglądam oferty sklepów i zastanawiam się, które HK416 wybrać? Widziałem wykonania Umarexa, WE , a pewnie jeszcze znajdzie się kilku innych producentów. Czy warto kupić replikę napędzaną Green Gasem, CO2, a może HPA? Co powinienem wiedzieć stając przed takim wyborem i na co zwrócić uwagę? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Na zwykłe strzelanki tylko hpa i aeg. Wersja gazowa z blowbackiem będzie bardziej realistyczna z wyglądu i strzelania. Tak naprawdę do wybork do koloru, można polecić wszystko od boyi po konwersje do ptw :) Chyba najważniejszy jest budżet i Twoje preferencje. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Na zwykłe strzelanki tylko hpa i aeg. Wersja gazowa z blowbackiem będzie bardziej realistyczna z wyglądu i strzelania. Tak naprawdę do wybork do koloru, można polecić wszystko od boyi po konwersje do ptw :icon_smile: Chyba najważniejszy jest budżet i Twoje preferencje. Kolega pisze w dziale "Karabinki gazowe". Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Masz rację, ale weź pod uwagę że konwersje hp pakujesz do aeg zamiast gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Polecanie Boyia powinno być karalne... :-F Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 (edited) Masz rację, ale weź pod uwagę że konwersje hp pakujesz do aeg zamiast gearboxa. bosze Edited September 8, 2016 by EndeBeats Quote Link to post Share on other sites
Barsad Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Masz rację, ale weź pod uwagę że konwersje hp pakujesz do aeg zamiast gearboxa. Albo przerabiasz GG na HPA. :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 (edited) JA Ci odpowiem tak. Wszystko absolutnie jest zależne od tego jaki masz budżet. Wszystkie repliki zasilane GG lub CO2 mają swoje problemy, a to mag ci się rozszczelni w najgorszym momencie, a to celność czy powtarzalność strzałów spadnie, albo walniesz full auto serią mutantowi pomiędzy nogami jak ja na jednym Stalkerze :icon_wink: (w sumie dzięki temu udało się nam wszystkim zwiać bo mutant srogo się zdziwił :icon_razz:) Można niby przerabiać magazynki GG na HPA za pomocą zaworów i wtedy te "problemy znikną", ale i tak butla plus regulator, no i koszt magazynków, o tym to nawet nie będę wspominał :icon_wink: W rękach miałem i używałem repliki WE, chyba każda miała jakiś problemik który trzeba było "ogarnąć". Najbardziej boli w replikach na GG czy CO2 to że ty masz 30 kulek a przeciwnik po 500 czasem lub więcej :icon_wink: EDYTA po namyśle: Dzisiaj swoje dwie repliki posłałem do chłopaków z HPAirsoft na przerobienie na TNK/Daytonę, nerka poszła ale będzie ;) Z filmików i recenzji wnioskuję że aktualnie to najlepszy system HPA z GBBR, tylko ta cena .... Edited September 8, 2016 by _Czarny_ Quote Link to post Share on other sites
DAVIDEX Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Jak hk416 to vfc :-) Bardzo solidne wykonanie + oznaczenia . Kup wersje 14.5 i przerób na hpa . Quote Link to post Share on other sites
woma Posted September 8, 2016 Author Report Share Posted September 8, 2016 (edited) Ogólnie chyba nie ma w żadnym sklepie dostępnej tej wersji od Umarex/VFC. Fajnie byłoby jeśli replika byłaby z blow backiem i miała znośne cenowo magazynki. Raczej nie interesuje mnie kupowanie elektryka i przerabianie go na gaz. Na replikę planuję wydać do 2500zł. Ile kosztuje taka przeróbka na HPA i jakie daje korzyści? Edited September 8, 2016 by woma Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 Jakby co, to wysłałem Ci na PW wiadomość. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 Na Gunfire widzę że są od Umarexa i WE. Nie spodziewaj się też tanich magów, zwykłe na GG potrafią kosztować coś pod 200 plnów czasem, te na CO2 są jeszcze droższe. Więc przy komplecie magów cała sprawa zaczyna kosztować niemiłosiernie dużo. Jeśli HPA to masz kilka opcji. Kupić zwykłego GBBRa, magi na GG i wymienić w nich zawory do HPA, tu dochodzi jeszcze koszt butli (np mały Valken 0,8 za 220) i rega (600 pln) oraz zaworków HPA ( coś pod 80 plnów za sztukę) no i wąż (około 100 lub 150 ) Z innych aktualnie chyba tylko polecałbym Daytonę, jak to robią mi chłopaki z HPAirsoftu. Kit z montowaniem 3 295 pln nie widzę aby cena była zmienna w zależności od tego do czego wkładasz. Dochodzi koszt butli (np mały Valken 0,8 za 220) ega (600 pln) i wąż (około 100 lub 150 ) pasują magi od Aegów Tu bardziej opłacalnym jest kupić jak najtańszego GBBR WE (np używkę i tak większość bebechów wyleci) "Teoretycznie" istnieje jeszcze Aylan ale podchodziłem do niego dwa razy, światełko w tunelu jest, ale nadal cierpi na bolączki produktu niemowlęcego. Długa droga przed nim. Ogólnie, cobyś nie robił, tanio nie będzie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts