krkmf Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 W końcu postanowiłem jakoś zaznaczyć Małopolskę na mapie ASH. W związku z tym mam zaszczyt zaprosić państwa na imprezę pt.: MONTE CASSINO Data - 26-28.05.2017 Miejsce- Fortasg Jaszczurowa (woj. Małopolskie) link do miejsca- http://fortasg.pl/ , https://www.facebook...tasgpl/?fref=ts Strony konfliktu: Alianci ( USA, Brytyjczycy, PSZ, Partyzanci) Niemcy, Włosi Chyba nie muszę w tym dziale o tym pisać, ale.... STYLIZACJA OBOWIĄZKOWA! Żadnych współczesnych kamuflaży. Wstępne informacje: 26.05.2017 przyjazd uczestników, ognisko. 27.05.2017 rejestracja 10.00-18.00 bitwa o Monte Cassino ognisko integracyjne 28.05.2017 pakowanie i wyjazd Impreza jest na terenie komercyjnym posiadającym infrastrukturę i udogodnienia dla gier airsoftowych. Co nie co można podglądnąć w linkach powyżej. Dlatego koszt wpisowego to 50zł/os. Termin wpłat (prawdopodobnie do końca kwietnia), oraz konto zostanie podane w późniejszym czasie. Aby impreza miała sens i przyniosła satysfakcję graczom dolny limit to 40 osób. Sąsiedzi z Czech i Słowacji wyrazili zainteresowanie, więc liczę że się uda. W przeciwnym wypadku impreza niestety nie będzie mogła się odbyć. Pomysł i miejsce zostanie na inny termin. Z czasem będę wrzucał bardziej precyzyjne informacje. Jeśli ktoś ma pytania, to proszę pytać. Postaram się w miarę sprawnie odpisać w tym wątku. Pozdrawiam THOMPSON Quote Link to post Share on other sites
wish Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 (edited) No to pora się zapisywać. Takiej imprezy nie można odpuścić. Alianci: 1. Wish 101AB Oś: 1. Edited November 7, 2016 by wish Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 No to pora się zapisywać. Takiej imprezy nie można odpuścić. Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski Oś: 1. Quote Link to post Share on other sites
Bladek Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Nareszcie coś blisko. Jak mi tylko termin spasuje to piszę się do aliantów. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 (edited) By nie było że nie, pojawię się. Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3.Ahmed 1st Parachute Division Edited November 7, 2016 by Ahmed Quote Link to post Share on other sites
Teo Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Ołrajt. Jeszcze nie wiem czy za PSZ czy za 1.FJ, ale będę. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3.Ahmed 1st Parachute Division 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 (edited) Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3.Ahmed 1st Parachute Division 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD Albo jako generał Sir Harold Alexander. ;) Edited November 8, 2016 by Domin007 Quote Link to post Share on other sites
KubaJozefek Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3.Ahmed 1st Parachute Division 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID 5. Matt Baker - 101AB 6. Penelopa - 101AB 7. Monika - 101AB Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3.Ahmed 1st Parachute Division 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD Quote Link to post Share on other sites
gregorius7 Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 Z mojej strony trwa organizacja ekipy. Kilka osób na pewno zasili stronę niemiecką. Do tego przypominam o Big Benie miesiąc wcześniej !!! Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 gregorius dobrze że przypominasz :) Quote Link to post Share on other sites
krkmf Posted November 9, 2016 Author Report Share Posted November 9, 2016 Kilka fotek terenu z innych imprez. Skał trochę brakuje, ale za to jest góra i to nie mała. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 Mjodzio ;) szkoda, że tyle trzeba czekać Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 Powiem tak: bunkrów nie ma ale i tak jest zajebiście :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 Komunikat sztabu 15 GA: z rozpoznaniem jest jak z seksem. Jak jest dobre - to jest dobrze. A jak jest słabe - to i tak lepiej niż gdyby go w ogóle nie było. Wywiad gromadzi już informacje, Niemcy nas nie zaskoczą. Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 (edited) Rewelacyjna miejscowka chyba to jest, ale mnie sie bardziej kojarzy ze Zlotem dla zuchwalych czy moze lepiej Kelly`s Heroes. :icon_smile: Matt - bunkry sa! Edited November 9, 2016 by historian1970 Quote Link to post Share on other sites
micju34 Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID 5. Matt Baker - 101AB 6. Penelopa - 101AB 7. Monika - 101AB 8. Michał - 82 ze "zdobycznym" Mg-34 - chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ;D Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3.Ahmed 1st Parachute Division 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 (edited) Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID 5. Matt Baker - 101AB 6. Penelopa - 101AB 7. Monika - 101AB 8. Michał - 82 ze "zdobycznym" Mg-34 - chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ;D 9. Kolba 101 AB 10. Renifer 101 AB Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3.Ahmed 1st Parachute Division 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD P.S. 1 - Ogromna prośba do wszelkich orgów: wrzucajcie info do "kalendarza i zapowiedzi gier WW2", bo niektórzy ( :icon_cool:) mogą nie zorientować się w porę, że szykuje się coś nowego - mi zajęło to w końcy 2 dni!!!. P.S. 2 - oczywiście, potwierdzam aliancki przydział, ale jeszcze nie jestem pewien, w jakich barwach (czy uda mi się zebrać coś nowego) P.S. 3 - Domin, mam nadzieję, że w końcu odzyskasz pełnię władz ... mam na myśli oczywiście rękę :icon_lol: Edited November 10, 2016 by Kolba_DK Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 (...) P.S. 3 - Domin, mam nadzieję, że w końcu odzyskasz pełnię władz ... mam na myśli oczywiście rękę :icon_lol: A danke. Do końca maja przyszłego roku RAMC już powinien mnie wypuścić ze swych troskliwych rąk. Jeżeli chcielibyście zasilić szeregi Imperium, to jakieś zapasowe szpeje i hełmy dla Was mogę wziąć. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 Jeśli ktoś będzie szukał ciuszków to mam 2 dodatkowe sorty dla hamburgerów. Replika też jakaś się znajdzie. Quote Link to post Share on other sites
krkmf Posted November 10, 2016 Author Report Share Posted November 10, 2016 Jeśli ktoś będzie szukał ciuszków to mam 2 dodatkowe sorty dla hamburgerów. Replika też jakaś się znajdzie. Jest duża szansa że przybyło by kilka osób, które się w ash jeszcze nie bawiły. Jeszcze będę pisał na stronie wydarzenia odnośnie stylizacji. Standardowo dopuszczone będą osoby wystylizowane na partyzantkę. Czyli w ciuchach po dziadku i z gołym czterotaktem owiniętym szmatą. Z mojego teamu będą dodatkowe osoby zainteresowane więc jeśli ktoś może użyczyć trochę szpeju będzie bardzo miło. A może się kogoś uda przekabacić i poszerzymy nasze i tak skromne grono. Dodatkowi ludzie zawsze w cenie. Nie ukrywam, że cieszy mnie zainteresowanie imprezą. Mam nadzieję, a jest chyba na to szansa, że uzbiera się kworum. A może jeszcze będzie nadwyżka.Na pewno dołożę starań żebyście długo tą imprezę zapamiętali. Quote Link to post Share on other sites
KubaJozefek Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 Jest duża szansa że przybyło by kilka osób, które się w ash jeszcze nie bawiły. Jeszcze będę pisał na stronie wydarzenia odnośnie stylizacji. Standardowo dopuszczone będą osoby wystylizowane na partyzantkę. Czyli w ciuchach po dziadku i z gołym czterotaktem owiniętym szmatą. Z mojego teamu będą dodatkowe osoby zainteresowane więc jeśli ktoś może użyczyć trochę szpeju będzie bardzo miło. A może się kogoś uda przekabacić i poszerzymy nasze i tak skromne grono. Jakby co to też posiadam drugi sort mundurowy: - jeep cap - M41 (44R niestety) - HBT spodnie + kurtełek - buty szpadackie Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 13, 2016 Report Share Posted November 13, 2016 (edited) Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID 5. Matt Baker - 101AB 6. Penelopa - 101AB 7. Monika - 101AB 8. Michał - 82 ze "zdobycznym" Mg-34 - chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ;D 9. Kolba 101 AB 10. Renifer 101 AB 11. Harry - 82 AB raczej Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3.Ahmed 1st Parachute Division 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD Heh, Monte Cassino... i sami spadacy US :) Edited November 13, 2016 by historian1970 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts