Gaara Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Jest ktoś w Warszawie kto zrobi tdc? Serwisy się podejmują takich spraw? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Prosta sprawa.Sam ogarniesz. Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Mierzone 75 skutecznego na 0.36 5 metrów dalej spadały kulki , pisałem juz w tym temacie to raz ale powtórzyłem jeśli nie jesteś zainteresowany całością . Lunetę mam Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 (edited) Ciekawy wynik.Ja na 640 fps nie mam tyle skutecznego na 0.45g i flat hopie Przeważnie jest tak że skuteczny od całkowitego ti min 10-20m rożnicy nie 5-bo piszesz że spadały po takiej odległości Edited February 22, 2018 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
Barekson Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Mierzone 75 skutecznego na 0.36 5 metrów dalej spadały kulki , pisałem juz w tym temacie to raz ale powtórzyłem jeśli nie jesteś zainteresowany całością .Lunetę mam Wertyn, sprzedajesz tą snajperke? :D Kurczę, 75 metrów celnego zasięgu najs. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Zależy za ile :D Quote Link to post Share on other sites
Barekson Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Zależy za ile :DHmmm możemy się dogadać. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Co ja ci poradzę , mierzyłem laserem , tyle wychodziło , nie muszę z nikim walczyc o prawdę . Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Maple 75' przy -4 przez 2h odpoczywała na balkonie- twarda jak kamień. Nie da się ustawiać. Jutro test systemy. Najlepsza szczelność dała mi kingarms purpurowa. Jest jednak twarda jak maple przy ujemnej temp. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Jutro -6°C i wielka walka.Ja z kolei testuje fioletowego prometheusa zrobionego na flat z dystanserem omega od maple leaf. Zobaczymy Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 Ponad 12h w aucie i po wyjęciu repliki przy -8 na systemie kręci idealnie. Jednak jest mała nieszczelność na tej gumce. Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Chciałbym się zapytać, jaką średnicę oraz długość maja te śróbki do regulacji hop up? Chciałbym zamontować minimalnie dłuższe, bo pokusiłem się o pogrubienie dystansera o rurkę termokurczliwą i teraz jednak trochę za mocno podkręca 0,36 nawet na dokręconych maksymalnie śróbkach. Czy nie lepiej byłoby po prostu usunąć tą rurkę termokurczliwą? Czy może jednak te śróbki dać dłóższe, aby można było bardziej dokręcić je? p.s śróbki te po za mocnym wkręceniu, wylatują z gwintu i mogą wpaść do środka - nie mają ograniczenia żadnego. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Czemu sobie ich nie zmierzysz? Sprawdź sobie ile luzu masz gdy ramiona opierają się na maksymalnym wkręceniu śrub. Może być tak, że już wyżej nie pójdą w górę Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 "śróbkach" ty tak serio ? Quote Link to post Share on other sites
Barekson Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 "śróbkach" ty tak serio ?xD Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 (edited) Niestety nie mam teraz możliwości, aby sprawdzić wymiary śrób(xD) oraz wolnej przestrzeni powstałej po ich maksymalnym wkręceniu, gdyż nie będzie mnie jeszcze w domu przez kilka dni (ponad). Dlatego prosiłbym kogoś z Was o sprawdzenie tych wymiarów, jeżeli jest to możliwe. :) Czemu sobie ich nie zmierzysz? Sprawdź sobie ile luzu masz gdy ramiona opierają się na maksymalnym wkręceniu śrub. Może być tak, że już wyżej nie pójdą w górę Karol, ramiona mają jeszcze pełen zakres ruchu. Mógłbym nawet je podnieść jeszcze o centymetr. Edited March 7, 2018 by czerwo Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Czerwo nic nie podniesiesz o centymetr bo nie wsadzisz komory później do lufy zewn. Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Jak nie ,zawsze może wyciąć dziurę w lufie zew :D Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Jestem za dobrym człowiekiem.... Długość: 4.01 Średnica: 2.91 Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 DZIĘKI ZA DOBRY CZŁOWIEKU! Quote Link to post Share on other sites
Juniorex Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Czy ktoś mi może przybliżyć montaż adaptera pod tłumik co cymki ? Rozumiem że na końcu lufy jest zaślepka którą trzeba odkręcić aby móc adapter zamontować ? Jaki gwint ma ta zaślepka lewo czy prawoskrętny ? Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Ljewo skrętny Quote Link to post Share on other sites
Jejas Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Wymieniłem wnętrzności, wsadziłem tam zestaw od barta. Zmieniłem gumkę na zieloną g&g. W stockowej konfiguracji maksymalnie wysunięta gumka ledwo co podkręcała kulki. Teraz nie podkręca w ogóle, w końcowej fazie lotu kulka mocno opada. WTF. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Słaba jest GG. Wsadź systeme. Katuje teraz madbula i się sprawdza. Daje dużo lepsza szczelność niż systema, GG i kręci dobrze. Tylko temp mniej jak 5'C jej nie sprzyja Quote Link to post Share on other sites
Jejas Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Wsadzałem też czarną systeme, to samo. W ogóle jak wsadzałem zieloną G&G to kołnierz gumki przysłaniał prześwit lufy. Zmieniał już ktoś komorę hop up'a ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts