Bienio Posted September 24, 2005 Report Share Posted September 24, 2005 Chcę kupić buty wojskowe do gry w airsoft, jednak muszą się one także nadawać na zimę. Bardziej chodzi mi nie o to, by było w nich ciepło, tylko żeby się od mrozu i śniegu nie rozleciały. Dlaczego na zimę? Bo po prostu rodzicę nie zafundują butów które będą się nadawały jedynie do biegania po lesie :) Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 24, 2005 Report Share Posted September 24, 2005 Wez buty BW (uzyj funkcji "szukaj" na forum, wejdz na www.ngt.pl, tam jest opis i sporo komentarzy na forum). pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bienio Posted September 24, 2005 Author Report Share Posted September 24, 2005 O które buty BW ci chodzi? Bo np. na specshopie ( www.specshop.pl ) są 3 rodzaje Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 aq może GROMy Protektora, podobno są niezłe na zimę... Quote Link to post Share on other sites
Ray Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 Bienio podaj jakąś granicę cenową w której chcesz się zmieścić. Tutaj jest troche o butach: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?p=1505...ghlight=#150537 Quote Link to post Share on other sites
Bienio Posted September 25, 2005 Author Report Share Posted September 25, 2005 Hmm przedział cenowy myślę coś koło 200zł. Gromy są tanie i mi się podobają także z wyglądu, tylko niech mi jakiś ich właściciel potwierdzi, że się w zimie nie rozpadną :) A i jeszcze co do gromow: nadaja sie zarowno do lasu jak i na teren zabudowany? Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 Hmm przedział cenowy myślę coś koło 200zł. Gromy są tanie i mi się podobają także z wyglądu, tylko niech mi jakiś ich właściciel potwierdzi, że się w zimie nie rozpadną :) A i jeszcze co do gromow: nadaja sie zarowno do lasu jak i na teren zabudowany? mój kumpel używa ich już drugi rok, mało o nie dba, trzymają się bardzo dobrze. do są ogólnie buty do poruszania się po mieście, ale on używa ich do lasu, nizaleznie od pogody czy pory roku. Quote Link to post Share on other sites
Bienio Posted September 25, 2005 Author Report Share Posted September 25, 2005 No więc wybór już prawie na pewno padł na Gromy protektora. Dobrze się składa bo ta firma jest z Lublina więc pójdę jutro lub pojutrze do sklepu firmowego, przymierzę i moze kupie. Dziekuje wszystkim za rady. Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 O te buty... http://ngt.pl/?p=test&nr=94 pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ryb Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 Jakby co to możesz też sprawdzić Magnum'y. Pomimo iz ślizgają się trochę na lodzie to są bardzo ciepłe (ja w swoich w zime łażę). Jakkolwiek przez ostatnich pięć zim przechodziłem w glanach (ja tam glany mam o każdej porze roku, może czasem tylko latem nie), ale ja jestem specyficzny dość 8) Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 Gromy na zime? Zły pomysł, te buty przeciekają, jak tylko woda dojdzie powyżej linii podeszwy. wiem, że śnieg zachowuje się trochę inaczej, ale i tak skończysz prawdopodobnie w mokrych butach. Polecałbym raczej trochę odłożyć i kupić buty bundeswehry lub zwykłe desanty (jeśli chcesz tanio) potraktować impregnatem- samoróbką z wosku Quote Link to post Share on other sites
Andrzej Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 W desantach będziesz robił piruety na lodzie :wink: Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 W desantach będziesz robił piruety na lodzie :wink: ... w BW podobnie (na ubitym sniegu takze latwo sie wywrocic). Quote Link to post Share on other sites
Bienio Posted September 25, 2005 Author Report Share Posted September 25, 2005 Powiedzcie tylko: czy gromy nie rozpadną się od śniegu, mrozu lub wody? Mniejsza z tym, ze beda przeciekac czy ze bedzie w nich zimno. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 A moze trzeba pomyslec o jakis butach trekingowych - odpowiednia kolorystyka i materiały i bedziesz zadowolony i w zime i na strzelaniach. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 W desantach będziesz robił piruety na lodzie :wink: a w gromach nie?????????Zresztą wskaż mi buty, które się sie ślizgają na lodzie (najlepiej takie, których używałeś). Jak się wogóle nie chcesz ślizgać, to idź do sklepu turystycznego i sobie kup antypoślizgowe 'przylepce' do butów :P Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 Gromy na zime? Zły pomysł, te buty przeciekają, jak tylko woda dojdzie powyżej linii podeszwy. wiem, że śnieg zachowuje się trochę inaczej, ale i tak skończysz prawdopodobnie w mokrych butach. Polecałbym raczej trochę odłożyć i kupić buty bundeswehry lub zwykłe desanty (jeśli chcesz tanio) potraktować impregnatem- samoróbką z wosku to chyba masz jakąś feralną parę tych butów........ desanty odradzam A moze trzeba pomyslec o jakis butach trekingowych - odpowiednia kolorystyka i materiały i bedziesz zadowolony i w zime i na strzelaniach. też dobry pomysł, ale kupić dobre buty tego typu to chyba minimum 200zl Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 to chyba masz jakąś feralną parę tych butów miałem ;). gromy to za te pieniądze nawet dobre buty, ale na pewno nie na zimę. zresztą z tymi desantami to się trochę zagalopowałem, równie dobrze, a nawet lepiej możnaby kupić którąś z setek par wojskowych butów innych narodowości z allegro zrobionych z 'pełnej' skóry, bez membrany (bo rozumiem, że na gore-tex autor tego tematu nie chce wydawać pieniędzy) EDIT: i tak najgorzej było w zimę w hi-tec'ach stealth leather , musiałem uważać, jak szedłem po ubitym śniegu, istna ślizgawka. Quote Link to post Share on other sites
Bienio Posted September 25, 2005 Author Report Share Posted September 25, 2005 Filozofujecie jak możecie, ale na pytanie nie odpowiedzieliście :) czy gromy nie rozpadną się od śniegu, mrozu lub wody? Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 Rozpaść nie rozpadną, ja w swoich łaziłem w zime, pływałem, nawet jeden sie w ognisku znalazł na chwile (i troche podeszwa sie nadtopiła) i tak daaaalej... Ale na zimę to za ciekawy wybór nie jest, od wysokości membrany przesiąkają momentalnie :wink: Pozdro, PieTrzaK Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 Bienio zastanów się lepiej - mówisz, że nie przeszkadza ci to, że przemiękają. Biegałeś kiedyś w mokrych butach zimą ? Przez kilka godzin ? Naprawde czasami lepiej dwa razy się zastanowić niż źle wybrać. Poszukaj butów do trekkingu. Quote Link to post Share on other sites
Bienio Posted September 26, 2005 Author Report Share Posted September 26, 2005 A Magnumy Classic? Będą się nadawać na zimę? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 26, 2005 Report Share Posted September 26, 2005 Ja uzywam Wojasow (model sie nazywa bodajze Military) bardzo fajne, wygodne, cieple i co najwazniejsze dobrze trzymaja sie powierzchni, dzieki czemu nie robi sie co dwa kroki salta na lodzie... Quote Link to post Share on other sites
pAjaK Posted September 26, 2005 Report Share Posted September 26, 2005 Jesli chcesz buty na strzelanki i zime to kup trekkingowe. Bo w nich mozna wygodnie biegac i sie bawic a w zime nie powinny przemoknac. ( jeszcze zalezy jakie kupisz ). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ryb Posted September 26, 2005 Report Share Posted September 26, 2005 A Magnumy Classic? Będą się nadawać na zimę? Będą. Ale będziesz miał problemy na letnich strzelankach (chociaż da się wytrzymać). Pozatym bedziesz musiał opanować sztukę chodzenia w magnymach po lodzie (to też da się zrobić). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts