Jaeger Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Co z gwarancją? W ciągu dwóch lat od zakupu masz prawo do reklamacji obuwia. Jestem po rozmowie z rzecznikiem praw konsumenta. Sprawa wygląda tak że gwarancji na buty w ogóle nie mam, jak i większośc klentów w Polsce, bo nie dostałem karty gwarancyjnej. Faktycznie dwa lata od zakupu jest rękojmia, i jest to ryzyko sprzedawcy. Co prawda ma on prawo do posiłkowania się opinią eksperta lub producenta, ale w moim przypadku nie dotrzymano terminu rozpatrzenia reklamacji bo buty podobno poszły podobno do Hiszpanii. Dostałem listownie świstek z informacją że reklamacje odrzucono, bez uzasadnienia, wysłany dnia w ktorym powinienem dostac spowrotem buty i uzasadnienie. Warte to tyle co kawałek papieru na którym to napisano. Na ta chwile nie wykluczam nawet procesu cywilnego, ale jestem zablokowany bo mija kolejny tydzien a ja nie mam butów, uzasadnienia ani kasy. I tak to w końcówce lata biegam w butach z gore. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Szukałem sam, ale tego wszystkiego jest zbyt wiele. Otóż potrzebuję w miarę dobrych butów na zimę do łażenia po cywilu. Mogą być treki, militarne itd byleby w stonowanych kolorach. Jedynym ogranicznikiem tutaj jest cena, która najlepiej jakby nie przekraczała 400zł chociaż jeśli buty będą na prawdę warte swojej ceny to poważnie się nad nimi zastanowię (tylko nie wyjeżdżać mi z butami typu Haix KSK3000 - nie ten budżet). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 problem z butami (jak i z każdym sprzętem stosownej klasy) jest taki, że faktycznie dobry- kosztuje. D0 400zł możesz dorwać coś przyzwoitego ale najwyżej przyzwoitego. Nie licz na sprzęt faktycznie dobrej klasy. A te haixy które wspomniałeś wcale takie drogie nie są. Od pewnego czasu zauważam, że są rzeczy na których nie warto oszczędzać. Nie tylko w airsofcie. Do tej właśnie kategorii zaliczam buty. Nie wnikając w poszczególne modele i firmy- kupisz coś za 200zł i przesiądziesz się na coś za około 600zł i różnica jest wyczuwalna od razu. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 (edited) Jak się dobrze poszuka (ciut szczęścia też jest potrzebne) to na niemieckim i brytyjskim ebayu można wyrwać buty Lowa, Meindl i Haix za mniej niż połowę ceny sklepowej. BW kupuje modele Meindla, Lowa i Haix jako buty górskie, a poza tym obuwie tych marek jest bardzo popularne wśród żołnierzy na wyspach, którzy kupują je za własne pieniądze. A buty czy to wydawane żołnierzom, czy zajumane z magazynu, czy to takie które ktoś kupił i nie pasuje rozmiar trafiają znów do obiegu. Edited September 29, 2011 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Dex, ja doskonale o tym wiem, że jeśli coś jest dobre to kosztuje. Tylko jest mały szczegół, nie zarabiam i jestem zależny od rodziców, którym ciężko jest przetłumaczyć, że dobry sprzęt kosztuje. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Cóż, niestety trzeba sobie zarobić. Rany, jakby mi rodzice dokładali do zakupów, ależ by fajnie było :D Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Pisałem tu o Haixach 2005 używanych stan idalny z armyworld.pl, ale post gdzieś zniknął. Mam takie i moim zdaniem to dobra opcja za 200 zł. Te, które kupiłem, wyglądają jak prosto z fabryki. Quote Link to post Share on other sites
ghost18b Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Czy miał ktos do czynienia z takimi butami? Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Z racji, ze nie mogę znaleźć używanych butów BW 2000 z moim rozmiarem wpadły mi w oko takie buty austriackie: http://armyworld.pl/product-pol-1325-Buty-Wojskowe-Austriackie-Oryginal-Demobil-.html Miał ktoś z takowymi do czynienia? Jeśli tak, z góry bardzo dziękuję za opinie :). Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Ogólnie kupowanie używanych butów nie jest dobrym pomysłem IMHO. Quote Link to post Share on other sites
pasti1906 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 (edited) Witam. Zastanawiam się które Jungle pustynne kupić, mam zamiar kupować w tym sklepie http://gromtrade.pl/search.php?node=246&counter=0 Które będą najlepsze? A może warto dołożyć do Bates Gore-tex? Edited January 17, 2012 by pasti1906 Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 A chcesz buty pustynne czy z membraną? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Temat mówi na zimę ... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Odpowiem cytatem z oryginalnego pytania: Zastanawiam się które Jungle pustynne kupić, Do powyższego się odniosłem. Może on spędza zimę w dżungli lub na pustyni? :) Quote Link to post Share on other sites
pasti1906 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Rozumiem że w butach z membraną będzie cieplej tak? A czy w lecie w takich butach nie będzie zbyt gorąco? Quote Link to post Share on other sites
Szczypek Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 jakbyś przeczytał choć stronę tego tematu to wiedziałbyś że nie znajdziesz butów sprawdzających się dobrze i w zimie i w lecie. to se ne da. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Są. Klapki - ale tylko w okolicach równika ;D Quote Link to post Share on other sites
pasti1906 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 (edited) Czyli najlepiej kupić Batesy na zimie, a na lato Jungle? Czy szukać jakiś innych? Edited January 18, 2012 by pasti1906 Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Ja mam Haix BW 2005 i w zimie są super (nie ma mowy, by przemokły), w lecie też nie ma problemu. Ale może mam stopy nieczułe na pot. :cool: Quote Link to post Share on other sites
matich Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Ja mam pytanie czy te buciki HAIX BW 2005 nie są aby podróbką? HAIX W niektórych sklepach kosztują one troszkę więcej... Np tutaj. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Jedne są używane a drugie fabrycznie nowe? Czytanie ze zrozumieniem to naprawdę zanikająca umiejętność... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Ja mam Haix BW 2005 i w zimie są super (nie ma mowy, by przemokły), w lecie też nie ma problemu. Ale może mam stopy nieczułe na pot. :cool: Popieram w pełni. Doskonałe buty! :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Buty BW2000 Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 No cóż Haix 2005 jest zdecydowanie lepszy. Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Tak - ten film ma już swoje lata. Recenzja Haixów niebawem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts