kukunamuniu Posted November 8, 2017 Report Share Posted November 8, 2017 (edited) To od razu zapytam - jak się tutaj demontuje zatrzask? Nie ma śrubki w przycisku jak w innych replikach. Edited November 8, 2017 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 8, 2017 Report Share Posted November 8, 2017 (edited) http://scr.hu/56zt/3jeqt Piłujesz zaznaczone miejsce, dzięki czemu zwalniacz magazynka głębiej wchodzi i ząb wchodzi głębiej w okno zaczepu magazynka. Normalnie tam powinna być, śrubka, tylko tam jest bodajże 1,3mm ampul, więc życzę dużo cierpliwości :icon_biggrin: Edited November 8, 2017 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted November 8, 2017 Report Share Posted November 8, 2017 http://scr.hu/56zt/3jeqt Piłujesz zaznaczone miejsce, dzięki czemu zwalniacz magazynka głębiej wchodzi i ząb wchodzi głębiej w okno zaczepu magazynka. Normalnie tam powinna być, śrubka, tylko tam jest bodajże 1,3mm ampul, więc życzę dużo cierpliwości :icon_biggrin: Znalazłem ten imbusik z boku, nie spodziewałem się go tam akurat ;) A kluczyk mam, w KWA przycisk zwalniacza lubi się luzować, to sobie taki sprawiłem i trzymam przyklejony magnesem wewnątrz skrzynki z narzędzami, bo to malutkie jest ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 8, 2017 Report Share Posted November 8, 2017 Kurde ja to zawsze w emkach miałem 1,5 i miałem problem z odkręceniem tego badziewia. Teraz nie mam problemu bo mam klasyczny zwalniacz od specny. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted November 9, 2017 Report Share Posted November 9, 2017 (edited) Azteko przysłało mi nowy zwalniacz gratis (propsy), ale okazało się, że mój egzemplarz również z tym nie chce gadać. Musiałem bardzo mocno dobijać maga, bałem się, że coś uszkodzę albo komin komory HU pościna mi ząbki na wylocie magazynków. Spiłowałem około 0,5 mm jak na obrazku i teraz jest ok, magazynki (plastikowy midcap Aresa, plastikowy Guarder) wpinają się prawidłowo i nie wypadają. Aresowski ma luz (jest szlifowany do wąskiego gniazda KWA), a Guarder nie. Do repliki nadal nie pasują midcapy Amoeby, zwyczajnie nie wchodzą do gniazda. Ale bez żalu puszczę je w obieg, KWA też średnio je lubi :icon_wink: Edited November 9, 2017 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
Nicej Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 ma ktoś wersję H05 już? Ja mam SA H09 i niestety nie miałem czasu jej dokładnie przetestować ale spasowana jest rewelacyjnie Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Ja ostatnio miałem w łapach hakasie z serii tych nowych frontów. Piękny luz między połówkami miała :D. Niestety loteria. Quote Link to post Share on other sites
Nor Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 Przekopałem się przez cały temat i nie widzę żadnego takiego pytania. Czy do IAR-ek Specny pasują i podają jakieś magi bębnowe? Czy ze względu na to iż jest to kopia VFC te magi odpadają? Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 Jak się pytałem w azteko.pl, to z ogólnie dostępnych drumów do emek, to żadne nie pasują. Sam szukałem jakiegoś boxa dedykowanego do IAR-ki. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 Jedyną szansą jest drum "jednojajeczny". Muszę kumpla złapać bo ma takiego drumika od G&P. Quote Link to post Share on other sites
Nor Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 O to jakbyś złapał kumpla przy okazji i dał znać co i jak to byłbym wdzięczny :) Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 Sorka, że tak odskoczę od tematu, ale do replik M27 od VFC nie wchodzą Beta C Magi? Ależ mi to humor i marzenia popsuło. Quote Link to post Share on other sites
Nicej Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Witam panowie mial ktos juz te magi? I czy orientuje się ktoś w tym czy magazynki od np. SA H02 pasują w tych nowych replikach od specny np. SA H09? https://gunfire.pl/product-pol-1152204514-Magazynek-mid-cap-P-MAG-70-kulek-do-M4-M16-tan.html Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Wszystkie magi, które pasują do SA H02 będą pasować do 09. Może być kwestia tylko poprawienia zwalniacza magazynka lub jego wymiany. Te pmagi mogą nie pasować bo mogą być za krótkie u góry. Quote Link to post Share on other sites
Maciej_4227 Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 jak siedzą midy cymy w iar-ce w porównaniu do stockowego hi capa ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 16, 2017 Report Share Posted December 16, 2017 Pany jak coś jednojajeczny box wchodzi do IARrki i podaje pysznie. Więc i drum od A&K powinien wejść :) Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted December 16, 2017 Report Share Posted December 16, 2017 Ale to rak jest xD Wiem, że IAR jest traktowany jako LKM, ale jednak :P Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted December 16, 2017 Report Share Posted December 16, 2017 Powiem tak, pojedynczy nie wiem jak wygląda, podwójny jest nawet niezły, ale IMHO najlepsze są długie emkowe magi. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Ale to rak jest xD Wiem, że IAR jest traktowany jako LKM, ale jednak :icon_razz: No jest to full herezja, ale zamiast tachać 10 blaszanych magazynków, bierzesz jednego drumika i szalejesz :D. Wczoraj czułem się lekki jak piórko dzięki temu. Powiem tak, pojedynczy nie wiem jak wygląda, podwójny jest nawet niezły, ale IMHO najlepsze są długie emkowe magi. Wygląda tak Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Miałem na myśli jak wygląda w replice. W sumie zawsze mogę zajrzeć w internet, ale to nie to samo co trzymanie repliki. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Wygląda tak. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Bunkier Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 Cześć. Planuję nabyć na dniach tą SA-H03 i mam w związku z tym pytanie. Czy będzie pasować do tej repliki komora ProWin? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 20, 2017 Report Share Posted December 20, 2017 Pasować będzie, ale czy się zgra z resztą... nie wiadomo. Dużo zależy od reszty części i montażu. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 21, 2017 Report Share Posted December 21, 2017 Kwestia po prostu dobrania odpowiedniej długości dyszy i trochę rzeźby znając życie :D Quote Link to post Share on other sites
Niedźwiedź Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Kwestia po prostu dobrania odpowiedniej długości dyszy i trochę rzeźby znając życie :icon_biggrin: Nie może być o ProWinie tak delikatnie, a mi dupe trujesz za każdym razem choćby na wspominke o tej komorze Mendo TY! :D Cześć. Planuję nabyć na dniach tą SA-H03 i mam w związku z tym pytanie. Czy będzie pasować do tej repliki komora ProWin? Jako że przeszedłem przez męczarnie z tą komorą to się wypowiem co nieco. Komora będzie pasować jak każda inna - problem z ProWinem jest taki że to cholernie wybredna komora - rzadko kiedy zgrywa się ze stokową dyszą przez co albo trzeba ją piłować w środku (nie polecam z własnego doświadczenia) albo i to jest lepsze wyjście przewertować kilka dysz i wybrać tą która najlepiej uszczelnia się z ProWinem i wybraną Gumką - u mnie najlepiej sprawdza się niebieski MadBull. Reasumując jak się nie znasz lub nie chcesz grzebać w GB przekładając dysze to oddaj replikę na dobry serwis gdzie dobiorą części tak aby wszystko pasowało, utrzymywało szczelność i FPS. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts