Yahalom Posted April 22, 2017 Author Report Share Posted April 22, 2017 Musi posiadać. Nie posiada SAEC, czyli wymiana sprężyny wymaga de facto demontażu GB z korpusu... Quote Link to post Share on other sites
sikor73elite Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Moja 03 nie posiada. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 22, 2017 Author Report Share Posted April 22, 2017 Nie masz czegoś takiego? Quote Link to post Share on other sites
sikor73elite Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Bez wyjmowania GB z body nawet nie mogę sprawdzić. A tu chodzi właśnie o szybką wymianę bez rozkręcania repliki. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
MiczuTG Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 (edited) Mam też wątpliwości do komory HU. Bo chyba powinno być ją widać po wyjęciu magazynka, a tam plastikowe coś z plombą. http://azteko.pl/specna-arms-replika-karabinka-sa-h03-p-15394.html Tutaj jest dokładny opis. Troche mnie to martwi, bo replika jest fajna no ale wał jest robiony Edited April 22, 2017 by MiczuTG Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 22, 2017 Author Report Share Posted April 22, 2017 Bez wyjmowania GB z body nawet nie mogę sprawdzić. A tu chodzi właśnie o szybką wymianę bez rozkręcania repliki. E&C to właśnie to co wkleiłem na zdjęciu. Szybka wymiana sprężyny poprzez przekręcenie "buffer tube" to SAEC. Jeszcze raz, dla niekumatych: Enter&Convert SAEC HK416 od Specny posiadają system E&C! Quote Link to post Share on other sites
MiczuTG Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 No i jasna sprawa. Czyli trzeba zdjąć korpus? Dzięki za podpowiedź! Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 22, 2017 Author Report Share Posted April 22, 2017 Tak. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 23, 2017 Report Share Posted April 23, 2017 Mam też wątpliwości do komory HU. Bo chyba powinno być ją widać po wyjęciu magazynka, a tam plastikowe coś z plombą. http://azteko.pl/spe...03-p-15394.html Tutaj jest dokładny opis. Troche mnie to martwi, bo replika jest fajna no ale wał jest robiony Daj foto bo twój opis dużo nie mówi ;). Quote Link to post Share on other sites
sikor73elite Posted April 23, 2017 Report Share Posted April 23, 2017 Tak. Na pudełku jest dymbol SAEC i pewnie dlatego kolega pytał. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
MiczuTG Posted April 23, 2017 Report Share Posted April 23, 2017 Tak i w instrukcji też jest opis jak wymieniać SAEC. Trochę zamieszania to wprowadza, ale jest ok. Komora jest metalowa, widać to po otwarciu klapki, te kółka służą do regulacji? Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 23, 2017 Author Report Share Posted April 23, 2017 Tylko z tego co kojarzę instrukcja jest z eMek... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 23, 2017 Report Share Posted April 23, 2017 No niestety tutaj Specna trochę jest leniwa i wrzuciła do hakasi instrukcje od Emek :D. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted May 1, 2017 Report Share Posted May 1, 2017 Wymieniał ktoś silnik albo dyszę, jak tak to na co? Quote Link to post Share on other sites
sikor73elite Posted May 2, 2017 Report Share Posted May 2, 2017 Zewnętrzy tuning skończony. Zamiast końcowej lufy zewnętrznej z tłumikiem płomienia, zamontowałem przdłużkę 90mm i tłumik dźwięku 195mm. Co prawda wcisnąłem do środka lufę 509mm od Modyfi, ale żeby replika miała jakotaki szfung muszę wymienić cylinder na typ 0 i na pewno gumka hopup, bo ta od Modyfi jest za luźna. Jeszcze chyba przewody i mosfet. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 Może ten stalowy midcap Cymy na 190 (!) kulek będzie pasować. Na zagranicznych sklepach widnieje jako magazynek do HK416. https://gunfire.pl/product-pol-1152198311-Magazynek-Mid-Cap-do-replik-typu-M4-M16.html Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 Pasować będzie, ale może będzie trzeba odgiąć delikatnie chwytach na zwalniacz aby się magazynek zatrzaskiwał. Quote Link to post Share on other sites
lkoral Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 Gloomer dobrze prawi! Sprawdzone na moim sa-h03, midy od cymy pasują super po lekkim odgieciu blaszki w okienku na zwalniacz. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Pytał się ktoś u krakmanow albo na gunfire kiedy planują dostawę midów od battleaxe? Pytałem się Azteko, ale narazie nie mają potwierdzone. Quote Link to post Share on other sites
Alek_Alek Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 To w replice sa-h03 można wymienić sprężynę poprzez odkręcenie kolby? Próbuje ale ta zakrętka nie chce nawet drgnąć Quote Link to post Share on other sites
lkoral Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Nie, nie można. Żeby wymienić sprezyne trzeba wyjąć gb z lowera. TP jest enter and convert więc nie trzeba rozbierać gb, ale to nie saec żeby przez prowadnice kolby spring zmieniać Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Alek_Alek Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 No to dupa bo nie znam sie na takich rzeczach Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 9, 2017 Author Report Share Posted May 9, 2017 Na czytaniu forum też się nie bardzo wyznajesz... IDENTYCZNE pytanie było stronę wcześniej - z odpowiedzią zawierającą obrazki... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Przypominam wszystkim, że jesteśmy w dziale OPISOWYM. Wszelakie NIEZBĘDNE dywagacje o wymianie części girboxa proszę prowadzić tutaj: http://forum.wmasg.p...sa-specna-arms/ Bo przecież Z PEWNOŚCIĄ Wasz problem jest unikalny i przez 53 strony tamtego tematu nikt, naprawdę nikt nie pytał o to samo... Quote Link to post Share on other sites
Alek_Alek Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Musiałem najwyraźniej przeskipować poprzednią strone. Jednak wystarczyło napisać to bardziej jak człowiek a nie cham. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts