Punishment Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 Witam. Czy miał ktoś do czynienia z tymi replikami? Z opisu wynika, że karabinki wykonane są w dużej mierze z aluminium zamiast znalu. W tej cenie to rzadkość. http://www.taiwangun.com/elektryczne/cm-068b-p-j?from=listing&campaign-id=13 Quote Link to post Share on other sites
władek Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 Dopiero co się pojawiły więc pewnie jeszcze nikt nie kupił. W tej cenie to chyba chłłyt marketigowy a jeśli nawet nie to jakość tego amelinium raczej słaba, nie mniej jednak czekam na jakieś info jeśli ktoś to kupi. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 Dla niekumatych - znal to stop aluminium. Można się rozejść. Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted February 11, 2017 Author Report Share Posted February 11, 2017 Dla niekumatych - znal to stop aluminium. Można się rozejść. Panie Adminie kochany... : Specyfikacja: · 11,5 calowa lekka lufa z aluminium, z lufą wewnętrzną o średnicy 6,08mm i długości 290mm. Możliwe jest przyłączenie atrapy tłumika dźwięku. · 10 calowe łoże w systemie Key-Mod z szynami montażowymi Picatinny wykonane z aluminium · komora zamkowa z szyną montażową Picatinny wykonana z aluminium · komora spustowa wykonana z aluminium, z 6-pozycyjna regulowaną kolbą Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 Panie mądry, znal to jest stop aluminium, aluminium czystego nikt nie używa bo jest gówniane, więc dobrze prawi wiciok, będą zarabiać na durniach co nie skończyli szkoły. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 Komora zamkowa, komora spustowa, prowadnica kolby, lufa z częściami lufy, przełącznik rodzaju ognia, zatrzask zamka, zatrzask magazynka, spust, rękojeść przeładowania oraz przyrządy celownicze wykonane zostały z stopów aluminium, To nie pierwszy raz u krakmana, kiedy zwykły znal jest określany jako "aluminium", także elo. Nie wiem zresztą czego ty się spodziewasz za kwotę porównywalną do korpusu Madbulla. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 To nie jest jedyny sklep, który określa ZnAl jako "aluminium". Ale ZnAl ZnAlowi nierówny. Ten jest pewnie z tych mniej równych ;D Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 Parafrazująć kogoś "gdyby body nie było z gównolitu to nad miastami latałyby samoloty z napisem "chińskie m4 z body lepszym niż KWA/G&P/KA"". Nie widziałem takiego samolotu więc to gównolit. Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted February 11, 2017 Author Report Share Posted February 11, 2017 (edited) Panowie, widzę, że wywołałem jakieś niezdrowe poruszenie. Wszystko o czym wspominacie jest oczywiste. Po prostu większość sklepów przy lepszych stopach/materiałach korpusów m4/ar-15 podaje w opisie: aluminium, a przy znalowych: metal albo właśnie znal. Po prostu zdziwiłem się gdy zobaczyłem ten nowy model cm/pj, bo z tego co pamiętam krakmani zawsze w opisach używali nazewnictwa znalowego. Może po prostu coś się pozmieniało a dawno tam nie zaglądałem. Edited February 11, 2017 by Punishment Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 Tak offtopując, ktoś kiedyś fajnie określił cymowską znal, leciało to mniej więcej tak: "Znal wg. cymy to stop Cynku (Zn), kurzu z podłogi, paznokci i co tam jeszcze chińczyk zgarnął i Aluminium (Al)" :D Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted February 11, 2017 Author Report Share Posted February 11, 2017 W takim razie pozostaje czekać na pierwsze oględziny i opinie. Może akurat ta seria okaże się całkiem udana :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Panowie, widzę, że wywołałem jakieś niezdrowe poruszenie. Wszystko o czym wspominacie jest oczywiste. Po prostu większość sklepów przy lepszych stopach/materiałach korpusów m4/ar-15 podaje w opisie: aluminium, a przy znalowych: metal albo właśnie znal. Po prostu zdziwiłem się gdy zobaczyłem ten nowy model cm/pj, bo z tego co pamiętam krakmani zawsze w opisach używali nazewnictwa znalowego. Może po prostu coś się pozmieniało a dawno tam nie zaglądałem. Już przy okazji premiery bodajże swd AEG cymy były wałkowane kwestie aluminium w opisie, także nie jest to nowa sprawa. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
fef100 Posted May 26, 2017 Report Share Posted May 26, 2017 I już coś wiadomo więcej na temat tej repliki? Chce sobie właśnie kupić emke i w sklepie mi ją polecono. Na zewnątrz wygląda porządnie, nic się nie rusza ( oprócz koleby leciutko), potrząsałem tym i nic ale nie wiem tylko jeszcze jak z magazynkiem bo akurat był wyjęty. Do wymiany na start podobno tylko gumka, kable niskooporowe czy coś. W tej cenie można kupić jeszcze lone star border patrol od EA http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&products_id=2004 i nie wiem na którą się zdecydować. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 31, 2017 Report Share Posted May 31, 2017 Jeśli EA jest w porównywalnych pieniądzach to lepiej chyba kupić oem King Armsa niż oem Cymy, ale co ja tam wiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts