Sepp Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Jak w temacie - dziś kumplowi z samochodu skradziono mojego w/w Mausa(w tym czasie po budynkach biegałem z MP 40). Charakterystyczne dla niego były podstawy do Turm Schwenkmontage - montaż wieżowy uchylny do zeiss`owskiej optyki, na kolbie (olejowana na ciemny orzech) po wewnętrznej stronie wyryte KOWALGD/SEPP, a na na komorze zamka i stopce ST 747. proszę obserwować różne portale, udostępniać ogłoszenie i w razie czego zgłosić władzom "handlarzynę". DLA OSOBY WSKAZUJĄCEJ ZŁODZIEJA NAGRODA 500 PLN. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Sepp, wyrazy współczucia. I na pohybel temu s....nowi! Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted March 11, 2018 Author Report Share Posted March 11, 2018 dziękóweczka przyjacielu - to moja perełka i oczko w głowie. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Oby się znalazła. Jak wypłynie w środowisku trafi się do złodzieja. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 To była lokalna impreza? Pytam, bo nie wiem czy w Bydgoszczu też ogłaszać. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted March 11, 2018 Author Report Share Posted March 11, 2018 To była lokalna impreza? Pytam, bo nie wiem czy w Bydgoszczu też ogłaszać. tak, ale nie ma na to reguły - młot udarowy kumpla został znaleziony pod Łodzią, a skradziono ją w Grodziu - kupujący oddał do serwisu Makity, a po numerach ogarnięto temat Quote Link to post Share on other sites
ostry_19d Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 No szczyt bezczelności... Współczuję, to jak dziecko stracić :) To duża imprez była? Może uda Ci się dostać listę uczestników od organizatora , jeżeli takowa w ogóle była. A jeżeli chodzi o sprzedaż to obstawiam że będzie puszczał za granicą, u nas to byłby "strzał w kolano". Ale sprawdzać trzeba tak czy siak. Swoją drogą, nigdy jakoś szczególnie nie pilnowałem auta i szpeju na naszych imprezach, widzę jednak jak bardzo można się przejechać... To przykre że nawet w naszym dosyć skromnym środowisku znajdą się takie mendy Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Sprawdzaj kantory (oraz ich konta na allegro). U nas w środowisku była sytuacja, gdzie skradzione zostało kilka PTW i jakieś 50 magów do nich. Szpeje warte 15k+. Koniec końców znaleziono wystawione w kantorach po 700zł. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted March 12, 2018 Author Report Share Posted March 12, 2018 No szczyt bezczelności... Współczuję, to jak dziecko stracić :icon_smile: To duża imprez była? Może uda Ci się dostać listę uczestników od organizatora , jeżeli takowa w ogóle była. A jeżeli chodzi o sprzedaż to obstawiam że będzie puszczał za granicą, u nas to byłby "strzał w kolano". Ale sprawdzać trzeba tak czy siak. Swoją drogą, nigdy jakoś szczególnie nie pilnowałem auta i szpeju na naszych imprezach, widzę jednak jak bardzo można się przejechać... To przykre że nawet w naszym dosyć skromnym środowisku znajdą się takie mendy NIESTETY! Jeżeli chodzi o środowisko ASG to pierwsza kradzież, która mi się trafiła, ale konkretna. W rekonstrukcyjnym świecie było tego jednak duuużo więcej. Impreza była lokalną jebanką, na której z racji dużej ilości budynków Mausa zostawiłem w aucie, by MP`iszem szaleć po pomieszczeniach. niestety na obecną chwilę do reko światka mam starego Boyi`a z pękniętą kolbą(chyba, że komuś zalega drewniana kopia, jak wymieniał na orgo)... Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 (edited) 1. Czy z auta zniknęło jeszcze coś innego? 2. Czy auto się jakoś wyróżniało luksusem na tle innych (np. dobry Merc, a reszta to stare Golfy)? 3. Czy inne auta również zostały obrobione? Jeżeli odpowiedzi na te pytania brzmią "nie" to uważam, że to wewnętrzna robota kogoś ze środowiska - jeden z uczestników brał w tym udział (dał cynk lub też osobiście się włamywał). Podejrzane byłoby jeżeli spośród np. 20 aut obrobiono akurat to z wartościową repliką i tylko to skradziono. Szczęśliwy traf przy wyborze celu? Nie sądzę. Edytuj: słabo siedzę na zagranicznych forach czy portalach aukcyjnych. Dajcie jakieś linki co warto obserwować za granicą - polskie sobie znajdę. Mam trochę czasu więc mogę co godzinkę czy dwie sprawdzać. Edited March 13, 2018 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
ennui111 Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Nie znam się na reko ale przy przeglądaniu Olx trafiłem na takie cudo. Może akurat to twoje dziecko Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
PiTeQ Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Porównaj sobie daty zgłoszenia kradzieży i kiedy ta oferta była wystawiona na olx. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Do tego na olx jest sprężynówka. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted March 13, 2018 Author Report Share Posted March 13, 2018 1. Czy z auta zniknęło jeszcze coś innego? 2. Czy auto się jakoś wyróżniało luksusem na tle innych (np. dobry Merc, a reszta to stare Golfy)? 3. Czy inne auta również zostały obrobione? Jeżeli odpowiedzi na te pytania brzmią "nie" to uważam, że to wewnętrzna robota kogoś ze środowiska - jeden z uczestników brał w tym udział (dał cynk lub też osobiście się włamywał). Podejrzane byłoby jeżeli spośród np. 20 aut obrobiono akurat to z wartościową repliką i tylko to skradziono. Szczęśliwy traf przy wyborze celu? Nie sądzę. Edytuj: słabo siedzę na zagranicznych forach czy portalach aukcyjnych. Dajcie jakieś linki co warto obserwować za granicą - polskie sobie znajdę. Mam trochę czasu więc mogę co godzinkę czy dwie sprawdzać. Jak pisałem w pierwszym poście mój Maus jest firmy Tanaka na gaz z zamocowanymi bazami do montażu Turm Schwenkmontage (zdjęcie poniżej) - na szczęście do ASG nie stosuję optyki, bo to wstyd na tak małe odległości biegać z fają, więc Zeiss Zielvier została z montażem w chacie. Koledze z auta zniknął laptop i nawigacja. inne fury nie zostały opędzlowane, bo prawdopodobnie złodziej zadowolił się łupem z jednego wozu, lub został spłoszony. Auto to Cytryna "Berlin" ośmioletnie. Quote Link to post Share on other sites
PrajsPL Posted March 18, 2018 Report Share Posted March 18, 2018 Jeśli elektronika to zainteresuj się lombardami ;) Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted March 22, 2018 Author Report Share Posted March 22, 2018 Jeśli elektronika to zainteresuj się lombardami :icon_wink: Lombardy w całej okolicy już powiadomione zostały na drugi dzień (w poniedziałek) O co chodzi z tą elektroniką? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 O co chodzi z tą elektroniką? Koledze z auta zniknął laptop i nawigacja. i Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted March 22, 2018 Author Report Share Posted March 22, 2018 SRY skupiłem się na swoim Mausie Quote Link to post Share on other sites
Frogen Posted April 8, 2018 Report Share Posted April 8, 2018 ...mam starego Boyi`a z pękniętą kolbą(chyba, że komuś zalega drewniana kopia, jak wymieniał na orgo)... Mam takową. Jak to było? Od Mausa? Z okuciami? Pisz pw - na pewno się dogadamy :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts