kukunamuniu Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 (edited) http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Nie znalazłem o nich tutaj wiele poza tym, że robi to ta sama firma co kulki Specna Arms. To jest prawdziwa/aktualna informacja? Używacie tych kulek? Jak sobie radzą w midach? Specny sobie nie radzą ;) Edited March 23, 2018 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 BLS to OEM Madbulli Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 W internetach można trafić na informacje, że kulki te pochodzą z tej samej fabryki co m.in. Madbulle, Specny, Guardery. Trafiłem również na informacje, że Norwicze oraz nowe ASG DK to rebrandy BLSów. Pewnie kwestia rozbija się o kontrolę jakości i jakieś różnice w produkcji. Same BLS także mają drobne różnice - bio są polerowane 3-krotnie, zwykłe dwukrotnie. Te o wagach snajperskich mają świetnie opinie (sam jeszcze nie testowałem) i są pozycjonowane mniej więcej na tej samej półce co Geoffs i minimalnie niżej od HPA. Z kolegą z teamu zamówiliśmy BIO 0.28, 0.30 oraz 0.32 i postaramy się zrobić w niedalekiej przyszłości jakieś małe porównanie (niestety tylko test oka) z HPA, G&G oraz 5.95. Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 Osobiście uważam ,że kulki hpa nie mają konkurencji (swoje kosztują ale latają smerfastycznie) . Sam zamówiłem Bls jeżeli będą trochę gorsze to na mniej ważne wymiany plastiku mogą być obiecujące . Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 (edited) Kupiłem 0.32 (btw. poza HPA, które są dla mnie za drogie nie znalazłem żadnej sensownej marki robiącej w tym wagomiarze), będę je puszczał przez Edgi 6.01. Dam znać jak latają. Edited March 30, 2018 by Trela Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Same story, tylko edgi 6.00. Przetestuję w wolnej chwili i dam znać. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Czemu boicie się brać 5.98? :D Apropo kulek BLS, mialem je kiedyś na testach, ale w całkowicie innym opakowaniu, ściągane zza granicy, więc nie wiem czy to, to samo. Quote Link to post Share on other sites
Bruce_ Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Wallop, odpowiedz sobie sam, która z poniższych możliwości jest bardziej prawdopodobna. Nie używają 5.98, gdyż: a) mieli możliwość zakupu ich obecnych luf w dobrych cenach b) "boją się" brać 5.98 Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Zarówno A jak i B są prawdopodobne :) Pisałem z wieloma ludźmi, którzy kupili bądź stali przed zakupem lufy edgi... wszyscy bali się brać 5.98 ze względu na ewentualny problem z zapychaniem się lufy kulkami. Nawet Rocketsy się nie zacinają, można śmiało brać 5.98. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Miałem brać PDI, ale akurat ciut taniej i od ręki była dostępna 6.00 o interesującej mnie długości. Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Serwisant polecił mi taką do setupu jaki mam w repce :) Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 8, 2018 Author Report Share Posted April 8, 2018 W internetach można trafić na informacje, że kulki te pochodzą z tej samej fabryki co m.in. Madbulle, Specny, Guardery. Trafiłem również na informacje, że Norwicze oraz nowe ASG DK to rebrandy BLSów. Pewnie kwestia rozbija się o kontrolę jakości i jakieś różnice w produkcji. Same BLS także mają drobne różnice - bio są polerowane 3-krotnie, zwykłe dwukrotnie. Te o wagach snajperskich mają świetnie opinie (sam jeszcze nie testowałem) i są pozycjonowane mniej więcej na tej samej półce co Geoffs i minimalnie niżej od HPA. Z kolegą z teamu zamówiliśmy BIO 0.28, 0.30 oraz 0.32 i postaramy się zrobić w niedalekiej przyszłości jakieś małe porównanie (niestety tylko test oka) z HPA, G&G oraz 5.95. No i jak, postrzelaliście? Kuszą mnie te 0,3. Quote Link to post Share on other sites
Mlekozerca Posted April 10, 2018 Report Share Posted April 10, 2018 No i jak, postrzelaliście? Kuszą mnie te 0,3.Wystrzeliłem 2000 0.3 i mogę z czystym sumieniem polecić, na P* F2 dają takie wyniki. Przy czym specny i g&g rozrzut 2-3 się zdarzają. Tu max 1 różnicy. Będę brał 0.32, bo tylko 3 zł różnicy jest. Dałem drugą paczkę koledze z wałem 430fps stock lct + flathop i był bardzo zadowolony, bardziej jak z g&g. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 10, 2018 Report Share Posted April 10, 2018 Kurde, a dopiero co kupiłem paczkę 0.30 Specny. Przetestuje te jak mi się skończą. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 12, 2018 Author Report Share Posted April 12, 2018 Zamówiłem paczkę 0.30, jak znajdę chwilę to porównam (ale nie jakos tam profesjonalnie) celność i zasięg z używanymi do tej pory G&G 0.28. Napiszę też jak sobie radzą w midcapach. Quote Link to post Share on other sites
Ciapciak Posted February 10, 2019 Report Share Posted February 10, 2019 Odświeżę. Zauważyłem, że z kulek leci delikatny osad. To normalne? Wystrzelone ok. 1500 0.32 i z 50 0.36. Osad łatwy do zmycia, ale jednak coś tam zostaje. Widać na gumce, w miejscu gdzie magazynek wciska kulkę w lufę i przy wylocie z lufy. Quote Link to post Share on other sites
Tenlon Posted October 13, 2019 Report Share Posted October 13, 2019 Panowie, do tej pory brałem BLS'y 0.32 z Azteko i byłem bardzo zadowolony, tym razem kupiłem w Czechach, z racji na cenę i jestem zawiedziony... Kulki blokują się w magach, nie ważne czy w guarderze, amoebie, castellanach czy innych wynalazkach, testowane na innych replikach, wyglada tak jakby niektóre kulki były z innej parafii, pojedyncze sztuki zacinaja maga. Dodam, że resztka 0.32 z Polski, bez zarzutu. Mieliście też takie problemy ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 14, 2019 Report Share Posted October 14, 2019 Zwykle czy BIO ? Bo ja lecę na BIO 0,32 odkąd weszły na rynek i zero problemów, kupowane gdzie tylko popadnie. Quote Link to post Share on other sites
Tenlon Posted October 15, 2019 Report Share Posted October 15, 2019 Zwykle, właśnie zamowilem BIO z Tajwanu. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted October 19, 2019 Report Share Posted October 19, 2019 (edited) Kupiłem 0,32 nie-bio i tną się w każdym magu który mam. W dotyku wydają się mniej polerowane niż n.p. 595 czy g&g. Edited October 19, 2019 by matrigs Quote Link to post Share on other sites
fint Posted October 19, 2019 Report Share Posted October 19, 2019 (edited) Mam aktualnie kilka paczek 0,32g i 0,4g non-bio i zero problemów. Ostatnio zamówiłem 2x 0,32g (biało-niebieskie opakowanie) na Taiwangun. Wszystko cacy. Edited October 19, 2019 by fint Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts