grzegorz89 Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 W jednytm z bodajże najgorszych sklepów w Polsce - www.airsoftguns.pl http://www.sklep.airsoftguns.pl/projector....duct=1149860888 Quote Link to post Share on other sites
Lukestyle Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 ThX kolega chyba zaryzykuje :) i kupi... Skoro to to samo co było na cybergunie to luzik :roll: Polegam na waszych opiniach co do tego ze wersja cybergun i airshitpl to to samo. Dzieki za linka grzegorz89 i pozdro :wink: Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Mie tam dziwi... ktoś już mówił mi, że AK47 Cymy i AK47 Black Cyber Guna wcale się nie różnią... że niby Cyber Gun to kolejny chiniol ale z licencjami. Osobiście dziwi mnie, że Double Eagle, jeżeli "nie różniący się wnętrzem" od Famasa CG, kosztuje mniej, i to z różnymi dzikimi wężami w zestawie? BAX w Double Eagle? Quote Link to post Share on other sites
Lukestyle Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Tez mnie to ciekawi hym :?: no ale juz zamówiłem double egale !Zachecony opiniami i podejżeniami ze to, to samo co cyber gun :) zobaczymy :) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 18, 2006 Report Share Posted July 18, 2006 Chcialbym odswiezyc topic, aby podzielic sie wrazeniami. Dzis go dostalem, przeszedl odrazu swoja pierwsza strzelanke. Wykonanie dla mnie bardzo dobre, upadl mi kilka razy, poobijal sie w autobusie, lecz nie widac zadnych sladow, ciagle strzela. Pazur wydaje sie byc wytrzymaly, zaciagniecie go nie sprawia wiekszych problemow. Jest ciezki, czuc go w lapie. Irytuje na poczatku glosny dzwiek przy strzelaniu, w koncu glowa jest zaraz przy mechanizmie. Magazynek, ciezki i solidny, tez mi wypadl. Faktem jest, ze trzeba przy 3 ostatnich kulkach go przechylic przy przeladowaniu. Narazie bez problemow, ladnie i solidnie. Jedynym mankamentem dla mnie jest dosc ostre zakonczenie raczki pistoletowej, zaraz w miejscu gdzie sie laczy z body. Dosc mocno sobie skorke na tym obtarlem. Spilowac? Propozycje? Moze zle trzymam? Bardzo dobrze lezy w dloniach, balem sie zamawiacac go, ze bedzie dosc dziwnie sie nim operowac w zwiazku z ukladem bezkolbowym, lecz zmiana magazynka nie sprawia problemow. Ktos wczesniej wspominal, ze trzeba go wlozyc pod dosc dziwnym katem, to fakt, ale przy ukladzie bezkolbowym, podnosza karabinek do gory jest to bardzo ergonomiczne. Zdam relacje jak przejdzie swoja pierwsza strzelanke. IMO bomba za takie pieniadze. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 Znajomy kupił Famasa z Double Eagle.Zepsuł mu się na drugi czy trzeci dzień,ale są podejrzenia że wsadzał tam nieodpowiednie kulki,chociaż on sam mówił że używał Goldfire.Póki co to ja odradzam kupywania DE :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Hashishin Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Mi mój famas odpowiada dlatego, że ZAWSZE jestem go w stanie odratować. (no, może prawie zawsze...) Któregoś tygodnia (3, albo 4) po zakupie tego guna miałem porażający wypadek, w skutek czego famas dosłownie rozleciał się na dwoje. Poprostu przy upadku z 1,5 metra zasłoniłem się nim odruchowo i trafiłem środkiem na kamień... :cry: fragment roztrzaskał się, a pęknięcie w obudowie zaraz za szczerbinką (nie wiem, czy mogę tak nazwać to kółko) podzieliło guna na 2 kawałki. :? W końcu to tylko plastik... Ale pozbierałem co tam z niego zostało i o dziwo ŻADNA z ważnych wewnętrznych części nie była uszkodzona... :wink: Nie było więc wielkich problemów z reanimacją. Dzisiaj mam już na koncie 2 poważne awarie i kilka lekkich usterek i po testach porównawczych z Famasem nówką (też CG) mogę powiedzieć, że osiągi ma identyczne (poza tym, że nieco głośniej strzela)... Ogółem rozkładałem i składałem go już około 25 razy (w tym 3 razy na polu bitwy). Wszystko zajmuje mi w granicach 15-20 minut.. W tym gunie podoba mi się właśnie to, że jak na tanią replikę, to jest dość żywotny :wink: Mogę też polecić ze wzgl na faktycznie niezły zasięg i celność.. Aha.. i trzeba uważać na język do wymiany magazynka.. Można go łatwo zepsuć, a fakt, że przycisk ten wystarczy lekko nacisnąć sprawia, że podczas czołgania łatwo magazynek zgubić :wink: Quote Link to post Share on other sites
komora Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 Są już dostepne dodatkowe magi http://www.military.pl/?prod=10479&cat=211 Quote Link to post Share on other sites
qbeusz1985 Posted July 31, 2006 Report Share Posted July 31, 2006 Czyli nie ma kasy co marnować tylko kupic DE??poradzcie plis bo musze przed koncem tygodnia zamowic!sprawdza sie w lesie?? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 31, 2006 Report Share Posted July 31, 2006 Nie mialem przekonania do tego z DE, jakos wolalem doplacic i wziasc z CG, z Military.pl. A czy sie w lesie sprawdza? Imo bardzo dobrze, mozna ustrzelic delikwenta. Radze odrazu Ci zbierac na kolimator, bo przyrzady celownicze sa conajmniej niefajne. Quote Link to post Share on other sites
alex_anderson Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Posiadam tego famasa i mam kilka pytań odnosnie upgrade'u (jest dośc początkujący). - Chciałbym wymienic w nim sprężyne, moglibyscie polecic jaka byłaby najodpowiedniejsza? - Precrurka, jaka średnica byłaby dobra? O ile może byc dłuższa od fabrycznej? - Mam taki problem, że replika często połyka 2 kulki do komory, da się ten problem załatwic? Z góry dizękuję za odpowiedzi i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 - Chciałbym wymienic w nim sprężyne, moglibyscie polecic jaka byłaby najodpowiedniejsza? Znajomy ma Famasa i go tuningowal.Sprężyny ponoć najlepiej nie wymieniać. - Precrurka, jaka średnica byłaby dobra? O ile może byc dłuższa od fabrycznej? Na Allegro byly kiedyś dobre lufy i średnicy 5,99999 mm,ale już ich nie ma.Można kupić rurkę PCV w Obi albo czymś podobnym.Dlugość najlepiej ta sama. - Mam taki problem, że replika często połyka 2 kulki do komory, da się ten problem załatwic? Nie strzelać z żóltych sześcianów :wink: Quote Link to post Share on other sites
alex_anderson Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Nie strzelać z żóltych sześcianów :wink: To akurat wiem. Używam kulek 0,20g Cyber Guna. 8). Thx za pomoc. P.S Istnieje inny sposób wzmocnienia sprężyny w famasie np podkładką? Quote Link to post Share on other sites
wojciechg2 Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Podkładke zawsze możesz zastosowac, lecz pamietaj ze skraca to żywotność repliki (większe naprężenia). Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Wlasnie ten gośc od Famasa (mój znajomy) mówil,że sprężyna jest tak dopasowana do tloka,że nic tam się nie da wsadzić. Quote Link to post Share on other sites
jogurt Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Na Allegro byly kiedyś dobre lufy i średnicy 5,99999 mm,ale już ich nie ma.Można kupić rurkę PCV w Obi albo czymś podobnym.Dlugość najlepiej ta sama. Dobre? Kpisz sobie? Najprecyzyjniejsze lufy jakie na razie udało się zrobić to 6.03mm? Koleś sprzedawał zwykłe castorurki o średnicy ok 6.12mm. Nie wypowiadaj sie w temacie o którym nic nie wiesz - tej lufy z allegro nigdy nie trzymałeś w ręku nawet. Quote Link to post Share on other sites
alex_anderson Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Najprecyzyjniejsze lufy jakie na razie udało się zrobić to 6.03mm? Czyli taka średnica byłaby najlepsza? Aha i jaki materiał najbardziej pasowałby do wykonania wyciora? Czy gazik to dobry pomysł? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Nie, lufa takiej średnicy kosztowałaby Cię więcej od samego gnata :F Lepiej zostań przy rurce z obi. Quote Link to post Share on other sites
ToszBar Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Czy opłaca się kupić dodatkowy magazynek? W tym mieści się w końcu 45 kulek. Aktualnie strzelam się AK47 black CG (od mojego brata), mieści się tam 50 kulke i nigdy nie wystrzelałem całego magazynka podczas jednej tury. Więc kupować dodatkowy mag czy nie? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 No więc jeśli jeden starcza, to sam sobie odpowiedziałes na pytanie. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Dobre? Kpisz sobie? Najprecyzyjniejsze lufy jakie na razie udało się zrobić to 6.03mm? Koleś sprzedawał zwykłe castorurki o średnicy ok 6.12mm. Nie wypowiadaj sie w temacie o którym nic nie wiesz - tej lufy z allegro nigdy nie trzymałeś w ręku nawet. Nie trzymałem tej rurki,ale to nie powód żebyś pisał,że to ja uważam,że ta lufa ma tyle ile napisałem.Powtarzałem tylko informację znalezioną na Allegro. Quote Link to post Share on other sites
jogurt Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Nie trzymałem tej rurki,ale to nie powód żebyś pisał,że to ja uważam,że ta lufa ma tyle ile napisałem.Powtarzałem tylko informację znalezioną na Allegro. Na Allegro byly kiedyś dobre lufy i średnicy 5,99999 mm,ale już ich nie ma.Można kupić rurkę PCV w Obi albo czymś podobnym.Dlugość najlepiej ta sama. To po jaką cholerę piszesz, że są dobre? Nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie wypowiadaj się o rzeczach, których nie miałeś w ręku. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 To po jaką cholerę piszesz, że są dobre? Bo chyba im mniejsza średnica tym lepsze skupienie,zasięg i celność. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 sprzeczajcie sie na PW, co? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Już nic nie piszę :roll: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts