wajser Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Wybaczcie odgrzanie kotleta ( jednakże jak smakowitego :D ). Panowie może ktoś mi powiedzieć czy idzie jeszcze dostać fabrycznie nowe SWD Atoz'a ? Byłbym wdzięczny za jakieś namiary. Jeśli zgrzeszyłem, wybaczcie... ;] Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=1783&name=Atoz_Armament_-_Dragunow_SWD_/_SVD Quote Link to post Share on other sites
Rraptor Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Niedostępny. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Casg ma sciagac rzeczy od king armsa warto sie zapytac o atoza też... Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 No... mamy już na rynku trochę SWD. Minął pewien czas, ludzie już się orientują co nie co, więc czas zadać pytanie: czy do atoza pasuję jakiekolwiek magazynki które są DOSTĘPNE? Oczywiście przypiłowywanie wchodzi w grę ;) Ponawiam powyższe pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 (edited) Pytanie do zorientowanych. Czy idzie gdzieś jeszcze dostać "brand new", a ja to tym nie wiem? :icon_confused: PS Nie wiem czemu mam taką złudną nadzieję! :icon_biggrin: Edited October 7, 2012 by Kiekos Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Czy ktoś próbował już wyciszać swojego Atoza za pomocą gumki - odbojnika na głowicy tłoka? Czy zabiera to dużo fps'ów? Ja wykonałem taką nasadkę na głowicę tłoka z gumy, dość miękkiej, o gr. ok. 3-3,5mm. Wcześniej próbowałem z trzema warstwami gumy do łatek do dętek o gr. 0,5mm, sklejonych ze sobą butaprenem i co prawda wyciszyło to ładnie, jednakże rozwarstwiły się po kilkudziesięciu strzałach. Fotki odbojnika: I druga kwestia, czy zamontował kto łożyskowanie na prowadnicy sprężyny? Czy istnieją takie łożyska (domyślam się że kulkowe wzdłużne będzie do tego najlepsze), które będą pasować pod względem wymiaru? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 (edited) Powinny pasować aegowe (skoro pasują sprężyny), nie mogłem sprawdzić bo przy próbie założenia niestety ktoś został ranny, długa historia... Edited October 17, 2012 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 No tak tylko czy AEG'owe prowadnice mają taką samą średnicę co ta z Atoz'a (10mm)? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 (edited) Nie, ale możesz wrzucić do tłoka. I może nie rozwali body. W sumie nie powinno. Edited October 17, 2012 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Do tłoka? Nie rozumiem...Rozwalić body? A co ma sprężyna do body?;> Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 No zamiast mieć łożyskowanie prowadnicy miałbyś "łożyskowanie głowicy tłoka" efekt ten sam ale jest lekko mocniejsze dupnięcie tłoka. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 No zamiast mieć łożyskowanie prowadnicy miałbyś "łożyskowanie głowicy tłoka" efekt ten sam ale jest lekko mocniejsze dupnięcie tłoka. Jak chcesz wsadzić do tłoka łożysko? Tak luzem do środka? Łożysko z AEG'owej prowadnicy nie pasuje, być może do A&K będzie ale Atozowa jest za szeroka. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 A ta z tłoka? Nie wiem czy w elektrykach łozysko na tłoku i prowadnicy jest takie samo ale może warto spróbować. Ano sprężyna do body swoje ma. Im mocniej tłok dupnie tym większe siły działają na body. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Problemem jest wycentrowanie i prawidłowe przymocowanie tego na tłoku. Wydaje mi się, że łożysko na prowadnicy będzie lepszym wyjściem. Problemem staje się jego wielkość, bo otwór musi mieć fi 10mm a średnicę całkowitą 13,5-14mm. Nie wiem czy w ogóle produkowane są takie łożyska. Spróbuję ze zwykłymi nasmarowanymi podkładkami. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 A po co chcesz to montować, przecież jest spora sprężyna która to dociska...CIĄGLE. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Docisnąć dociśnie ale nie przymocowane łożysko przesunie się w kierunku ścianki tłoka i będzie powodować, że sprężyna będzie krzywo się układać. Trzeba by zrobić tak jak jest w AEG'ach, czyli wywiercić centralnie na środku głowicy tłoka otwór, nagwintować i skręcić całość jakaś śrubką. Tylko czy jest sens niszczyć tłok? Bo nie wiadomo przecież czy taki zabieg nie zabierze paru fps. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Mam wrażenie, że demonizujesz, w tłoku sprężyna układa się równo, i czy jest łożysko czy nie ścianki tłoka działają jak prowadnica ale z zewnątrz, ale rób jak chcesz, zawsze możesz dotoczyć skręcaną prowadnicę, która w miejcu skręcania będzie miała śr. 7mm i wpakujesz tam łożysko takie jak z prowadnic ze snajperek. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Ojej, weź se to: http://allegro.pl/lozysko-oporowe-f10-18m-10x18x5-5-mm-super-cena-i2700853694.html skrócisz z tyłu lekko tłok o 2mm bodaj i będzie działać. http://forum.wmasg.pl/topic/71098-oficjalny-swd-dragunow-ak/page__st__420 Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Ojej, weź se to: http://allegro.pl/lo...2700853694.html skrócisz z tyłu lekko tłok o 2mm bodaj i będzie działać. http://forum.wmasg.p...k/page__st__420 Okej, przeczytałem, nie warto się z tym bawić. A jak z gumowym odbojnikiem? Robił kto testy na chrono? Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Poczytaj dalej bo potem Mendi zmienił chyba zdanie co do tego łożyskowania (z tego co pamiętam). Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Ma Zambezi rację - poleżało, nabrało mocy, albo coś, może inaczej złożyłem, ciężko powiedzieć. Łożyskowanie na prowadnicy upłynniło pracę mechanizmu i naciąganie jest lżejsze. Obcięcia/zeszlifowania 2-3 mm wymagał tłok. Osiągi pozostały niemal identyczne (+/- 10fps) jak przed modyfikacją, a to dlatego że obciąłem o grubość łożyska ten pierścień na którym sprężyna siedzi. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Mam prośbę: potrzebuję fot mechanizmu blokady pokrywy zamka od wewnątrz oraz korpusu od strony końcówki dźwigni. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts