ues Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Ja we wszystkie AK, AKM, RPK jakie się przewineły przez mój warsztat wsadzam zawsze drewna razem z rurą od prawdziwka. Macie to tutaj: http://www.asg.krakow.pl/viewtopic.php?t=102 Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 jezeli chodzi o plastikowe - chwyt i nakładka rury gazowej , to : - wyjmujesz wycior - odkrecasz śróbke która trzyma kolanko gazowe(przewód skośny) - odsuwasz kolanko w kierunku muszki ;)i okładki same odpadną :) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 idzie zamocować drewnianą nakładkę do stockowej rury gazowej ? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 tak ! ja tak mam zrobine. Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 idzie zamocować drewnianą nakładkę do stockowej rury gazowej ? Oczywiście tak, jak to napisał Diablo i jest to o niebo łatwiejsze (właściwie wogóle prawie nie ma z tym roboty) niż bawienie się w mocowanie prawdziwej rury gazowej. No i tak na marginesie nie wiem po kij wsadzać tam rurę od oryginału... Quote Link to post Share on other sites
ues Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 No ja to robię po to żeby w dalszej kolejności wsadzić tam suwadło z tłoczyskiem. I po to żeby uzyskać maxymalne zbliżenie się do oryginału w dziedzinie składania i rozkładania. Taka moja AK fobia Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Wymiana samej rury jest przede wszytskim potrzebna w chwili gdy jak pisal ues- chce sie dac suwadlo. Jesli nie , to wg mnie szkoda roboty. A robota przy suwadle jest MAKABRYCZNA. Aha- zamiast spilowywac stockowy przewod skosny chyba bardziej oplaca sie kupowac oryginalny? Pisze ze znakiem zapytanie bo prewodu jeszce nie kupilem, ale zabawa z pilowaniem stoku dla rury wydaje mi sie niewarta trudu. Moze sie myle- co na to ci co tak zrobili? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Mam pytanko jak montujecie swoje pasy wojskowe do ak ?? ja próbowałem wielu kombinacji i nie moge znaleźć żadnej która mi odpowiada... Proszę o wasze sugestie. pidzejfat Mam pytanko jak montujecie swoje pasy wojskowe do ak ?? ja próbowałem wielu kombinacji i nie moge znaleźć żadnej która mi odpowiada... Proszę o wasze sugestie. pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Ungeziefer Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Pidżefjat: w razie cos w 47ce tak samo, tylko ucho masz ciut blizej. ;) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
woma Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Niestety będziesz zawiedziony, w stockowej 47 nie da rady tego zrobić, gdyż tylne mocowanie pasa nie jest na kolbie tylko nieco ponad chwytem pistoletowym. Przy takim zamocowaniu jakie zaprezentowałeś na fotkach pas jest zdecydowanie zbyt krótki Quote Link to post Share on other sites
ues Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Odpowiadam na pytanie gurka z poprzedniej strony. Jeżeli nie chce się ładować kasiory w oryginalne części to warto piłką do metalu obchlastać nadmiar aluminium za przewodem skośnym trochę popiłować i mamy ładną, tanią komorę gazową AK do zamocowania rury gazowej od prawdziwka. Fakt jest o tyle smutny że aby weszło nam tam tłoczysko trzeba jeszcze ją (tę komorę) rozwiercić co już nadmiernie osłabia jej konstrukcje Ponadto oryginalna komora gazowa goni na lufie zewnętrznej jak "żyd po pustym sklepie" (nie mam uprzedzeń) ponieważ jej średnica wewnętrzna jest kapkę większa od średnicy zewnętrznej lufy. Dlatego jak się chce montować ładne, ciężkie, stalowe elementy na przewodzie lufy to ją też trzeba sobie zrobić. Pracy dużo choćby z przewierceniem komory gazowej i podstawy muszki pod kołki do zakołkowania na przewodzie lufy. Ale efekt piorunujący bo alum nigdy stalą nie będzie i masa broni skacze do góry ku oryginalnej. Niebawem zamieszcze foto story z prac nad AKSŁem. Baza CYMKA, metal body od CA kpl, kolba stalowa AKMS (stalowa do AKSa nieosiągalna, przynajmniej narazie), stalowa lufa zewnętrzna i gwint do przykręcania wszelkich tłumików i osłabiaczy a na niej podstawa muszki, komora gazowa, rura gazowa od prawdziwka , drewna, szyna boczna, ramię celownika przystosowane do PBS1 i oczywiście PBS1, środek robiony na bazie szrotów z pozostałości po wzmocnieniu SLR 105 SV CA. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 czy to naszego ak cymy pasuje to: http://www.allegro.pl/item152603613_kolano...gazowym_gn.html i to : http://www.allegro.pl/item153034897_akm_obsada_loza.html ?? polamalem kolano gazowe os stockowego ;/ Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 woma - da sie, ale troche inaczej. Trzeba przelozyc pas za podstawą muszki i przez kolbe. Bedzie on z drugiej strony więc może przeszkadzać przy zmiane ustawienia selektora. W ostrej takie coś chyba nie miało by racji bytu, bo zawadza o suwadło. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 czy to naszego ak cymy pasuje to:http://www.allegro.pl/item152603613_kolano...gazowym_gn.html nie wiem czy pasuje, ale nie bierz jesli nie chcesz zrobic tego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Karabinek-granatnik_wz._1960 Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 SwideR To http://www.allegro.pl/item153034897_akm_obsada_loza.html Powinno pasować,może i po delikatnym obrobieniu,ale to jest element od AKM a nie od AK... Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 A ja mam dla was coś : http://www.airsoftretreat.com/gallery/show....php?photo=8598 Strasznie obszerna galeria customów/modów/fantazji AK :) Zapraszam - moze jakieś rozwiązanie i wam przypadnie do gustu :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 gurek - małe? to mało powidziane:D Ostatnio widziałem b.ładne zdjęcie AK Tactical'a z bębnem :) CHoć to bardziej tzw. komercjal niz military :) Ale w końcu istnieje :) Najśmieszniejszą rzeczą jest to że wszystkie odmiany SLR'ów ( a nie ak74 ) czyli broni z Las Vegas jako wersje komercyjne strzelają jedynie ogniem pojedynczym - zastanawia mnie czy ktoś jeszcze spotkał się z taką informacją? to taki mały OFF TOP :) Quote Link to post Share on other sites
ues Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 W usa posiadanie broni automatycznej jest zakazane. Dlatego wszystkie firmy, które robią tam szkielety i podzespoły minn AK nie wykonują w nich otworu na oś spustu automatycznego. To ta oś najbliżej magazynka. Bez tego spustu automatycznego i jego osi mamy AK półautomat. Czyli nie ma serii bądz ognia ciągłego. Wywiercenie samemu tego otworu to kara pozbawienia wolności. Poza tym nie można tam wiercić otworów, nitować szyn itp jeżeli zakryje to bądz zniszczy oznaczenia producenta. To gwoli wyjaśnienia. Z czystej ciekawości rozebrałem swojego stalucha z CA po zakupie i zaniosłem szkielet do fabryki. Okazało się że ślizgi suwadła idealnie pasują i suwadło od beryla wlazło jakby stąd było. Nie pasuje tylko długość szkieletu. A to dlatego że wszystkie szkielety AK ASG muszą pomieścić wewnątrz GB. Dlatego podczas prac nad swoim AKMem musiałem pozbyć się 2 cm dupy GB. Tak samo wyszło podczas adaptacji Yunkra do celów ASG. Materiał z prac wkrutce Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 uf. wreszcie zamontowałem drewniana kolbe. Powstały 4 dziurki. zaklei się żywicą z wiórami albo czymś podobnym ;) bateria 8,4 ledwo wchodzi, z bezpiecznika ściągnąłem obudowe i obkleiłem to to izolką. Kolba ma lekkie luzy góra dół przez złamany górny bolec... Ogólnie jest fajnie :D do montowania potrzebne było dłuto wiertło do drewna 25cm fi ~12mm i frez ( złamany już ) Wiertarka miniszlifierka, szlifierka kątowa, młotek :D, śrubokręty. Osłabiacz podrzutu też dzisiaj zamontowałem i bez problemów. Jest pod odpowiednim kątem i z odpowiedniej strony. Quote Link to post Share on other sites
ues Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Koledzy upgreatowicze. Pewnie wytkniecie mi że to nie tu ale mam trochę części, które oddam w dobre ręce co pracują nad modyfikacją AK. Ceny do dogadania. Lepsze fotki detali na maila bądz PW. Pudełka magazynków, metalowe, nówki nie śmigane, łoże AK, stary model bez blaszki, przerobione do montażu w ASG, sklejka, nowe, Element wykończenia łoża, pasuje do wszystkich plastykowych drewienek, metalowy, nowy, Długocki pas nośny, oryginalny od RPKSa, wytargany z fabryki, czarne karabińczyki, nowy tłumik płomienia AKSU / AK beta, toczony, stalowy, gwint lewy, pasuje do AK TM, CYMA itp. drewna i rura gazowa od SLR105 SV CA, nowe szyna pod NSPU3A, trzeba popiłować żeby uzyskać szynę do AK ale da się to osiągnąć. Część przednia szkieletu AK TM, urzywka ale stan dobry. http://img117.imageshack.us/img117/4160/dscn6777ix1.jpg Może dodam jeszcze że mam też lufę zewnętrzną z przewodem skośnym i podstawą muszki, wszystko przygotowane do kołkowania. I więcej takiego posta tu nie wsadzę. Quote Link to post Share on other sites
DominDesert Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Witam, pochwale sie moja eska pewnie nie wszsystkim sie spodoba ale wyglada tak ze wzgledow technicznych ;-) http://img401.imageshack.us/img401/4637/p1030764nq8.jpg Quote Link to post Share on other sites
ues Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Ci kolesie tutaj maja niezłe AKśki. Hi Hi: Koniecznie odpalcie filmik: http://www.newgrounds.com/portal/view/83862 Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Jakby nie patrzeć prace nad drewnem zakończone ;) na kolbie troche widać klejenie. Na zywo to nie rzuca się tak w oczy. Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 marys1znam Twą radość :-P Sam niedawno skończyłem to samo w swoim AK 8) To ten na dole.U góry-dziś skończony AKM (sprężyna) Quote Link to post Share on other sites
plair Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 oto moj nieskonczony jescze AKMS mam jescze do zrobienia: - dekiel - kolba - chwyt pistoletowy - podstawa muszki - kolanko gazowe (zrobienie tego w ak cymy graniczy z cudem :) ) - rura gazowa ( jak bedzie kolanko gazowe to podejdzie :) ) - body ( od zwklego ak47 , zaspawanie tylu i zrobienie otworow na kolbe skladana ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts