Willard Posted August 6, 2006 Report Share Posted August 6, 2006 No i ze stockowym hopupem to bedzie bardziej garlacz niz snajpa ;/ inwestuj w komore PDI. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 no właśnie - jak to jest z tym HU? w zasadzie na Arnie's w większości wątków piszą, że stockowy HU nie jest wcale taki zły, tylko śrubka lubi się luzować jeśli ktoś go zbyt często reguluje. Ale wtedy wystarczy tylko locktite albo lakier do paznokci i po sprawie... bawię się teraz apską kolegi z teamu i muszę przyznać że HU ładnie podkręca kulki [aktualnie 0,28 x-treme, na stocka są ok]. więc jak to jest ? Quote Link to post Share on other sites
Willard Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Moje wrazenia z hopa stock i 500fps sa tragiczne. Poczytaj ten temat a propos celnosci. Nie dalo sie (mimo loctite) trafic w A4 z 25m. Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Kakaroth napisał: bawię się teraz apską kolegi z teamu i muszę przyznać że HU ładnie podkręca kulki [aktualnie 0,28 x-treme, na stocka są ok]. puki masz stockową sprężynę to faktycznie można wyregulować hopa do konkretnych kulek , "zakleić" i będzie ok więc jak to jest ? tak jak Willard prawi, wraz ze zmianą sprężyny i wrostem mocy będą coraz większe kłopoty z hop-up, większość użytkowników tego karabinu zaraz po zakupie zmienia komorę hop-up na PDI i gumkę na silikon. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Czy ma ktoś zbędny leżący wzmocniony cylinderset, zanim cokolwiek kupię chciałbym pożyczyć i sprawdzić jak bardzo lepszy jest od mojej warsztatowej zmoty. Odwdzięczę się jakoś tam 8). Quote Link to post Share on other sites
Black Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Wilku, poszukam, daj mi kilka dni. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 zamówiłem następujący komplet do APS'ki - zestaw cylindra OK - głowicę tłoka HARD [niebieską] - tłumik dźwięku do APS Type 96 - komorę HU PDI - lufę KM Head 650mm i właśnie do rpecki mam pytanie: czy jest ona w mairę sprawdzona w APSkach? Ghost, wiem, że masz Systemę 509mm u siebie. Black a jakiej Ty używasz? Będę wdzieczny za informacje na temat lufy KM bo niestety wśród znajomych nikt jej nie używa ze względu na zaporową cenę w PL :( a pokrycie teflonowe jednak przemawia za zmniejszeniem tarcia... lecz czy rzeczywiście to działa? Quote Link to post Share on other sites
Black Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Mam 650mm 6,04 do PSG KM, nie mam zastrzezen (jak na razie...). Quote Link to post Share on other sites
syringe Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Prosił bym bardzo o wymiary łoża i kolby maruzena. Jeśli ktoś ma mozliwośc to i fotki wnętrza kolby. mam zamiar cos takiego strugać z drewna :P znalazłełm już chętnego stolarza : :lol: Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 O ja też podłaczam się pod prośbę bo zamierzam robić własny kar. snajperski . I jak można, to prosiłbym o rysunki techniczne i wymiary poszczególnych części ja i foty bebechów. Ps: miara metryczna :P Pozdrawiam Sadowski25 Quote Link to post Share on other sites
Black Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 Te rysunki techniczne to w jakiej skali? Wymiary metryczne czy w inczach albo i calach, a moze angielskich milach morskich? Podaj swoje oczekiwania na pewno je spelnie... Jezsli moja propozycja Cie nie zadowala pisz w ciemno do Accuracy International, pewnie gdzies po szufladach petaja im sie te rysunki techniczne. Quote Link to post Share on other sites
michunowak Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Witam Mam takie pytanie do Was czytalem juz troche o APS Type 96 ale chcialbym wiedziec co uwazacie i jakie sa Wasze odczucia uzywajac tej broni. Czy duzo trzeba wlozyc kasy zeby byl dobry tuning i czy w wersji stock mam jakies szanse na polu walki czy bedzie ciezko???? dzieki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Black Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 W stocku to nieporozumienie. Broń snajperska winna mieć jednak jakąś przewagę nad tuningowanymi aegami. Istotny tuning wg mnie, jest niestety droższy od ceny karabinu. Quote Link to post Share on other sites
Willard Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 kupcie za 100 usd te podrobe chinczykow to bedziecie miel iw sam raz loze gotowe plus mniej wiecej wymiary reszty czesci ;) Quote Link to post Share on other sites
Smiglans Posted December 8, 2006 Report Share Posted December 8, 2006 Witam Jak się sprawuje komora PDI dla prędkości rzędu 520-530 FPS dla 0.36g (ok 700fps dla 0.2g) ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Black Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Sprawuje sie dobrze :) Quote Link to post Share on other sites
Smiglans Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Dzięki za szybką odpowiedź 8) Jeszcze jedno pytanie. O ile wydłuża lufę ów końcówka? Chodzi mi o to czy zamaskuje 5cm lufy. http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...2B_srch_maruzen Quote Link to post Share on other sites
Black Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Tego to nie wiem, "na oko" to okolo 5 cm. Jesli jednak planujesz upgrade pod 700 fps to raczej zastanow sie, czy nie kupic precki 650 cm, a wtedy dopiero tlumik ja przykryje. Quote Link to post Share on other sites
Smiglans Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Właśnie w tym sęk, że nie za bardzo podoba mi się tłumik;/ Rozmiary karabinu też nie są małe po takim zabiegu. Czy różnica między lufą 55, a 65cm jest strasznie zauważalna? Oczywiście 55cm teflonowa 6.04 Quote Link to post Share on other sites
Black Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 10 cm to duzo, spojrz na wyniki moich testow, gdzies w tym watku powyzej. Quote Link to post Share on other sites
Smiglans Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Widziałem, prześledziłem cały wątek. Użyłeś lufy 6.05 stokowej, ja ( tzn brat, ja posiadam swd, tyle, że on nie ma tu konta, bo po co nam dwa. Takie małe OT;-) )wsadziłbym 6.04 teflonową. Teraz nasuwa się pytanie: czy ta różnica prędkości bierze się głownie z precyzyjniejszej lufy czy też tych 15cm ? Quote Link to post Share on other sites
Black Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Chyba obie rzeczy grają rolę. Jednak obstawiałbym raczej, że większy udział ma długość... Quote Link to post Share on other sites
Grzechu90 Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Witam Czytam i czytam ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie : Mamy limit 450fps na kulce 0.2 . Co trzeba zmienić aby replika tyle miała NIE WIĘCEJ !!!! tylko sprężyne i czy można tylko sprężyne czy może coś więcej ? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
BaUEr Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 No to sam juz się pogubiłem ;-) czy ten temat jest o chińczyku czy o orginalnym L96 ^_^ ? Posiadam już jakieś info... lecz w dziale spr. mało tego... własnie trafiłem na ten wątek tutaj ;-) Jeżeli pozwolicie zadam parę pewnie lamerskich pytań :poddanie: 1.Zastanawiam się nad kupnem L96A1 (chińskiego) czy ono włąsnie ma lufe 6,05 ? O_o oraz mierzone 480fps na kulkach 0,20? 2.Czy jeżeli chodzi o Stocka to porównywał ktoś L96A1 (jak kto woli APS type 96) z uszczelnioną mp001 (klon VSR) ? 3.Czy gra stokową L96A1 wówczas gdy w terenie nie ma żadnych tuningowanych snejperek o zasięgu 70-80m ma jakiś sens? Czy zwykły tuningowany AEG ok 380-400fps zasypie posiadacza stokowego L96A1 kulkami gdy ten tylko wyda swoją pozycje? O_o (to byłby niezbyt Ciekawy scenariusz :wink: ) Zakup L96A1 spędza mi ostatnio sen z powiek.... poniewarz mam inne wazne wydatki Air Soft takie jak bateria do Mp5k i pare innych. Lecz jeżeli zakupiłbym nową zabawke.. a okazała by się w stoku nie warta wydanych pieniedzy... miałbym tzw. dupe zimną :mrgreen: i ani 100% sprawnego Mp5K ,ani snajpy z której można się cieszyć... ponieważ AEGi zwykłe AEGi tuningowane byłyby dla mnie utrapieniem :???: HELP !!! :poddanie: BaUEr. Quote Link to post Share on other sites
Liszasabi Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Ja również szykuje się do kupna pięknego Maruzena 96 :P Poza samą bronią chce jeszcze władować w niej kilka rzeczy takich jak -Precka-, OK Cylinder set jeszcze Komore HopUp PDI no i jeszcze jakąś gumke silikonową hop up od guardera. Zastanawiam się tylko jeśli chce jeszcze mocniejszą sprężyne to jaką wybrać. W sumie dokupić tylko jakiś dwójnóg do aps96, lunete z montażem i jakiś tłumik by ukryć wystającą precke i sądze że będzie już broń gotowa do użytku.. :P aha czy tam w WGC jest możliwość by zamontowali ci od razu zakupione u nich części? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts