berliners Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 Panowie mam pytanie: ile czasu trzeba ładować standardową baterie do G3 SAS? Korzystam ostatnio z tego guna i nie dostałem do niego instrukcji. Z góry dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
komora Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 ile czasu trzeba ładować standardową baterie do G3 SAS? Ja ładuje 12h :D Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 a jak jest z zasiegiem w tej replice?? Da sie rade wygrac jakis pojedynek w stoku?? Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 ile czasu trzeba ładować standardową baterie do G3 SAS? Ja ładuje całą noc :D Dla jednego "cała noc" to 6 a dla drugiego 12 godzin, wiec troche nieprecyzyjnie to napisales. Quote Link to post Share on other sites
elgeniusz Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Wlasnie sie dowiedzialem, ze rozkladana kolba od mp5 R5 nie pasuje do G3sas:/ A szkoda bo by fajnie wygladalo. Quote Link to post Share on other sites
Goose Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 A elgeniusz dowiedział sie tego odemnie :) Dosłownie przed chwilą sprawdzałem to - Kolba G3 sas -> Mp5a5 = kolba od G3 jest za wąska Kolba Mp5a5 -> G3 sas = szyny mieszczą się tylko do pewnego momentu w prowadnicach, nie mieszczą też okablowania które sie z tyłu znajduje w Gietce :) Quote Link to post Share on other sites
booras Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 a jak jest z zasiegiem w tej replice?? Da sie rade wygrac jakis pojedynek w stoku?? Byłem z moją G3 na strzelance, gdzie parę osób miało repliki "górnopółkowe" (pozdrowienia dla SOF W-wa) i żadnego wstydu nie było, sprawdzała się. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Zasięg 30-40 m przy sprzyjającym wietrze może troche więcej. A teraz pytanie z innej bedzki czy ta prześciówka pod tłumik: http://asgshop.pl/produkt.php?id=294 da mi to że będę mógł wkręcić tłumik z MK23 Socoma STTI (gas) ten z przedłużoną lufą w środku? I czy uda mi się go w ogóle wkręcić w broń? Quote Link to post Share on other sites
awful Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Zasięg 30-40 m przy sprzyjającym wietrze może troche więcej. A teraz pytanie z innej bedzki czy ta prześciówka pod tłumik: http://asgshop.pl/produkt.php?id=294 da mi to że będę mógł wkręcić tłumik z MK23 Socoma STTI (gas) ten z przedłużoną lufą w środku? I czy uda mi się go w ogóle wkręcić w broń? takich numerów nie próbuj. lufa wewn będzie miała inną srednicę - i juz zacinki gotowe :) . Hypki: szkielet GB wella po wstawieniu sprezyny guardera 120 rozleciał się 'w oczach'. nie wiem jakie szkielety daje TM,ale wellowski to straszny shit i szczerze mówiąc nie wsadziłby do niego nic większego niz m100 :) pzdr Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Mam pytanko bo niestety mój well R-8 nie chce strzelac trybem semi na auto ok nawet jak ustawie semi to i tak nie chce strzelac na semi, gdze tkwie problem bo ja nie mam pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Kolba Mp5a5 -> G3 sas = szyny mieszczą się tylko do pewnego momentu w prowadnicach, nie mieszczą też okablowania które sie z tyłu znajduje w Gietce Ja doszlifowałem trochę te szyny od spodu i jest git.. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1...82+wys%C5%82any. czy ten tłumik da mi możliwość zamontowania tłumika z Socoma STTI z wewnętrzną lufą lub tłumika wyciszającego? Quote Link to post Share on other sites
raw Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Witam, Czy ktoś się orientuje gdzie można dostać "dolne body" do g3sasa wella? Mam ledwo sprawny selektor ognia, rękojeść także jest do wymiany bo nastąpiło jej pęknięcie tuż przy jednej z dwóch śrub mocujęcej ją do GB. Śruba mocująca stopkę rękojeści....też nie trzyma... Inna kwestia, http://allegro.pl/item132644171_body_do_mp...5sd6_ak47_.html Czy "dolne body od tych MP5 będą pasować do g3sasa? Wtedy problem seletora, rączki i kręcącej się śruby przy stopce rękojeści będzie rozwiązany.... (do Ortodoksów: Nie zależy mi tak bardzo na realiźmie jak na strzelaniu :wink: ) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
lup Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Niechcę Cie martwić ale o ile pamiętam to w tym co podałeś z allegro nie ma dolnego body. Oczywiście o ile to jest to samo, bo 100% pewności nie mam to jest to body od nazwijmy to ładnie LPEG-a gdzie całość jest dzielona po prostu na pół. Co do reszty. Obmacałem swojego i na ile pamiętam wellową MP5 to nie różni się to niczym. Najlepiej dogadaj się z kimś kto ma coś takiego i przymierz. Nie sadze żeby ktos za Ciebie to sprawdził. Inne rozwiązanie to napisz do krakman-ów/taiwangunów i zapytaj co moga Ci zaproponować. Noooo....daj im szansę ;) Quote Link to post Share on other sites
peeefny Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 Ja mam ostatnio problem z moim R8. Od pewnego czasu w miejsce ognia ciągłego "pojawił"( :twisted: ) mi się tryb burst po 4 bb. Sprawa wygląda generalnie tak: 1. Naciśnięcie spustu. 2. Wystrzelenie ok. 4 bb. 3. Seria "pustych strzałów", cały czas trzymam palec na spuscie, gearbox śmiga a kulek ni wide ni słychu. Nie wiem czy to problem z kulkami czy z samą repliką (mam 4 magazynki i w każdym to samo). Z góry dzieki za pomoc. P S Urzywałem kulek 0.20 z www.tajgun.pl Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 cos albo z dyszą, albo magi ale nie wiem czemu. Wszystko wskazuje na magi. A jak po przełączeniu na single, potem auto itp.? Quote Link to post Share on other sites
peeefny Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 W singlu kosi aż miło po przełączeniu=burst, po rozpoczęciu strzelania na full auto=burst. Czasami jednak zdarza mi się, że wywala prawie cały magazynek ma full auto. Chyba to było na kulkach 0.12. Quote Link to post Share on other sites
booras Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Od pewnego czasu w miejsce ognia ciągłego "pojawił"( Twisted Evil ) mi się tryb burst po 4 bb. Problem dotyczy Welli en mass i związany jest z leciutką warstewką rdzy osadzającą się podczas użytkowania na sprężynie naciągającej podajnik kulek. Rozwiązanie: rozkręcasz magazynek. Demontujesz białą zębatkę podającą kulki. W środku jest zwinięta sprężyna (stalowa taśma) odpowiedzialna za naciąg. Myjesz ją dokładnie (np. w WD-40), BARDZO uważnie wycierasz (żeby na sprężynie nie został WD-40). Po osuszeniu można ją leciuteńko (naprawdę lekko) pociągnąć oliwą do maszyn. Potem zwijasz sprężynę do pozycji wyjściowej i skręcasz maga. I powinno być dobrze. Problem pojawił się w kilku naszych teamowych wellach, naturę problemu i rozwiązanie rozpracował nasz utalentowany kolega, domiiik. Quote Link to post Share on other sites
kornol Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Witam panowie, mam takie pytanko. stockowe 250fps w g3 sasa, to nie oszałamiająca liczba. Czy ktoś wie jak sprawuje się G3 SAS po wsadzeniu sprezyny M100? Czy predkosc początkowa wynosi wtedy 330 fpsów? Jak jest z zywotnoscia wtedy i czy akumlatorek daje rade? Myśle nad wymianą na sprezynke MAD ONION M100, albo na jakąś inną M100, tylko nie wiem czy wystarczy wymienić samą sprezyne, czy coś trzeba jeszcze wymienić , żeby nie było że pochodzi miesiac i padnie... Jak panowie? napewno robiliscie upgraedy, wiec czekam na wasze relacje. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 prowadnice spręzyny. Bylo o tym w tym temacie wystarczy poszukac bo sam o to pytałem. I jeszcze głowice tłoka na kierunkową. Quote Link to post Share on other sites
kornol Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 no tak, w temacie coś pisalo, ale nic o kosztach. Czyli sprezyna, prowadnica spręzyny i glowica tloka na kierunkową. A jakies linki i w jakiej kasie to wszystko mozna zakupić? [ Dodano: Sob Paź 28, 2006 11:16 am ] aha, a gdy wymienie tylko sprezyne, to czy cos może nie wytrzymac? [ Dodano: Sob Paź 28, 2006 11:30 am ] http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=114 - taka glowica tloka może być ? Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 [ Dodano: Sob 28 Paź, 2006 ] glowica zolta z CA (ta którą podałes) poszukaj uzywanych wyjdzie Ci taniej. A przy wymianie sprezyny pojdzie na pewno tylko po jakim czasie nie wiem plastikowa prowadnica sprezyny dla tego wymien ją przy okazji. Nie wiem czy wytrzyma m100 bo na sprezynach sie nie znam ale moze sprawic rozne niespodzianki sa przypadki ze well wytrzymuje 170% CA a są ze 130% rozwala gb przy pierwszym strzale. To jest minus chinskich replik - czysta loteria. Ale powinno byc w porzadku bo są mocne zębatki. Tylko teraz sprawa czy batka taką uciągnie i ROF. Quote Link to post Share on other sites
kornol Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 no, a czy używane nie beda wyeksploatowane ? aha, czyli loteria... no a wlasnie , jak z tym akumlatorem? czy standard uciagnie ten maly upgraedzik? Quote Link to post Share on other sites
thepro Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 A będzie do niego pasowała ta przejściówka? Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 raczej nie to musi byc konkretnie do g3 sas bo on ma troszke inny gwint niż tlumiki Nie, wg. mnie uzywane nie znaczy zużyte. Ja szukałem zestawów od kolesi którzy wymontowali cały nowy GB ze swojej repliki i sprzedawali kierunkowe głowice tłoka prawie nowe. Z resztą i tak jeśli będziesz chciał tej repliki używać jako głównej za jakiś czas wymienisz cały GB więc nie warto inwestować w nowe częśći. Pozd. Kosmo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts