arkeen Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 mi idealnie chodzi na 0,25 narazie nie miałem zadnej awari tego pistoletu mawszynowego a mam go od grudnia a czestotliwosc jego uzywania jest narazie średnia. moim zdaniem fajna sprawa dla gosci ktorzy nie maja kaski albo im szkoda wydac 800 pln na replike np CA . Napisze nawet ze na Pasterniku udało mi sie jednego goscia załatwic i to nie z małej odległosci seria 8) POzdrawiam Quote Link to post Share on other sites
BaUEr Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 jaka jest roznica tej repliki z ta prawdziwa replika wella ? Mp5 well za ok 100zł to zwykły ShitAEG. Poprostu zabawka która nie posiada prawie żadnych osiągów z którymi można by pograć sensownie. Mp5 well za 389zł to AEG z rodziny dorosłych... lecz jeden z pierwszych jaki wyszedł w takiej taniej cenie.. ogólnie moim znadniem całkowicie nie opłacalny w zakupie... gdyż w cenie 450zł można mieć dużo lepsza od niego Mp5 Cyma. • Jest to najsłabszy elektryk w okolicy – wszystkie inne giwery zjadają go z butami (mają lepszy zasięg, celność) Popieram to w 100% - choć moze jak się włozy w niego troszeczkę "serca-$$$" będzie to jakoś działac. Właściciele Wellów mogą teraz polemizować ale po co? P.S. jak pisałem wyżej.. nie posiadam ani jednej z tych replik ale widziałem wszystkie w akcji.. (tzn. grałem nimi) ***BaUEr*** 8) Quote Link to post Share on other sites
KRim Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Mp5 well za 389zł to AEG z rodziny dorosłych... lecz jeden z pierwszych jaki wyszedł w takiej taniej cenie.. ogólnie moim znadniem całkowicie nie opłacalny w zakupie... gdyż w cenie 450zł można mieć dużo lepsza od niego Mp5 Cyma. nie masz racji testowalem CYME AK z WELL'em i strzelaja identycznie. Moze wina modelu Cymy a moze moj jest jakis dziwny ale sa identyczne wyniki. Quote Link to post Share on other sites
aftershock Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 a jakby coś podłożyć pod sprężyne tak żeby było ciaśniej? nie mam jeszcze mp5.. tak tylko domniemuje :P Quote Link to post Share on other sites
Bestyj Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 CYME AK z WELL'em mówimy o mp5 cymy i wella, nie o AK. Quote Link to post Share on other sites
agat Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Witam wszytskich mam takie pytanko nie wiem czy juz byl taki topik ale nic nie znalazlem na ten temat!! Mam taki problem chcialbym rozkecic swoja MP5- ke i powymieniac kilka czesci ale nei moge jej rozebrac do konca wszytskie srubki ktore mozna bylo odkrecic odkrecilem zostaje mi dolna czesc broni ktorej za zadne skarby nie moge zdjac podwazalem i nic jak to uczynic czy ktos moglby mi pomoc?? Quote Link to post Share on other sites
Pergacz Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Musisz zdjąć tą blaszke w chwycie pistoletowym, wyjąć silnik, i tam w środku są 2 takie śrubeczki. Odkręcasz je i gotowe :D (tylko uważaj żeby Ci do gearbox'a nie wpadły!!) pzdr [ Dodano: Fri 23 Jun, 2006 ] A tak wogóle złamała mi sie stopka kolby... i nie mam pomysłu na sklejenie jej :? Ma ktoś jakiś pomysł? Quote Link to post Share on other sites
Ciru00222 Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Cyjanopan Izolata i jazda jak mozesz to daj mi fotoska tzn. daj go tutaj powiem ci co i jak co do klejenia to jestem 1 :roll: a tak pozatym lepiej zainwestowac w Stała :P Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Ja wsadziłem w nią śrube i zalałem rzywicą. Potem żeby to jakoś wyglądało owinąłem czarną izolatką. Ale i tak wrezscie kupiłem stałą( wygląda jak CA :F ) wygodniejsza jakaś mi sie wydaje i lepiej sie celuje. Ale to tylko moje subiektywne odczucia :wink: Quote Link to post Share on other sites
magiker Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Sorry,ale ktos mógłbvy mi podać sklep na którym można kupić bo szukam szukam i nie moge znalezc. Z gory dzięki:) Quote Link to post Share on other sites
Ciru00222 Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Jedyny Sklep Jaki w tej chwili posiada Mp5 A5 Well to www.taniemilitaria.pl (nie polecam ! 1 tydzien gwarancji ) :evil: Quote Link to post Share on other sites
Pergacz Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Niestety fotek nie wkleje, bo nie mam cyfrówki :( Ale pękła mi stopka (kolby oczywiście) zaraz koło szyn :? Quote Link to post Share on other sites
magiker Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Dzięki ciru00222, wlasnie znalazlem:), szkoda ze tylko tam, bo potrzebuje aeg'a za nieduza kase a nie chce czekac. coz, trudna sprawa:P bede musial sie zastanowic:) Quote Link to post Share on other sites
Bestyj Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 coś gdzieś plota była, ze na taiwangun.com mają być koło lipca, ale to plota. Mają tam tez mieć cymy, wiec możliwe, zę wszystko razem przyjdzie Quote Link to post Share on other sites
Ciru00222 Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Magiker jezeli masz w okolicy kogos kto nie boi sie wsadzic łapek w geerbox ! rto mozesz smialo kupowac na tanichmilitariach ! i tak 1 co trzeba zrobi c to Sprezyna 130 % i głowica tłoka Classic Army (18zl) ! Quote Link to post Share on other sites
Algier Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Witam Wg. mnie MP5A5 Well to nie jest dobra giwerka. Z tego co widziałem to lubią się psuć. Jak dla mnie to juz lepiej dozbierać na TM czy CA Quote Link to post Share on other sites
Bestyj Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 lepiej pozbierać na cymę - nie każdy moze sobe pozwolić na takie zbieranie kasy, nie każdego na to stać. A cyma jest w podobnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
gregor008 Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Mam taki problem otóż nie umiem wyjąć gearboxa z mp5 well'a. Odkręciłem wszystkie śrubki, piny, kolbę, zespół muszki (przedniej), szczerbinkę i za h**a nie umiem wyciągnąć tego "pieroństwa". Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
ArasCH Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 A wyjąłeś silnik odkręcając najpierw jego pokrywę u dołu chwytu (2 śrubki), wyjmując silnik a na końcu odkręcając sam hwyt pistoletowy (o odłączaniu kabli od silnika nie wspomnę, bo nie widzę żebyś to wykonał i może w tym leży problem :lol: A co do ułamanej kolby to ja miałem to samo i najpierw skleiłem kropelką a potem dodatkowo owinąłem czarną izolką "coby jakoś wyglądało" :lol: W stałą na pewno nie zainwestuje bo słabo się sprawdza przy wchodzeniu do pomieszczeń w CQB przynajmniej mi Quote Link to post Share on other sites
gregor008 Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 No nareszcie wyjąłem gearboxa. Tylko mam taki problem otóż gdy strzelam na semi kulki lecą w trybie auto, czyli mam safe, auto, auto. Wiecie może jak to naprawić?? Quote Link to post Share on other sites
Ciru00222 Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Padł ci Tapplate plytka selektora ognia tak jest zawsze :/ w MP5 :/ tez tak mialem musisz zainwestowac w nowe ! Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 no i przebrnalem przez caly topik :) sam mam tego wella i jestem ciekaw jego wytrzymalosci po tunningu... na poczatek chcialem tylko sprezynke zmienic ot zeby zyskac to 5-6 metrow zasiegu... jak tam zywotnowsc waszych mp5'tek po takich tuningach? Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Też jestem ciekaw, mam zamiar władować 120PDI Quote Link to post Share on other sites
agat Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 A ja mam takie pytanko chcialbym zrobic tuning wella i mysle zeby zrobic go w CAPRI ASG i zrobic cos takiego http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=359 co myslicie?? A wogole tuningowal ktos juz wella ?! :) Quote Link to post Share on other sites
gwydion Posted July 23, 2006 Report Share Posted July 23, 2006 Tak, robiłem i wyszło na to, że zostało mi tylko body... Uwagi: 1. wymienić musisz łożyska na metalowe przy tym tuningu, ale wielkość otworów jest niestandardowa (o 0,1 milimetra za duża, hehe), więc będziesz musiał zakupić nowy szkielet GB... (mój tak miał, może inne nie). 2. Przy tej lufie i hop-upie, 400 fps sprawi ze kulki bade mialy skupienie jak fretka po amfie... czyli beda leciec na hmm... moze i 50m po prostej, a raczej po wielu prostych ;) i nie bedziesz w nic stanie trafic. 3. Wymiana lufy na precyzyjna nie zalatwia sprawy, bo oryginalny wellowski hop-up jest ciut mniejszy niz np. CA i pojawiaja sie nieszczelnosci... zakup hopka CA, zalatwia sprawe, tylo... cisnienie jest tak duze, ze powoduje nieszczelnosc na cylindrze, dobre, nie? Szykuj sie zatem na wymiane calego zespolu cylindra. Zeby to dzialalo i mialo 400 fpsow, nie wydasz 230 PLN, tylko raczej 400-600... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts