Dalej Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Są już długie magazynki STARa do MP7, ale w Polsce ich nie widziałem. Oczywiście są dużo tańsze od Marujowskiego. Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Mam to cudo :) Dokupiłem Hicapa i prze kaburę do MP7 i 2 magi. Kabura jest udowa ale udało mi się ją zamontować na kamizelce a jakbym się uparł to może i na głowie by się nawet dało :) Kaburę polecam: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1503 Po dłuższych oględzinach i paru wywalonych magach mogę stwierdzić jedno. Gdyby dało się to podrasować do 300 fps'ów to byłoby cudo. [ Dodano: 17.10.2006, 2:32 ] Lowcap działa mi bez zarzutu ale hicap dziwny jest :roll: Przy strzelaniu z hicapa lubi postrzelac 2, 3 kulkami na raz, czasem na kilka metrów a czasem na odległość - "aaa wypadła kulka z lufy" a potem puszcza normalną seryjkę. O co lata ? Ma ktoś podobne jazdy z hicapem ? Quote Link to post Share on other sites
GSP_Dibbler Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 dzięki za info mig, nie wiem jakim cudem, ale jakoś musiałem przeoczyć (sprawdzałem machinegun.pl) :ściana: Cóż, wychodzi na to że zbyt pobieżnie Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 kubaforge, możesz zrobić foto jak ten MP7 leży w tej kaburze? Byłbym dźwięczny. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Też byłbym bardzo wdzięczny, bo kupiłem giwerkę, ale brakuje mi do niej kabury :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Przy strzelaniu z hicapa lubi postrzelac 2' date=' 3 kulkami na raz, czasem na kilka metrów a czasem na odległość - "aaa wypadła kulka z lufy" a potem puszcza normalną seryjkę. O co lata ? Ma ktoś podobne jazdy z hicapem ?[/quote'] identyko Quote Link to post Share on other sites
MichelCat Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Mi się zdarzyło przy lowcapie, ale tylko jak było chłodniej, po przestrzeleniu dalej szło już ok - wnioski (suchy hop-up - dać tam trochę oleju silikonowego?), a może zbyt bardzo podkręcony? a może to wpływ temperatury? Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Jutro wkleję fotki kaburki. Kwestia dziwnego strzelania to temperatura ale nie hop. Przy hopie 0 potrafi wystrzelic rozpiep... kulke ala spray. W domowej temp jest git. Acha - dzieje się tak tylko przy hicapie. WTF ! Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 Jutro wkleję fotki kaburki. Już jest wieczór jutra, a my na fotki giwery w kaburce niecierpliwie czekamy :) Pozdrówka. Quote Link to post Share on other sites
Konik Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 To ja wrzuce: Jesli chodzi o lezenie "na czlowieku" to postaram sie cos zrobic w najblizsza niedziele na strzelance :). Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 O, super, dzięki KoNiK Mam jeszcze do Ciebie 2 prośby: 1. Mógłbyś włożyć do tej kabury coś wielkości USP i pstryknąć fotkę jak to leży i powiedzieć, jak sie trzyma w środku, czy nie lata bardzo itp. 2. Powiedz, wygodnie chodzi/biega się z tą kaburą? Nie majta się na boki itd? Pozdrówka i dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Konik Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 Mam do dyspozycji jeszcze tylko berette, moze byc? Postaram sie dzis wieczorem wrzucic (ale wszyscy wiemy jak szerokim pojeciem jest "dzis wieczorem"...). Aczkolwiek zwykły pistolet w takiej kaburze raczej będzie miał luzy, nawet jeśli się ją maksymalnie ciasno zapnie. Co do o majtania sie MP7 w kaburze - to jest ona regulowana (trzy warstwy zapinane jedna do drugiej rzepami + paski, które mi akurat nie były potrzebne i szczerze to nie mam pomysłu, do czego służą), więc można ją bardzo dobrze do PM'u dopasować. W przypadku MP7 trzeba zostawić trochę luzu ze względu na muszkę, która czasem lubi zahaczyć przy wyjmowaniu. Jeśli chodzi o wygodę chodzenia / biegania - doświadczeń jeszcze nie mam bo tuż po kupnie giwerki się rozchorowałem i nie miałem jak przetestować, więc dopiero w niedzielę jakieś bliższe relacje mogę zdać :). Ale po testach w domu wydaje mi się, że nie powinna przeszkadzać. Jeszcze moje pytanko do tych, których MP7 strzelało na kilka metrów i musiało się "rozgrzać" - jak konkretnie temu zaradziliście (o ile)? Ciekaw jestem czy ja też ten problem będę miał, póki co w warunkach domowych i z lowcapa strzela od pierwszego strzału porządnie (subiektywna ocena)... EDIT: obiecane (i nie tylko :P) zdjecia: 1. Sposób dopasowywania rozmiaru kabury 2. Jeszcze raz mp7 w kaburze 3. Humoreska: Beretta w tej kaburze (jak ją przekręciłem do pozycji pionowej to prawie wyleciala dołem...). Można oczywiscie ją nieco bardziej ściągnąć, ale wg mnie po prostu ta kabura do pistoletu jest chybionym pomysłem (jesli o to Ci gallain chodzilo) 4. Porównanie rozmiaru mp7 z Berettą pozdrawiam KoNiK Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 Hmm, no nic, dzięki za zdjęcia. Giwera to będzie USP + latarka pod lufę, także rozmiary trochę się powiększą. No nic, poczekamy, zobaczymy - póki co będzie w kaburce siedzieć tylko Mp7. mam jeszcze jedno pytanie - na ile kulek wystarcza bateria w Mp7? PS: Beretka HFC - piękny gnat, sam taka miałem :] Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Sorry za czas ale wklejam zdjątko kaburki zamontowanej na kamizelce [ Dodano: 29.10.2006, 1:21 ] Wracając do samej MP7 Lubię ergonomiczne, małe repliki. Mam też P90 ale od czasu MP7 biedna belgijka leży w koncie. PS. Kolbę da się przystosować do prawie dowolniej ilości pozycji - wystarczy ją odpowiednio naciąć. Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Czy ktos testował jak sprawuje sie mp7 w kaburach do tzw zwykłych "dużych" pistoletów? (głównie chodzi mi o udowe) Będzie jakaś pasowała, czy niestety trzeba odżałować 130 zeta na dedykowaną, bądż nawet i 300 (jak ktoś ma...) ? Ktoś testował opcję z przedłużoną preclufą w tłumiku płomienia? Quote Link to post Share on other sites
Fizia Posted November 15, 2006 Author Report Share Posted November 15, 2006 Witam , Byłem w poniedziałek w Specshopie i po za tym cackiem które umożliwia zainstalowanie większej baterii http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...9bd54f0aa015c53 Firma Lay Lax Japan ma zamiar wypuścić wzmocnione zębatki i więcej sprężyn podnoszących moc Pozdrawiam , Fizia Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Z tym adapterem do zewnętrznej baterii to jednak chyba nie najlepszy pomysł, bo wtedy trzeba jeszcze dokupić jakieś gustowne opakowanie na baterię zewnętrzną, żeby to jakoś po ludzku wyglądało, a MP7 z doczepionym takim pojemnikiem AN/PEQ2 na baterię to już traici swoją kompaktowość. W/g mnie lepszym rozwiązaniem byłyby mocniejsze baterie o mniejszej pojemności np.: 8,4v 400mAh albo 9,6v 300mAh. Quote Link to post Share on other sites
Fizia Posted November 15, 2006 Author Report Share Posted November 15, 2006 Witam, Generalnie myślałem żeby , jeśli zdecyduje się kiedyś na zakup MP7 zbudowanie samemu pojemnika na baterie z blachy (mini) lub podczepienie z boku baterii typu Ak-stick (nie powinna stracić kompaktowości) Pozdrawiam , Fizia Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Szczerze mówiąc, to nie wiem na co wam inna bateria. Jeszcze nie ma możliwości sensownego tunningu mocowego ( no bo przecież z 250 do 260 to raczej nie ma sensu - takie części są na razie dostępne ). Drugą baterię można wsadzić do byle kieszeni w kaburze lub kamizelce a sama wymiana baterii to maksymalnie 10 sekund. Ciekaw jestem tych zapowiadanych wzmocnionych części. Jeśli da się podkręcić do 300 fps to będzie miło. Z dwoma bateriami i 2 hi-cap'ami mp7 sprawuje się bardzo dobrze jako primary weapon w CQB. Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 Dokładnie. Tuning do 300 fps do CQB w zupełności wystarczy. Dlatego max bateria to 8.4 i rpm powinno być wystarczające (tak na marginesie ile rpm ma stockowy MP7?). Mocniejszy tuning jest imho bez sensu bo lufa krótka => na las za duży rozrzut a za dużo fps blokuje wstęp do budynków (a przecież do tego będzie się mp7 używać). Quote Link to post Share on other sites
Fizia Posted November 16, 2006 Author Report Share Posted November 16, 2006 Witam , A więc co do tuningu to nigdy o silniejszym nie marzyłem do tego typu broni , po za tym ma to być broń boczna do karabinu snajperskiego , no i w końcu ma wyjść nie długo bateria 1100 7.2V kompatybilna jednocześnie z Glockiem jak i MP7 możliwe ze jakiś tuning sprężynowy do 275fps-ów pociągnie plus przedłużona 211mm precyzyjna lufa powinny dać efekty Pozdrawiam, Fizia Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 po za tym ma to być broń boczna do karabinu snajperskiego To lepiej kup Kurza i trochę przy nim pokombinuj. Będzie i taniej i efektywniej. Z tego co widziałem na naszej giełdzie, Ronin ostanio nawet sprzedawał swojego... ;) - Quote Link to post Share on other sites
spielmann Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Kabura ESKI : ESKI ESKI 2 Pozdrówka Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 7, 2006 Report Share Posted December 7, 2006 Czesc! 1 Czy ktos juz widzial gumki silikonowe hop -up do MP7 lub Glocka? 2 Jaka te repliki maja srednice lufy w standardzie (sadzac po celnosci mniejsza niz reszta Tokyo Marui)? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
indor Posted December 7, 2006 Report Share Posted December 7, 2006 Macie pomysl co zrobic zeby w chlodne dni (9 st a nie minus 10) "7" strzelala a nie ledwo wypluwala kulki???? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts