Westie Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 Ja miałem trochę inny pomysł - otworzyć ten "kolimator" i wcisnąć do środka prawdziwy, choćby od wiatrówki. Ale ja to McGyver i pilnikmajster jestem, może i by mi nawet wyszło. :P Link to post Share on other sites
Cyku Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 Medium, więc potraktuj to tak jak L85 od Academy :). Swoisty półprodukt do produkcji pełnowartościowego Aeg'a Link to post Share on other sites
lup Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 tylko cena trochę inna.... Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 tez mialem wcisnac kolimator do tej atrapy wizjera ale jakos nie moge znalesc zadnego kolimatora takich wymiarow :/ wiec zamontowalem szyne ris na raczce nosnej i teraz tylko kolimator podczepic :) Pozdro Link to post Share on other sites
Westie Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 Potwierdzam: brytyjski sklep Actionhobbys (www.actionhobbys.co.uk) otrzymał przedwczoraj pierwszą partię XM'ów z metalowym gearboxem. A stąd już niedaleko do G36K i SL9. Wedle sprzedawcy, wykręca równe 300 fpsów na kulkach .2g . W zestawie hi-cap na 450 kulek. Pewnie w przeciągu tygodnia ktoś z Arnie's to kupi i przetestuje. Link to post Share on other sites
Pikace Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 Replika jest ogolnie wykonana dosc kiepsko. Slabej jakosci, trzeszczacy i niezbyt spasowany plastik, przelacznik ognia pracujacy jak w zabawce, o braku przyrzadow celowniczych juz wyzej bylo. Watpie aby zalozenie metalowego gearboxa istotnie poprawilo odbior tego modelu, a nawet 300 fpsow przy slabej jakosci hop-upie tez pewnie nie da jakis przyzwoitych osiagow. Pomijajac przecietna (zeby nie powiedziec - niska) jakosc, w momencie jak US Army zrezygnowalo z dalszego rozwoju XM8 mysle, ze zainteresowanie replika maniakow asg tez sie znaczaco zmniejszy... Link to post Share on other sites
noah Posted July 31, 2006 Report Share Posted July 31, 2006 dla mniej kumatych link: XM8 BE zainteresował mnie opis tej repliki, np: Fixed top sight - czyli "stały górny celownik", celownik... nie wpominają że jest to atrapa, czyli wreszcie mamy jakiś przyrząd celowniczy? edit: przy XM8 z plastikowym GB też to piszą, a więc nic z tego :/ Black rubber grips as per the real XM-8 - czyli "czarne gumowe łoże jak w prawdziwym XM8", chodzi o tę czarną część z przodu, to chyba też różnica w stosunku do XMa z plastikowym GB?edit: i tu podobnie... pozostają więc fpsy... :/ 300 fps with 0.2 BB's - przy AK47 CYMY też tyle podają, a więc w rzeczywistości będzie to 280-290 fpsów, czyli i tak nieźle jeśli się w czymś mylę, to poprawcie mnie... Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Cena poszła w dół i tak oto na zbrojowni stoi po 400zł. Kłania się tu tradycyjnie pytanie: MA TO KTOŚ?! :D Link to post Share on other sites
pim Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 http://gunfire.pl/product-yid-1152189449-K...E-PRZECENA.html teraz to to dopiero potaniało! Jak ktoś to ma to niech napisze czy warto bo ja się zastanawiam :P To jest wersja z metal GB a nie ta co tu ktoś w recenzji opisał z plastikowym. Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 (edited) Hhe. Jak to kogoś jeszcze interesuje to ja kupiłem go i dzisiaj dostałem. Nie dam rady jeszcze napisać o tym jak strzela, bo obok mnie leży ładujący się akumulator (w zestawie jest całkowicie rozładowany). Ale jeśli idzie o wrażenia wizualne: 1. Jest ciężki (ponad 3kg) i jak dla mnie wygląda na solidnie zrobiony (moja subiektywna opinia), ale szerokie są niestety łączenia tworzyw. :/ 2. Kolimator to atrapa, która tylko przeszkadza, ale to już wiecie. 3. Nie wiem jak w waszych wersjach, ale w mojej nic nie skrzypi... Teraz jak to pisze to jestem już po próbnym przestrzelaniu ;). Co mogę o nim powiedzieć to tak: 1. Rozrzut kulek na odległości 20 metrów to około 30 cm na full auto i jakieś 20 na semi auto. 2. Zasięg skuteczny to powiedziałbym około 30 metrów, co do fps to jest to około 300, może trochę mniej (porównując z innymi asgie). Strzelałem na kulkach 0.23. 3. Nie wiem czy to tylko mój, ale mam wrażenie, że hi-cap, który jest w zestawie czasem nie podaje kulek (ale możliwe też, że to moje wrażenie, przyznam, że mam pierwszy raz broń z hi-capem). 4. Jeśli idzie też o jego moc, nie wiem jak to określić więc go porównam. Jak z niego dostałem z jakichś 15-20 metrów to boli mniej więcej tak, jak z shotguna z DE za jakieś 70 złotych (mosberg m47). Jak mi się rzuci coś jeszcze w oczy to napiszę. Pisałem tu o broni, którą zamówiłem z www.airsoftguns.pl http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...B-PRZECENA.html Nie przerabiałem w niej nic bo się nie znam, dostałem ją dziś więc piszę jakie ma osiągi nówka, w której nikt nie grzebał. Jak na 300 złotych to wg mnie sprawuje się doskonale. ;) Edited May 10, 2007 by Bajeczny1990 Link to post Share on other sites
Saba Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Hm... a kolimator sr*tor da się odkręcić? albo odrąbać <to dżołk> i czy się da tą paskudną, rybowatą rączkę w kosmos wysłać? :) Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 (edited) Szczerze? ;) Odrąbać na pewno, ale śrubek nie widać, więc po prostu ściągnąć kolisratora się nie da. ;) Co do rączki to już z nią można robić co się chce, ściągać, rozciągać, malować, itp. ;) Aha i zauważyłem, że ostatnio całkowicie znikł ten mg ze sklepów. Ktoś wie co się stało? ;) Edited May 17, 2007 by Bajeczny1990 Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Wiem, że stary temat i dawno nikt tu nie pisał, ale jeśli ktoś ma jeszcze ten problem to może się go pozbyć. Atrapę lunety da się wyjąć, trzeba jednak rozpinować gnata aż do gearboxa, wtedy znajdziemy dojście do śrubek pozwalających odkręcić plastik, który blokuje lunetę. Stara luneta dosłownie NIE POZWALAŁA celować z tej broni. Po odkręceniu jej możemy bawić się w najróżniejsze rzeczy. Zauważyłem, że doskonale pasuje tam szyna RIS z shitguna M47 z DE. Wystarcz wwiercić śrubki w rączkę do noszenia broni oraz z tyłu nad kolbą i wstawić choćby kolimator z DE. Różnica kolosalna, można precyzyjnie celować. Całość nie zabiera więcej niż 30 minut. Fotka mojego xma: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f46c14f5c8fbf0fe.html Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 co sądzicie o tym: http://www.militaria.pl/karabin_maszynowy_...ml?product=3722 czy ktoś jest w posiadaniu tej repliki ? ile fpsów to 1J Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 Jest to nowsza wersja tej co podałem na górze. I tak to jest both elephant więc nic dobrego spodziewać się nie można. Ta replika ma 320 fps (wg producenta). Link to post Share on other sites
Saba Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 ale ma nawet ładny dźwięk. Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 Dźwięk brzmi tak jakby ten karabin był ostro niewyżyty :D. Wysoki dźwięk i wysoki ROF na batce 9.6.. Jak mikser, ale mi się on podoba :D Link to post Share on other sites
Pasti Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 Dźwięk brzmi tak jakby ten karabin był ostro niewyżyty :D. Wysoki dźwięk i wysoki ROF na batce 9.6.. Jak mikser, ale mi się on podoba :D Jeszcze żeby ten akumulator był dobry... Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Stokowo dają to samo g... co zwykle inne firmy (z wyjątkiem JG i PJów już teraz) czyli Hero Battery 1200mAh 9.6v.. Gnat krótko na tym działa. Ale po wymianie na np. Intellecta głosik jest jedyny ;] Link to post Share on other sites
kermit Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 (edited) Jestem od stycznia posiadaczem XM-8 AGM (DE) i mam pytanko bo mam hop-up niekompatybilny - przez to gumka i lufa też :evil: jak wygląda w BE zespół hop-up`a bo planuję ustandaryzować nieco swoją replikę. Z fotek na 1 stronie hop-up wygląda tak jakby magazynek wchodził do niego bez żadnej rurki która powinna wchodzić do magazynka :roll: jak to dokładnie jest ten element jest umieszczony w body?? Prosiłbym o oświecenie mnie ;-) . Chodzi mi oczywiście o wersję z metalowym gearboxem BE. Standardowe gumki i lufy od aegów można podmieniać? Mój xm-8 wygląda tak: Tak tłumik płomienia z auga - replikę dostałem z czerwonym tłumikiem - dlatego Niby wszystko jest dobrze z hop-upem ale męczy mnie to że gdy gumka się zużyje to zostanę z repliką która mogę powiesić na ścianę... Btw. http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...mp;#entry696196 moje przeżycia z nią ;) Edited March 24, 2008 by kermit Link to post Share on other sites
Recommended Posts