1337 Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 W moim terenie wystarczy mundur. Broń zbytnio nie demaskuje. Poza tym wasze pomysły bardzo mi się podobają i spróubję je wykrzoystać, chociaż żeby poczuć ten klimat "snajperstwa"... Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 A to maskowanie jakie ja preferuje: Znajomy zgodził sie potrzymać :P Wiec najlepsze kamo zazwyczaj jest najprostrze, a mianowicie wystarczy miec troche sznurka juto-podobnego i trawe i inne rzeczy naokoło :) Link to post Share on other sites
dominik21 Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Ja tam polecam siatke maskująca.....w moim XM obwinołem przedni uchwyt i działa....:D....maskuje jak cholera :) Link to post Share on other sites
syringe Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 A oto moje maskowanie :) Jak sie podoba? Jeszcze musze cos dodac na kolbie bo jest widoczna za bardzo... Zgadnijcie co to karabin... pozdrawiam i prosze o komentarze. Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 M6 CG/APS 2 DE 8) W sumie chciałem tylko wziąć dział w „zgadywance” :P bo są tutaj bardziej obeznani w temacie aby udzielać Ci rad ale generalnie: - zrezygnuj z tych „odblaskowych”/połyskujących skrawków materiału na rzecz bardziej postrzępionych i matowych(takich jak np. worek na Twojej lufie) - sam worek też potnij w paski(będzie jeszcze lepiej „rozbijał”/zacierał kształt broni) lub postrzęp/porozdzieraj - worek możesz też zafarbować lub chociaż wytarzać dobrze w ziemi(albo wręcz zakopać na kilka dni) Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
syringe Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 No dobra wlasnie myslalem nad workiem ale strasznie trudno jest z nim zrobic cokolwiek bo jest twardy i sie nie strzepi bo jest zrobiony z takich małych sznureczkow.... :P Moze macie jakis pomysł jak jeszcze uleprzyc moja siatke i ogolnie maskowanie, jestem otwarty i prosze i szczegołowy opis jak juz macie jakies pomysły. A co do moich uleprzeń to mam zamiar puscic paski moro na worku na lufie... Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 Teraz ja zaprezentuje moje maskowanie. W przyszlym tygodniu beda lepsze fotki calego karabinu (z calym maskowaniem) http://img237.imageshack.us/my.php?image=g...lliebronwj5.jpg Link to post Share on other sites
Niedzwiedz Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 ja wykonałem maskowanie "niskobudżetowe" i mało czaso chłonne. Otóż wyciełem nogawkę i kieszenie ze starych spodni BDU. Kieszeń boczną z odpowiednimi nacięciami zakładam na kolbę. A nogawkę z odpowiednimi rozcięciami na body. Dodatkowo postrzępiłem krawędzie dolnego rozcięcia. Nie jest to może super ghill suit ale jak na tanie, szybkie maskowanie nadaje się idealnie. będę miał czas i aparat to wrzucę fotkę Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Ja zrobiłem ubranko ze starego prześcieradła, pomalowałem je farbami olejnymi, i na strzelankę zakładam losowo kawałki siatki maskującej... Link to post Share on other sites
marynarz89 Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Wielkimi krokami nadchodzi zima, jak maskujecie swoje repliki na zime? może ktoś się pochwali fotkami Link to post Share on other sites
javelin Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 http://amokj.okonscy.com/images/galerie/02...06/galeria.html Moja eMka z pasami z bialej taśmy klejącej. Między innymi ostatnie zdjęcie - dobrze widać. Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 Biała taśma klejąca na broni i wszystko jasne 8) Link to post Share on other sites
nom4k Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Siema. Podpowie mi ktoś czy i jak broń powinna byc zamaskowana w warunkach miejskich (budynki uliczki itd.) Link to post Share on other sites
bastekkk Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Siema. Podpowie mi ktoś czy i jak broń powinna byc zamaskowana w warunkach miejskich (budynki uliczki itd.) weź wykop krzaczka i zamaskuj karabin na taki kolor jak ma kraczek i postaw go tam z kąd będziesz strzelał :wink: a na serio to jakieś szare kolory ( zależy też od budynków) npp jakieś prześcieradła stare sprayem potraktować czy coś Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 To moja MP001 po wstepnym zamaskowaniu jeszcze nie bylem na strzelance z tym maskowanie dlatego jak narazie zero naturalnego maskowania ale jak bedzie po yukonie to wrzuce pewnie wiecej fotek ;) Link to post Share on other sites
Ineptus Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 Eh... Przy tych sznurkach ten camo nie wyjdzie z lasu cały... Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Planuje jeszcze dodac troche juty do maskowania mojej Czarnej Mamby :D Link to post Share on other sites
lech Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Moje camo robione na szybko :D http://img443.imageshack.us/img443/9857/m1...kamuflazlf0.jpg edit: teraz lepiej? :P Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 to zdjęcie długo tu nie pobędzie coś czuję.... Link to post Share on other sites
Gorek93 Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 A to moje niedokończone maskowanie http://img403.imageshack.us/img403/8955/image045en8.jpg brakuje jeszcze frędzli i koloru brązowego. Link to post Share on other sites
Maku89 Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Znalazłem tą MP5 na www.airsoftpacific.com. Ogólnie istnieje niepisana zasada że PM-ów się nie maluje, ale w tym przypadku zakwestionowałbym ją (o ile rzczywiście taka zasada funkcjonuje w ogólnym mniemaniu). Też jestem posiadaczem MP5 (SD5). I zastanawiam się na pomalowaniem jej. Co sądzicie o tej pomalowanej MP5 i jakie macie zdanie na temat malowania PM-ów? Pozdrawiam. EDIT: @javelin - Twoja emka trochę zebrę przypomina, ale na 3 zdjęciu widać, że całkiem nieźle współgra to z resztą Twojej osoby :). Link to post Share on other sites
GERALT Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 kwestia gustu grunt zebys sie dobrze bawil a mysle ze jak ja pomalujesz w odpowiednich kolorach maskujacych to sie nie obrazi:) Link to post Share on other sites
EyraCk Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 ja swojego AK74 chce potraktowac wojskowa siatka maskujaca, na dniach powinienem ja miec jak juz wszystko zrobie to dam fotke jak myslicie 2mx2m siatki starcza ? Link to post Share on other sites
zabor Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 ;-) przedewszysrkim o chodzi rozbicie ksztaltu karabinu. Jezli ci sie nie chce maskowac broni, to wystarczy zarzucic siatke na nia, robiac otwor na lunete i wylot lufy. Zapewniam ze efekt murowany, a jezeli lezys to z daleka widac jakby to byla jakas gorka. Tylko pamiataj zeby siatka byla wieksza. pzdr Pamiętać o polskich literkach!! CHEMIK Link to post Share on other sites
Recommended Posts