Krabii Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Przeczytałem kilka pierwszych stron ale nie mam czasu się przebijać przez resztę tak więc spytam wprost. Co sądzicie o ładowarce iCharger 106B-Plus???? Czy warto ją kupować czy może lepiej kupić iMax B6 lub B8 bo są tańsze, ale z tego co wiem to mają balanser słabo fabrycznie ustawiany(tak piszą na forach modelarskich). Co sądzicie???? I gdzie można kupić za ludzkie pieniądze jakieś zabezpieczenia przed zbyt mocnym rozładowaniem LiPo???? Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Walki o baterię ciąg dalszy;) SWD RS, spring m140. Zdecydowałem się na podłączany zewnętrznie pakiet kokam 11,1v 1500 mAh 30C, który okazał się za mocny...( więcej niż 1 cykl na semi, auto to cudo nie posiada;p) W związku z tym powstał plan, aby w kokamie zbić napięcie diodami i wrzucić go jako 2 pakiet do ak. Tymczasem do SWD kupić słabszego li-pola(już montowanego wewnętrznie), z racji wymaganego kształtu wybór zostaje ograniczony do pakietów dedykowanych do asg. Teraz pytanie, który z tych pakietów to najmniejsze zło? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 (edited) Nie lepiej układ mosfeta z AB? Ja miałem taki problem że miałem 3 cykle na semi zamiast jednego też w replice z singlem bez auto. Edited October 11, 2009 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Nie lepiej układ mosfeta z AB? Nie;) Obecna bateria i tak musi być na zewnątrz, natomiast słabszą dało by się upchnąć do chwytu przedniego. Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 Jak pojawi się w Capri bateria IP 1400mAh 20C to ją kupuję i zdam raport jak się sprawuje na SWD RS z M140 Modify Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 Jak pojawi się w Capri bateria IP 1400mAh 20C to ją kupuję i zdam raport jak się sprawuje na SWD RS z M140 Modify Właśnie też się zastanawiam nad tą batką:D Kupuj i zdaj raport;) Replika oprócz spr wszystko stock? Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 mam jeszcze mosfeta, razem z batką mam nadzieje że dojdzie prometheus 650mm i czarny dystanser H Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 mam jeszcze mosfeta Opisz dokładniej, jeśli możesz;)(jaki itp) Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 (edited) Witam, warto zakupić taką ładowarkę? http://www.allegro.pl/item769033097_nowa_l...erem_lipol.html Pytam bo nie widzę, żadnego zasilacza na zdjęciu, i mnie tak zastanawia do czego się to podłącza żeby rozpocząć ładowanie. Chyba nie do akumulatora? Edited October 14, 2009 by wassabi Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Prosta ładowarka. Do airsoftowych zastosowań nada się jak najbardziej, sam używam podobnego modelu tyle, że w trochę innym opakowaniu, zresztą jak i kilku znajomych - nikt nie narzeka. Co do pytania, potrzebujesz dodatkowo zasilacza AC/DC KLIK!, najlepiej 1-1,5A i to wszystko ;-) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Myślę, że jeżeli poszukasz informacji o ładowarce e-sky to będą one relewantne. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 to co pokazałąeś jest to ładowarka do li-po. zasilacz podłaczasz do krokodylków a pakiet do gniazda balancera. Quote Link to post Share on other sites
Babiq Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Kupilem Accucel 6 lecz po podlaczeniu lipola 11 wystepuje blad. Okazalo sie, ze mam zamieniony + z - w obu bateriach li-po. Teraz najprawdopodobnie musze przelutowac kabelki...?. Czy to jest normalne w tych ladowarkach ?. Troche mnie to wkur*** bo nie chce robic tego z kazda nowa bateria ;/. Przy rozladywaniu lipola 11 jaka wartosc A ustawic ?. mam od 0 do 1. Pakiet lipo 1100 15 C Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 turnigy własnie maja wszystkie odwrotniea nie pakiety. musiszobciać skrzydełka na wtyczce balansującej i bedzie ok. prad rozładowania ustawiasz na 1A. Quote Link to post Share on other sites
Babiq Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Dzieki Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Witam, Przymierzam sie do kupna lipola - do repliki Aug z tuningiem hi speed. Aktualnie w replice jest m100 dajace stabilne 98 m/s i 25 k/s (przyciete zeby, lozyska kulkowe 8 mm i brak lozyskowania na glowicy i prowadnicy zeby sprezyna za mocno sie nie sprezala). Zasilana jest roczna bateria 9.6 v - 2200 mAh. Niestety bateria juz troche wysluzona a mysle o zwiekszeniu rofa tak do 30 k/s Stad pytanie - ktos potrafilby doradzic jakie napiecie aku i jaka pojemnosc bylaby optymalna ? Chodzi mi o to zeby nie przesadzic tez z pojemnoscia pakietu i nie rozwalic gearboxa (ktory w sumie mocny jest, glowica wyciszona wiec dobrze tlumi uderzenia). Mysle nad 3 pakietowym lipolem o pojemnosci 1000-1500 mAh. Prad okolo 25-35 C. Jakie sklepy modelarskie polecilibyście jako pewne jezeli chodzi o zakup aku ? Ladowake oraz balanser - to samo pytanie. Oczywiscie złączka Deansy - ale to dolutowac moge ewentualnie sam. Na calosc moglbym przeznaczyc jakies 300 zl wiec bez szalenstw z ladowarka... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 pakiet np. 11,1v 2600 365C ładowarka... nie wiem mało kasy... balancer zewnetrzny jeżlei ładowarka nie bedzie miała to robbe 3s mini balancer za 44zł Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 A sklep z pakietami ? Model motor lezy wiec nie sprawdze ... co sadzicie o RCSkorpion ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 modelesklep.pl ma fajne ale drogie kokamy... Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 No ale Kokam, to mimo wszystko jest najlepszy sprzęt i żadko kiedy słychać złe opinie o nich :) Ja mogę doradzić te EnergyPower, bo po pierwsze, zmiejszymy trochę inflację, a po drugie są całkiem niezłej jakości. Można jeszcze próbować z ogniwami litowo jonowymi, takimi co do notebooków się wkłada. Taki komputer też ma gdzieś potrzebuje zasilenia 20A Quote Link to post Share on other sites
mali Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Zwykłe ogniwa li-ion do lapsa mają 1600-2600 mAh i wydajność 2C. Więc nie jest to wiele, jednak w pakiecie 6 szt. można już z tym coś zrobić- pakiet 11,1v 4400 mAh. Ja stosuję je w HK416, m120, silnik na neodymach. Dają rof lepszy niż li-po 7,4 25C fullymax. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Przecież laptop przy tych swoich skromnych plus minus 10V MUSI bierze ze 200W mocy, więc natężenie jest plus minus 20A, a w naszych karabinkach w sumie rzadko się więcej zdarza. Czy mam rację? Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Laptopy biorą najczęściej poniżej 50 W (mówię tutaj o zwykłych lapkach, a nie potworach). Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 mali: ale porownaie rof'u na 7,4 i 11,1v jest nie potrzebne bo wiadomo wiekze napiecie wiekszy rof. Quote Link to post Share on other sites
mali Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 mali: ale porownaie rof'u na 7,4 i 11,1v jest nie potrzebne bo wiadomo wiekze napiecie wiekszy rof. Oczywiście, tylko że li-pol 7,4 25 C 1800 mah daje 45 amperów a li-ion z lapka 11,1 2C 4400 mah daje ledwo 9 amperów. Pomimo tego jednak rof jest większy. Sam nie wierzyłem że takie słabe ogniwa są w stanie pociągnąć jakąkolwiek sprężynę. Jednak zdziwko było niezłe. Takie ogniwa można na allegro kupić już za 3,5 zł. Ja mam już dwie takie batki i śmigają zajebiaszczo. Koszt jednej to ok.30 zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts