franekl Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 s jak z wytrzymałoscia tego cuda??i czy ktoś z was rzucił sie może na wersje ze skladana kolbą?? Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 Spust jest z plastiku? Quote Link to post Share on other sites
kapitanbubel Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Jest metalowy jak i zamek Quote Link to post Share on other sites
leczkov1 Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Znalazłem jakiegoś innego,droższego kałacha też z Cymy http://www.sklep.airsoftguns.pl/projector....duct=1150898910 Czy to ta sama broń tylko ,że z metalowa kolbą?Kosztuje prawie 30 dychy więcej :D ? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Wedlug mnie to bebechy wersji tanszej (niezle osiagi) wpakowane do "puszki" ich AEG'a (CM.028S). Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Wedlug mnie to bebechy wersji tanszej (niezle osiagi) wpakowane do "puszki" ich AEG'a (CM.028S).Nie do końca, po pierwsze na fotach są widoczne miejsca na śrubki (których w aeg'u nie ma), po drugie widać miejsce łączenia 2 połówek plastiku (tak na elementach 'drewnianych' jak i na body). A szkoda bo byłoby z czego niewielkim kosztem brać części zamienne ;) Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 ja go mam i nie narzekam jedynie kolba troche sie rusza w gor i w dol ale specjalnie mi to nie przeszkadza.i jeszcze jedno co mni drazni to zbyt podkrecajacy hop up i to wszystko Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Ta broń według mnie przekroczyła mimo wszystko granice tanich replik i można ją uznać za lepsza broń spręzynową, gdyż spust i inne elementy są bardzo dobrze wykonane - metal. Quote Link to post Share on other sites
Eikichi Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Na kulkach 0.12g nawet na "wyłączonym" Hop-up'ie lecą po jakimś czasie w górę. Mam nadzieje, że na 0.2 będą lecieć ładnie :wink: Quote Link to post Share on other sites
macsurf Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Metalowy spust, az sie wierzyc nie chce :) Na zdjeciach wyglada na plastik. To faktycznie nie drogi, firmowka pewnie z 300zeta by kosztowala. Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 No wlasnie dlatego też spytałem gdyż wydawało mi się na zdjęciach iż jest z plastiku. A może ktoś dać zdjęcia jak taki kałasz wygląda od środka? Quote Link to post Share on other sites
Eikichi Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Po dzisiejszym teście na kulkach 0.2 jestem całkiem zadowolony :) Kulki lecą prosto i całkiem daleko. są tylko dwie rzeczy które mi się w nim nie podobają, a konkretniej w jego strzałach. Są niecelne i kulki lecą powoli :P Ale miło się z niego strzela ;) Aha... i wydaje mi się że na 0.2g jest znacznie słabszy :/ Na kulach 0.12 przebijał karton i czasem kulki wychodziły jeszcze drugą scianką, a na 0.2 kulki zostają wewnątrz kartonu :/ A SPUST JEST JAK NAJABRDZIEJ PLASTIKOWY :wink: Quote Link to post Share on other sites
macsurf Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 w MP5 Cymy tez jest plastikowy spust, ale jest to dosc solidny plastik wiec raczej sie nie polamie, pozostaje miec nadzieje ze w tym AK tez jest solidnie zrobiony :) Quote Link to post Share on other sites
kapitanbubel Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Nikt nie da fot swojego rozłorzonego ak bo boją sie ze potem go nie złorzą :) Quote Link to post Share on other sites
makowy Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 Dzisiaj dostalem swojego wymarzonego AK47 :-) Jestem bardzo podekscytowany gdyz jest to moja pierwsza bron ASG. Pierwsze wrazenie - jest niezle! Niestety karabin ma w kilku miejscach luz i nieco trzeszczy. Jednak jak za te pieniadze uwazam, ze naprawde jest niezle. Najwiekszy mankament to gów... pasek :? Dokupilem wlasnie pasek orginalny z allegro w nadziei, ze poprawi on nieco ogolne wrazenie ktore robi ta bron. PS. Czy ktos wie jak i gdzie reguluje sie hop up? Pozdrawiam, makowy_chłopak ® Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 HU jest pod atrapa zamka. Odciagnij, przytrzymaj i przyjrzyj sie - o, suwak ;-)! Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 Regulacja Hu jest tutaj : Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 Niedawno strzelałem z tego karabinu i powiem jedno: świetny! Bardzo dobry zasięg i celność. Trafiałem gdzieś z odległości 20m w betonowy słup (szerokość jakieś 20cm) przy sporym wietrze. Jedyny minus to obrzydliwe wręcz "drewno"... Quote Link to post Share on other sites
kazmiz Posted July 8, 2006 Report Share Posted July 8, 2006 Ja też posiadam ten "cud" chińskiej myśli technicznej i oprócz tego co napisali przedmówcy dodam, że śrubki należy bezwzględnie podokręcać. Wszystkie. I należy uważać na imitacje okładzin bo kiedy doszedł do mnie i wyszedlem sie nim pobawić to miałem imitacje okładziny z kolby na policzku i ręce, a pasek :roll: (bogowie ratujcie). Quote Link to post Share on other sites
ksi91 Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Czy ktoś z użytkowników, któży tu się wypowiedzieli ma wersje aks czyli ze składaną kolbą?? bo niedługo go zamawiam i chciałbym się coś o nim dowiedzieć EDIT: W sklepie www.airsoftguns.pl pojawił się filmik prezentuący tego kałacha oto on CLIK Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Nie wiem ale go trzeba przestrzelać. Dostalem dzis z rozkladaną kolbą i powiem tyle strzelilem z 30 razy poszlem zmierzyc skuteczny zasieg gdyż mailem na podworku skale do 33m idelanie. Co sie stało. kulka 0.2 przeleciala skale nastpenie przez ulice na osiedlu i wpadła do sąsiada na przeciwko liczylem bylo to ok 42m skutecznie. Z miarą mierzone. Dalej sie dziwie jak to możliwe. Hu byl na maksa. Kulki nie podlatywały w góre lecialy idealnie prosto. Jak go rozstrzelam dam znać. Możecie mi nie wierzyc odnośnie tych 42m bo ja sam bym nie uwierzył ale on jak narazie po 30/40 strzalach ma taki zasięg celny. Kolba skladana to dosyć solidne wykonanie. "Drewno" jak na tą cene także przyzwoite. Ogółem replika mnie zaskoczyła 8O 8O 8O Quote Link to post Share on other sites
kapitanbubel Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Zwyczajny ak z tego co mówisz ma lepszy zasięg około 45 m coś takiego oczywiscie na 0,2 Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Ale wiesz, że w Polsce nie ma kary śmierci, więc nikogo nie ROZSTRZELASZ :lol: . Chodzi chyba o przestrzelanie, tak? Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted July 15, 2006 Report Share Posted July 15, 2006 No tak przestrzelanie. A dzisiaj rozstrzelałem ślimaka więc jednak kara w postaci rozstrzelania jest możliwe:D [ Dodano: 15 Lip 2006 11:19 ] rozłożyłem go włożyłem do tłoka drugą krutsza spręzyne rpzez co jest mocniejszy. Ale ma ogromną wade. lufa jest za krótka mianowicie 22cm nie zapewnia odpowiednio dobrego skupienia. Na jaką długość ją wymienić? Quote Link to post Share on other sites
jotemka Posted August 6, 2006 Report Share Posted August 6, 2006 zgadza się , puszki przebija z 10cm, a dwa razy udało mi się przestrzelić obciażoną z góry puszkę po Fancie z jakiś 3m :) Nie pamiętam tylko jakimi kulkami. Mam zamiar pomierzyć jego zasięgi i celność, mam do dyspozycji dłuuugie korytarze, kupiłem go do postrzelania do celu zamiast wiatrówki i chyba nie będę żałował Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts