Snoozior Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Czyli generalnie szkoda hajsu na ten droższy :D Quote Link to post Share on other sites
Snoozior Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 (edited) Pytanie: Co się dzieję z moim Glockiem.Wyjęty prosto z pudła.Nabiłem 1 mag.Zawór na początku trochę syczał potem przestał.Wystrzliłem 6 kul i potem po każdym strzale musiałem machać zamkiem bo mimo,że gun strzelał to nie leciała kulka ?Słabo jakościowe kulki czy co ? Dodam jeszcze,że po wystrzeleniu całej amunicji zamek nie zatrzymuję się w tylnej pozycji :/ Edited September 19, 2013 by Snoozior Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Mój Glock (KP-03) po 6 miesiącach już ma wytarty BBunit i strzela seriami :-( Naprawione:) Podłożyłem podkładkę z papieru pod bb unit, dzięki czemu magazynek jest dociskany do tłoka. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Odkopię temat Po 2 miesiącach użytkowania rozkręciłem glocka, konkretnie będę dorabiał zbijak na frezarce, zawsze lepiej mieć stalowy :) Dodam że z ciekawości sprawdziłem czy magnes neodymowy złapie "konockera" wychodzi na to że albo trafiłem na stalowy zbijak w tym egzemplarzu, albo na taiwangunie sprzedają tak całe partie. Mógłby się ktoś wypowiedzieć czy ma stalowy zbijak montowany w stocku? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Czyżby KJW zaczęło montować oprócz cylindrów Guardera także ich zbijaki? Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Nie mam pojęcia, na zbijaku nie ma bicia loga guardera, zbijak jest czarny, aczkolwiek lekko zdziwiło mnie to że zbijak jest stalowy :D Miałem glocka 17 KWA, szczerze wolę KJW, jedyna wada to że KWA ma mega zasięg a KJW mały, zmienię gumkę to się pewnie poprawi :) Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 (edited) Mam pytanie. W szkielecie [g17-22] są zamontowane tylko: kurek [g26-50] zbijak[g17-23]-zwyczajny stockowy - znalowy sprężyna kurka[g17-24] oraz pin Kurek jest zwolniony a zbijak "wypchnięty". Pytanie brzmi czy zbijak[jego część która wystaje "do przodu"] ma troszke luzu góra dół? Czy opiera się na nim kurek dociskając go w dół? Edited February 22, 2014 by mk8539020 Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 (edited) I opiera się na nim kurek, i ma możliwość ruchu. Poprostu jak wkładasz magazynek, to zbijak musi się podnieść do góry, aby nie uciekł gaz przy nieprzeładowanej replice. Od 20 sekundy: http://www.youtube.com/watch?v=a2qGJCZXpUw Edited February 22, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 (edited) Takie pytanie. Skąd wiecie że KJW zaczął montować części Guardera? Niestety ja zbijak mam znalowy. Edited February 22, 2014 by blysk Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Znajomi kupili w sumie 4 glocki KJW (używane, w różnym czasie) i w każdym siedział cylinder Guardera, od kogoś jeszcze słyszałem że ma szary cylinder z niebieskim zaworem. Trochę zbyt dużo jak na przypadek. Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Otto źle zrozumiałeś moje pytanie. Więc od początku składam tylko te części: szkielet [g17-22] kurek [g26-50] zbijak[g17-23] sprężyna kurka[g17-24] oraz pin http://w265.wrzuta.p...J5/kjw_glock_23 Chce się dowiedzieć czy luz taki jak w 3 pierwszych sekundach występuje na zbijaku stockowym. Lub czy kurek dociska zbijak do szkieletu i luzu nie ma. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 (edited) U mnie w TM zbijak sprężynuje* w takim zakresie jak na filmiku u Ciebie. W Army za to, siedzi sztywno. TM: http://www.youtube.com/watch?v=5w30nhbebIw *Nie doczytałem pełnej listy części. No, to skoro nie ma zaczepu i jego sprężyny, to zbijak sobie lata luźno. Edited February 22, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Dzięki za odpowiedź. Najbardziej interesuje mnie stockowy[znalowy] zbijak w kjw. Podejrzewam że luzu takiego jak w 3 pierwszych sekundach nie ma i kurek jest hamowany na zbijaku zamiast na szkielecie.Co nie wpływa korzystnie na wytrzymałość zbijaka. Ktoś może potwierdzić lub podważyć? Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 Jeśli zbijak ma luz jak na filmiku Otto, masz mniejszą szansę na jego zniszczenie, w jednym z moich glocków, gdy podpiłowałem zbijak aby własnie miał taki luz, zbijak trwał i trwał. W drugim, gdzie takiego luzu nie było, zabiłem 2 zbijaki w tydzień. JEDNAK, gdy masz ten luz, cała energia z kurka idzie na BBU, a tego zdecydowanie nie chcemy. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 Znajomi kupili w sumie 4 glocki KJW (używane, w różnym czasie) i w każdym siedział cylinder Guardera, od kogoś jeszcze słyszałem że ma szary cylinder z niebieskim zaworem. Trochę zbyt dużo jak na przypadek. U siebie też mam szary cylinderek z niebieskim zaworkiem. Tylko szkoda tego zbijaka. :-P Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 Po testach z wymontowaną lufą wewnętrzną, zewnętrzną, i sprężyną powrotną wychodzi że u mnie nie obrywa bbu[g17-8 -jest wybity od bb] tylko szkielet [g17-22] Ale podejrzewam że lepiej było by w przypadku gdyby właśnie na bbu było hamowane uderzenie za pośrednictwem tego kółka[g26-51] Jak to jest w TM?na czym kurek zostaje zatrzymany? W moich 2 też jest szary cylinderek z niebieskim zaworkiem. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 A może BBU jest właśnie zbity przez hamowanie kurka? Idealną sytuacją byłoby chyba, gdyby siła uderzenia kurka rozkładała się na BBU oraz obudowę kurka, ponieważ w glocku nie ma szans żeby znal w tych miejscach był gruby i nie pękał. U siebie w TM mam zamontowane łożysko kurkowe 9mm (stock ma 8mm) - BBU się zbił dość mocno. Ostatnio zalałem klejem epoksydowym miejsce w które uderza kurek w BBU - kurek się cofnął, więc teraz w 100% zatrzymuje się wyłącznie na BBU, a konkretnie na warstwie kleju epoksy. Wcześniej nie wiem czy zatrzymywał się na szkielecie, ale jest on pęknięty. Może to wynik zrzucania kurka bez załozonego zamka, sam już nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 Bbu nie jest raczej zbity przez hamowanie kurka bo po tym jak podpiłowałem kurek przechylił się on bardziej do przodu a jest jeszcze trochę luzu W takim razie wstawię coś w miejsce w które uderza kurek w BBU. I dam znać co pierwsze ustąpi. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 A ja z takim pytaniem. Ja mam duże ręce, dla mnie to anatomiczny jest Desert Eagle a nie popierdółki, i czy w związku z tym można (po wymianie magazynka) przełożyć części do szkieletu od G17? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Nie przełożysz na bank przednich prowadnic i komory HU - repliki tak jak i palne odpowiedniki mają różną odległość między kołkiem spustu, a zatrzaskiem zamka. Wymusza to krótszą komorę HU w G23, jak i same prowadnice mają inną budowę. Do tego lufa wewnętrzna może być za krótka do zewnętrznej od 17. Reszta powinna dać radę. Zamiast kombinować możesz też dokupić nakładki na magazynek http://shop.ehobbyasia.com/guarder-grip-spacer-adaptor-for-kjw-g19-g23-using-marui-g17-mag-bk-2.html#.VAZF8GPjzc8 Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 I mag od G17 pasuje? Można w kraju te dokładki dostać? Klocki mnie nigdy nie interesowały, to i się tam nie rozeznaje w nich, a za grosze sobie sprawiam. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Pasuje. Nie wiem czy w PL można dostać. Mówisz że za grosze sobie sprawiasz, jaka oferta? Bo ostatnio prawie kupiłem oliwkowego KJW z metalowym zamkiem za stówkę, uszkodzony zbijak... Prawie, bo przed przelewem znalazłem ogłoszenie poprzedniego właściciela sprzed paru dni wcześniej, w którym wspomniana była uszkodzona komora HU. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Szkielet w tanie, metalowy zamek, zdechnięty zbijak. Z magiem taniutko, nawet jak więcej będzie do zrobienia to mi to nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 (edited) Wygląda na to że kupiłem sobie tego o którym mówisz, jakieś pierdoły na dole ułamane, ale komora blokuje się tam gdzie powinna. Podobno to norma. Edited September 5, 2014 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 Ano właśnie ten zaczep na dole. Nie wiem czy da się bez tego strzelać. Jak nie, to nowa komora chyba koło 50zł (http://airsoft.tiger111hk.com/p18172/KJ-Works-G23-GBB-Chamber-Cover%28Part-Number-%2317-18%29/product_info.html), lub spróbuj tego: http://modelkitworkshop.blogspot.com/2011/07/airsoft-glock-32-kuan-ju-works.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts