Jangi Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Ok, w takim wypadku zdecyduję się jednak na kopię IBA z Guardera, będzie mniej taśmy do odpruwania :) (tzn. trochę pośrodku pleców) Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 a nie lepiej kumpić sam kondon w woodlandzie od PB? Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 (edited) Zgłębiłem temat i chyba rzeczywiście bardziej opłaca mi się kupić oryginała w woodlandzie i potem sobie powolutku zbierać na IBA CB PB, zamiast zaopatrywać się w kopię... Edited June 18, 2008 by youngee Quote Link to post Share on other sites
Churchill_MD Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 a ja pytanko troszkę z innej beczki mam: czy to prawda, że IBA i IOTV mają tę samą rozmiarówkę? czy ktoś ma linka do takiej rozmiarówki lub rozmiarówki IOTV? właśnie dostałem IOTV i mały nie jestem, a XXL wcale nie jest za duża... czyżbym był aż taki duży? Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Dostałem właśnie na prezent Interceptora o którym mówiłem wcześniej. Jutro postaram się wrzucić fotki niestety nie posiadam kontraktowego sprzętu w CB, mam tylko TAN i woodland i Olve M65 z 61' i na tle tych kamuflaży +biała kartka będę robił fotki. http://myworld.ebay.com/2airsoft/ ten użytkownik ma je za 80$. http://157.158.57.7/~kosmo/fotki/IBA/ W kamizelce nic nie ma jeszcze, żadnych płyt czy wkładów z karimaty, będę zamawiał sobie kopie jakieś wkładów bo mam wujka w zakładzie w którym robią rzeczy z takiej pianki jak karimaty o różnej gęstości, ale dopiero jak sobie je narysuję i policzę wymiary. Narazie obiecane fotki. Proszę o połączenie postów. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Wam pytanie odnośnie tych pasków, zapinanych na „guziki”, zaznaczonych na obrazku na pomarańczowo. Jakie jest ich przeznaczenie? Osobiście znalazłem dwa – połączenie kamizelki FLC z OTV oraz zrobienie tego samego z Assault Packiem. Oraz czy praktykuje się noszenie Main Pack w UCP na kamizelce OTV/FLC? Jeśli tak, to czy stelaż, pas biodrowy nie wpływają na dyskomfort tej konfiguracji? Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 te "paski" są przeznaczone TYLKO I WYŁĄCZNIE do podpinania do nich kamizelki oporządzeniowej... Jednak chłopaki uzywają ich jako np, podtrzymania camela , aby szelki z przodu się nei znajdowały. Na pewno nei wpina się w nie plecaka gdyż jest to niewygodne i w razie jakiejkolwiek awarii musialbyś go szybko ściągnąć to nie sądzę, że będziesz szukał małych pasków by najpierw całe to gówno odczepić. 2. Jak sobie dobrze wyregulujesz to będzie dobrze. w koncu po to sa chyba te plecaki zaprojekotwane. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 (edited) Mam pytanie, jak to było z IBA w DCU? Kto je dostawał? Były przyznawane na tej samej zasadzie co te w WD czy tylko dla wyższych rangą, konkretnych oddziałów? Podobnie z FLC w DCU. Edited September 20, 2008 by noah Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 IBA w 3 color były przyznawane na tej samej zasadzie co te w woodiem. Weszły do użycia na początku 2005 roku. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Jak się ma kolorystyka iby G&P w woodlandzie do oryginału? I jak wypada G&P przy Guarderze(w woodlandzie)? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 G&P: Sam materiał WD jest ok, ale palsy się świecą. Guarder w WD to lepszy wybór od G&P... ale po co kupować kopię, gdy kondon oryginalny jest w podobnej cenie? W każdym razie Guarder jest przyjemny. Dam zdjęcie waflów z teamu, zgadnij która IBA jest PB, a która Guarder: Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 W środku PB po lewej Guarder od razu widać różnice :P. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Ciekawe czy kolega pytający zgadł ;) Oczywiście Procent ma rację. Na forum MEU było kiedyś porównanie PB do jakiejś kopii... Nie mogę znaleźć. Masz to może gdzieś Procent? Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 W IBA guardera materiał może być, kolor.. trochę z dup*, ale po co kupować kopię? Jak powiedział madjong ordżinał można kupić za tyle co kopię. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 kolor.. trochę z dup*, Słyszałem inne zdanie na temat koloru. Jeszcze jedno ma ktoś może rozmiarówkę IBA? Bo tak apropo oryginału to wszędzie(szczególnie na allegro) pełno large, x-large a ja raczej dużym człowiekiem nie jestem. Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 (edited) Mam kontraktową, mój znajomy miał kopię i kolor przynajmniej mnie nie zachwycał. Small 33-37 Medium 37-41 Large 41-45 Zależy też czy zamierzasz kupować SAPI czy nie. Edited September 23, 2008 by nagrab Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 G&P: Sam materiał WD jest ok, ale palsy się świecą.Guarder w WD to lepszy wybór od G&P... kolor przynajmniej mnie nie zachwycał. Czy mam rozumieć że kolor G&P jest aż tak zły, skoro ten lepszy wybór czyli guarder ma i tak do dupy kolorystykę? ale po co kupować kopię Może dlatego żeby mieć jakiś sensowny rozmiar bo IBA small w woodlandzie to rzecz z tego co dotąd zauważyłem rzecz legendarna. Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Ale orientujesz się, że rozmiar kopii IBA guardera i chyba G&P to M. Kup kontrakt M, włóż SAPI i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Posiada ktoś z was może IBA od gunsmoke'a?? Jak coyote radzi sobie w lasie? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Od razu mogę Ci powiedzieć, że coyote nie nadaje się do lasu- widać jak na dłoni- podobny efekt jest jak byś się wpakował do lasu w 3 colour desert... Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Jeżeli masz sprzęt typu "funkiel nówka" na pewno. Jak się utytła, nie jest tak źle. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Zależy jaki coyote, bo wiele firm robi go zbyt jasnego a raczej robi coś jaśniejszego nazywają to coyote. Co do koloru Guardera, to rzezywiście na żywo widać od razu różnice, kolory nie są tak soczyste, jaśniejsze są dużo poza tym. A co do porównania to nie mogę znaleźć fotki z porównania IBA Guardera i PB w CB, ale znalazłem porównanie IBA w WD, swego czasu bodajże ktoś z Poznania wrzucał: Od lewej: Guarder, SWAT, PB. Procent Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 (edited) wielkie dzięki za pomoc Edited September 26, 2008 by Guest Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Ciekawe porównanie Procent, jeszcze go nie widziałem. Thx Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 O, znalazłem swoje zdjęcie porównawcze, jakiś Bułgar wrzucił je na MP.net :P. Z lewej oczywiście Guarder, z prawej PB. http://www.militaryphotos.net/forums/showp...;postcount=4713 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts