fiedotow Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Panowie! Cieszy mnie fakt pojawienia się magów na CO2! Szczerze polecam! cena też zachęcająca. Wierzcie mi - z tym magiem TO JEST TO! Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Fiedetow a możesz mi powiedzieć jaki zasięg ma Hi Capa z magami na CO2 bo na greena to według mnie to jakieś 35 metrów ( z Hopkiem oczywiście) . A może mam zwalonego coś w gunie i strzela krócej niż wasze proszę o odpowiedź. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Enderhawk Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 ta hi capa strasznie dużo gazu zżera.. ok. 1 litr/1k-1.5k kulek.. na ile kulek wystarcza wam jedno nabicie maga? i czy uszczelki w "magu na green gas" wytrzymaja wieksze cisnienie" (Top gas/CO2) Quote Link to post Share on other sites
psovaty Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 ta hi capa strasznie dużo gazu zżera.. ok. 1 litr/1k-1.5k kulek..na ile kulek wystarcza wam jedno nabicie maga? najwyraźniej coś masz skopsane, albo strzelasz bardzo szybko - wtedy dużo więcej gazu się zużywa; przy normalnych, mierzonych strzałach jedno nabicie gazu starcza na 2magazynki (60kulek), a 2000 wystrzeliłem z ok.1/2l ultrair; przy szybkim, instynktownym nawalaniu gazu idzie prawie 2razy więcej Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 Zasięgu nie mierzyłem precyzyjnie, bo zbyt krótkie mam podwórko. Ale po przekątnej jest tego z 40 m. Kulka 0,25 przelatuje przez nie i leci w stronę tzw Smródki jeszcze dość daleko. Na gg śmiało jest 45m, na CO2 dalej. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Mam problem moja Hi Capa strzela tylko na 25metrów to znaczy kulka siada na 25 metrze na pełnym hopie ( używam gold fire0,25g gaz ultair). Z gumką Hop - up jest ok bo rozebrałem guna i dobrze leży. Zauważyłem że przy blow backu z otworka który jest z tyłu guna wylatuje spora chmura dymu. Podejrzewam że za mało gazu idzie w siłe wyrzutu kulki. Jeśli to ten problem to powiedzcie jak to samemu naprawić ten problem. A jeśli to inny problem to proszę też coś doradźcie. Pomocy proszę. :roll: Quote Link to post Share on other sites
Wielo Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Chyba masz racje Headshooter z tym uciekaniem gazu, bo jak się strzlea to połowa gazu chłodzi ci dłoń podczas strzału :P Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Możliwe... Choć ja czegoś takiego nie miałem jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 To chyba mój pierwszy post tutaj, więc powinienem się przywitać. Dzień dobry. Byłem szczęśliwym posiadaczen Hi Capy przez dwa miesiące, aż do wczoraj, gdy "złapałem" problem z kurkiem. Stało to się, gdy testowałem różne gazy i to czy mi czasem drugi magazynek nie przecieka. Pomyślałem sobie - nic wielkiego, na forum ktoś chyba o tym pisał. Tak znalazłem post PeePee'ego. Zrobiłem dokładnie tak jak napisał i od tego momentu zaczęły się problemy. Jakimś cudem udało mi się spowodować, że bezpiecznik ręczny działał, ale nie tędy droga. Najpierw kurek nie zatrzymywał się w połowie bez znaczącej pomocy mu, a czasem zamek blokował się w połowie. Rozebrałem go ponownie i przyciągnąłem element, który opisuje PeePee jeszcze bardziej do siebie. Wtedy to już zaczęło się totalnie walić - Hi capa zaczęła.. ehh.. strzelać Full Auto (gdyby nie fakt, że Hi capa kosztuje 450 zł, to mógłbym powiedzieć, "zaoszczędziłem na glocku"). Powtórzyłem proces rozbierania gnata. Próbowałem różnych ustawień. Raz chyba udało mi się osiągnąć idealne ustawienie (co prawda kurek nadal nie zatrzymywał się w połowie, ale już nie zwalniał się po jednym strzale co nie powodowało full auto. Nawet zamek nie blokował się w połowie), niestety wszystko zaczęło się sypać po 9 strzałach. sądzę więc, że ten widelec strasznie się zużył i zbyt łatwo się gnie. Po kilku ostrych zdaniach jak np. "Zapłaciłem pół tysiąca za dwa miesiące zabawy?!", "Pier... Full metal, jak jeden szajs może cały pistolet sparaliżować", "Zas... tajwan" zacząłem myśleć rozsądnie - "Muszę zdobyć ten element". Wpadłem na 3 pomysły 1. Wysłać pytanie do sklepów z Hi Capą w ofercie czy mogą mi sprzedać ten element (3/5 odpowiedziało negatywnie) 2. Wysłać pistolet na gwarancję do sprzedawcy. Niestety to machinegun i będe miał pewnie małe problemy, na szczęście mam dar dogadywania się przez słowo pisane 3. Oddać element do jakiegoś majstra, który potrafi zrobić mi z 50 takich kopii. Zamieszczam to w temacie o opiniach, bo wiem, że nie mogę oczekiwać żadnej pomocy (Nie chodziło o obrażenie któregokolwiek z Was, po prostu wiem, że to wymaga fizycznej ingerencji). Chyba, że ktoś zna jakąś metodę, aby ten metal odzyskał swoje właściwości. Oczywiście, nie mam 100% pewności czy to napewno ten element, jedynie mogę przypuszczać, więc mile widziane są posty o treści "ja też tak mam", abym mógł dowiedzieć się czy to nie czasem jakiś inny element jest skopany. Przy okazji - Czy Wam też czasami dysza zostaje i trzeba ją puknąć, aby się schowała? Quote Link to post Share on other sites
BeniO Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 A ja am pytanie czy Hi Capa od Krakmanów (taiwangun.com) czymś się różni jeszcze oprócz braku napisów na zamku ? Chodzi mi o to czy jakieś osiągi ma gorsze czy coś. Bo się do kupna przymierzam. Quote Link to post Share on other sites
psovaty Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 Mixon, u mnie dysza czasem pozostaje, ale bardzo rzadko; to samo dzieje się i w beretcie kjw (metal); reszta z tego, co opisujesz na szczęście nie jest mi znana (ponad 2 miesiące użytkowania; syfonów brak, ale przy szybkim nawalaniu puszcza kulki górą albo inne głupoty lubi wyrabiać; ja stwierdzam po raz kolejny, że beretta KJW jest bardziej niezawodna :!: Benio, poza napisami nie ma żadnych różńic :wink: Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 A ja am pytanie czy Hi Capa od Krakmanów (taiwangun.com) czymś się różni jeszcze oprócz braku napisów na zamku ? Chodzi mi o to czy jakieś osiągi ma gorsze czy coś. Bo się do kupna przymierzam. Osiągi są te same, nie ma tylko (ładnie wyglądających) oznaczeń na zamku. IMHO gorzej wygląda - taki jednolity ciemny kloc. Ah.. jak dobrze, że moja hi capa znowu odpukać dobrze działa, pokochałem ją na nowo :) Quote Link to post Share on other sites
BeniO Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 Dzięki za odpowiedzi. Zdecyduje się jednak na coś KSC KWA, może CeZetkę, może USP Compacta i z czasem metalowy zamek dokupię. Quote Link to post Share on other sites
psovaty Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 nie bierz CZtki - poczytaj, jakie kłopoty potrafi sprawiać; jak KSC to tylko beretta (ten Colt 1911 mnie kusił, ale tam za dużo niedociągnięć za te pieniądze, jak na mój gust) Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Mój wujek załatwi mi butle CO2 (50 litrów :D )! I mam pytanie czy można ładować Co2 do maga na gg do Hi Capy? chodzi mi oto czy mag szybko nie padnie? Nie chce mi sie kupować maga na CO2 i kupować małe buteleczki po 2 zł. Quote Link to post Share on other sites
Enderhawk Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 nie, mag w hi capie jest zrobiony specjalnie pod red gas i CO2, wiec mozesz spokojnie ładowac to CO2 Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 a to fajnie bo Hi Capa bedzie mocniejsza, mag nie padnie i ja nie bede musial kupować greena przez dłuuugi czas. dzięki Enderhawk! Quote Link to post Share on other sites
jarhead16 Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 To dobrze sie składa z tym co2, ze mozna nim magi ładować. jak nabede niedługo hi capa to nie bede musiał tyle na greena wydawac :D Quote Link to post Share on other sites
bratek Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Co trzeba kupic zeby ladowac magazynek na gg w HiCapie z butli co2 (jaka butla, potrzebne przejsciowki itp)? Bardzo prosze o poprowadzenie mnie za raczke, bo jestem totalnie blekitny :D w tym temacie. Czy wytrzymaja to uszczelki w magazynku na gg? Z gory dziekuje za wszystkie rady i opinie. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 jest opcja na specshopie - http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...6ad254c9cabb84e (ale "Przejściówka pozwala na ładowanie z 12 i 20 uncjowych butli Co2 przeznaczonych do markerów paintballowych") Quote Link to post Share on other sites
bratek Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Wielkie Dzieki :) za info Quote Link to post Share on other sites
Farmadon Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 http://allegro.pl/item163444812_hi_capa_me...o2_350fps_.html Czy ta capa ma możliwość zamontowania tlumika? Czy dużo slabsza od rugera jest? znalazlem jeszcze taka berette jak ona sie ma do capy z celnoscia i mocą? Jest jeszcze berette za prawie 400zl full metal ponad 1 kg i z tlumikiem ma ponad 360fps Co o tych pistoletach sądzicie? Ps.Nie robie temu panu reklamy tylko tam znalazlem capa i jakoś tak dalem.... Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 http://allegro.pl/item163444812_hi_capa_me...o2_350fps_.html Czy ta capa ma możliwość zamontowania tlumika? Czy dużo slabsza od rugera jest? znalazlem jeszcze taka berette jak ona sie ma do capy z celnoscia i mocą? Jest jeszcze berette za prawie 400zl full metal ponad 1 kg i z tlumikiem ma ponad 360fps Co o tych pistoletach sądzicie? Ps.Nie robie temu panu reklamy tylko tam znalazlem capa i jakoś tak dalem.... Czepiliście się tego rugera, co ci po mocy jak jest nie celny? Co do tej beretty, czy to jest M9 czy M93r? Hi-Capa 5.1 mam (oczywiście nie od tego pana i wersje z oznaczeniami, choć pistolet ten sam ;]) i polecam jeśli chodzi wrażenia ze strzelania i przyzwoite osiągi. I jest full metal (z wyjątkiem chwytu który tak jak w oryginale STI nie jest metalowy) Porządna armata ;] Quote Link to post Share on other sites
Farmadon Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 A czy do 400zl można jakiś rownie mocny i celny pistolet kupic jak capa na green ? Quote Link to post Share on other sites
Bartolini Posted March 15, 2007 Report Share Posted March 15, 2007 Witam, mam pewne pytanie. Być może nie bardzo wgryzłem się w temat aczkolwiek niejako poruszam wątek z tytułu. Mianowicie zamierzam zakupić porządną metalową replikę która by miała tak wizualne, jakościowe jak i funkcjonalne walory ;-) zastanawiam się nad bohaterem wątku czyli Hi Capa Full Metal WE ( http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=138 ) oraz Beretta M9 "full metal" v.2007 ( http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...76332465f216257 ) co byście doradzili ? a może coś jeszcze innego badz inną wersje,innej firmy itd? Będę bardzo wdzięczny za pomoc w trafnym wyborze POZDRAWIAM :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts