greloGPZ Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Te same fotki dostałem już ze sklepu :). Ładnie się na zdjęciach prezentuje nie powiem :). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Dostałem dzisiaj swojego MC Proppera - materiał jest zarąbisty - pomimo 65/35 jest lepszy moim zdaniem niż 50/50 Helikona. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Nie masz wrazenia "plastikowosci" materialu, o ktorej czesto wspominali posiadacze MARPATa tej firmy z tego samego materialu? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Jeśli to ten sam słynny "teflonowy" battle-rip to wkrótce będziesz płakał krwią. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Jest aż tak straszny? Bo słyszałem o nim różne opinie i to tak bardzo rozległe i przeciwstawne sobie że nie wiem którym wierzyć :???: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Nie masz wrazenia "plastikowosci" materialu, o ktorej czesto wspominali posiadacze MARPATa tej firmy z tego samego materialu? Tj. pisałem - materiał w MC WYDAJE mi się, bardziej przewiewny niż RIP Helikona. Quote Link to post Share on other sites
Black Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Jeśli to ten sam słynny "teflonowy" battle-rip to wkrótce będziesz płakał krwią. Regularnie używam "teflonowca" od Proppera (mam marpata od dawna, a MC od niedawna), używałem także w upalne dni, ale nie tylko nie płakałem krwią, ale i łza w oku mi się nie zakręciła. Takie są moje doświadczenia z używania tego munduru. Koledzy z PSS (a połowa kolegów posiada "teflony") mają podobne wrażenia. Czyżby strachy na lachy? ;) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 (edited) Wiem że jesteś piewcą tej odzieży bo już wcześniej ją zachwalałeś. To co mówisz po prostu pozostaje w całkowitej sprzeczności z moimi obserwacjami dotyczącymi tego munduru. Ponieważ kolega nie próbuje sobie tego munduru kupować za moje pieniądze jest mi perfekcyjnie obojętne czy będzie w imię "lansu" pocił się w nim jak mysz czy nie. Natomiast jako człowiek jakoś tam się zajmujący odzieżą wojskową i materiałami - mogę powiedzieć że ten "teflon" to kupa jeśli chodzi o oddychalność i użytkowe właściwości materiału ot i tyle... A jeśli byś trochę poczytał, to na stronie producenta znalazłbyś taki "disklajmer": NOTE TO MILITARY PERSONNEL: THIS GARMENT DOES NOT HAVE NIR TECHNOLOGY AND IS NOT INTENDED FOR MILITARY OPERATIONS. Edited October 30, 2007 by Catch22 Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 To ja powiem że MC Proppera jest troszeczkę inne Oryginalnego materiału (mam mundur SKD). Czy to pod względem samego materiału czy to koloru. Nowiutkie nie używane MC Proppera wydawało mi się w dotyku jakieś takie "twardsze" i jakby (żeby nie powiedzieć) "natłuszczone" (efekt pewnie po pierwszym znoszeniu znikł na 100% ale takie miałem wrażenie dotykając nówkę sztukę nie śmiganą :-F ). Co do koloru, to MC Proppera jest bardziej (że tak powiem) żywsze i ma więcej zieleni a mniej koloru "piaskowego". Co nie mówię fajnie wygląda i chłopaki nieźle się w nich prezentują. :mrgreen: Same wykonanie bardzo dobre, szwy pożądne. I tyle mojego. BTW. W moim linku z podpisu jest zdjęcie kolegi w MC Proppera i obok ja na tle polskiej złotej jesieni (z lekką mgiełką w tle z rana). ;-) Quote Link to post Share on other sites
Black Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 (edited) Wiem że jesteś piewcą tej odzieży bo już wcześniej ją zachwalałeś. To co mówisz po prostu pozostaje w całkowitej sprzeczności z moimi obserwacjami dotyczącymi tego munduru. Nie jestem piewcą, ale użytkownikiem, a to różnica zasadnicza. I nie zachwalam, ale opisuję, to z czym mam doświadczenie. Nie powołuję się też na literaturę naukową, ani ostatnie roczniki Fantastyki, tylko odwołuję się do własnych doświadczeń. Tyle oftopikowania z mojej strony ;) EDIT: a NIR technology tyczy się chyba tylko właściwości matariału w podczerwieni, co w airsofcie ma, jak sądzę, niewielkie zastosowanie... Edited October 30, 2007 by Black Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 (edited) To ja poczekam aż ThePesH dostanie swój mundur i porówna materiał z innymi mundurami. Edit: Szczególnie jak on się ma do kontraktowego ACU jeśli będzie miał taką możliwość. Edited October 31, 2007 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
python Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Porównywaliśmy z ThePeshem jego mundur do mundurów z SKD i CRYE i ja osobiście wolę te z SKD i CRYE :) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Zaskakujące, prawda? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 (edited) Heh nie spodziewał bym się. ;-) :lol: Szkoda tylko że na stronie tego sklepu nie jest podany ani skład materiału ani nic. :???: Edited October 31, 2007 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 No właśnie, gdyby ktoś miał info o składzie materiału to proszę o podanie. The Pesh, sprawdza sie ten mundur? Głównie chodzi mi o to, cz materiał jest w miarę wytrzymały... Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 Który MC ma więcej pustynnych kolorów a który więcej zieleni?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 (edited) Więcej zieleni ma Propper, a SKD i Crye są bardziej pustynne Edited November 3, 2007 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 Zobacz sobie u mnie w galerii (w podpisie link). -mam na sobie MC SKD (materiał oryginalny CryeP.) - wydaje się mniej kontrastowy łagodniejsze przejścia; -koledzy MC Proppera - bardziej zielony. Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 No właśnie, gdyby ktoś miał info o składzie materiału to proszę o podanie. The Pesh, sprawdza sie ten mundur? Głównie chodzi mi o to, cz materiał jest w miarę wytrzymały... No i niestety nie sprawdze - z powodu wyjazdu wycofałem się z zamówienia :/ Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 Czy te Mc Proppera na gunsmoku krój ACU są jednolite, czyli spodnie i koszula?? Bo widać znaczącą różnicę miedzy spodniami a koszulą czy to tylko wina fotki?? Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 Jednolite - wina fotek. Ten sam materiał. Zdjęcia są różne i przez inne osoby robione przy różnych oświetleniach itp. Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 (edited) Sisi dzięki. A jak wyglądają sprawy dotyczące kamizelki gdzie i za ile można dostać?? Widziałem na gunsmok'u ale są drogie nie ma tańszych?? gdzie swoja zakupiłeś i czy jest możliwość kupienia bardziej zielonej żeby pasowało do munduru properra, kamizelka moze być modułowa jak i normalna ale bardziej zielona. Z góry thx. Edited November 5, 2007 by reggie Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2602 ta kamizelka ma całkiem dobre opinie :)) Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 johny chodzi mi o kamizelkę w MultiCamie, iż planuje w przyszłości zakupić MC Propera bardziej zielony, czy by sie też znalazła w takim kolorku kamizelka modułowa lub normalna oraz ładownice itd. cover na pasgt?? Chociaż bardziej pustynnym Crye bym nie pogardził, ale chciałbym wiedzieć jak sie sprawuje latem w zielonej?? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 To szukaj rzeczy z tego samego materiału. A kamizelki z polycotton raczej nie znajdziesz :D Na różnym materiale ten sam nadruk ma prawo inaczej wyglądać... Materiał może też pochodzić z różnych fabryk/serii produkcyjnych i stąd róznice. A poza tym: ludzie, co was wzięło, żeby wszystko pasowało do siebie kolorami? Przez dwa dni będziecie używać gratów, pobrudzi się i już będzie wyglądał prawie jednakowo zarówno mundur jak i kamizelka... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts