Laos Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Majkel86 bluza ma ochraniacze wzestawie tylko, że na fotkach są chyba wyjęte. Quote Link to post Share on other sites
Khalid Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Chyba bardziej poprawni byłoby porównywać Polski Multicam czy tam CamoGrom od Kamy (a nie od Helikona) z innymi producentami. Wtedy będzie chyba nieco lepiej widać różnice. Nie wiem na czym opierał się Helikon tworząc Camogrom. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Chyba bardziej poprawni byłoby porównywać Polski Multicam czy tam CamoGrom od Kamy (a nie od Helikona) z innymi producentami. Wtedy będzie chyba nieco lepiej widać różnice. Nie wiem na czym opierał się Helikon tworząc Camogrom. Czemu ? Bo to zle porownac jak prezentuje sie helikonowski camogrom do innych MC ? Quote Link to post Share on other sites
Khalid Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Tylko czy Helikonowski CamoGrom to faktycznie CamoGrom czy MC o zmienionej nazwie?? Wszystko wskazuje, że tak właśnie jest. A ja chętnie porównałbym faktycznie wyglądający CG i MC prezentowany przez wiele w/w firm ;) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Pisałem już na forum że to camogrom bo brak jednego koloru w stosunku do MC- ciemniejszego odcieniu brązu Quote Link to post Share on other sites
Khalid Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 W takim razie zwracam Honor :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Pisałem już na forum że to camogrom bo brak jednego koloru w stosunku do MC- ciemniejszego odcieniu brązu To dlaczego mój komplet Combat pants+combat shirt Helikon Camogrom ma ciemniejszy odcien brazu :> ? Oraz wszystkie pozostale z normalnego MC Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 To znaczy ze najprawdopodobniej jak parki helikona nie jest to camogrom a kopia MC. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Ano kopia MC :) i musze powiedzieć, że całkiem ładna - helikon się postarał. Jedyny minus to cena ... No i ta helikonowska "cordura" w tym Combacie to nigdy obok Cordury nie lezala. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 To raczej nie robił helikon a jakaś chinska firma a helikon kupil i ometkował. APECS też się pod kilkoma markami pokazał. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Koledzy pomóżcie który wybrać? ten http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=567293822 czy może ten http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=561793969 Bo sam już nie mogę się zdecydować może ktoś z Was kupował u któregoś z tych sprzedawców ? Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Ja poleciłbym Ci tę 1 opcje, ale w końcu wybór należy do ciebie. Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 @firefighter - bierz komplet ACU Proppera a nie tą badziewną kopie ! Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 @firefighter - bierz komplet ACU Proppera a nie tą badziewną kopie ! Czyli jednak wersja nr2 Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Oczywiście, jak chcesz kopie to kup sobie Camogrom Helikona Ale co orginał to orginał Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 @firefighter - bierz komplet ACU Proppera a nie tą badziewną kopie ! Muszę się zgodzić. Mam tą kopie i po drugiej strzelance mam dziure w nogawce i rozprutą obok cała kieszen na łydce Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 ThePesH dobrze gada. Propper. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 OK to zdecydowałem THX Quote Link to post Share on other sites
philsprit Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 (edited) jestem kompletnie ciemny w te sprawy a chciałbym sobie kupić kurtkę w ala multicamie. czy ktoś może mi napisać czym różnią się te parki: =http://sklep.fort.send.pl/go/_info/?id=1425 =http://www.e-militaria.pl/pi-231/kurtka-parka-goretex-apecs-multicam-camogrom-helikon Co to jest APECS i ECWCS? czym się różnią? jeśli ktoś ma inne propozycje to będę "dzwięczny" (budżet ograniczony:)) z góry dzięki sprit Edited February 28, 2009 by philsprit Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Daj poprawne linki bo te mi nie "ładziają" :-F Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Te kurtki niczym się nie różnią... Obie to helikonowskie kopie APECSa w camogromie. A co to jest APECS i ECWCS poszukaj sobie na forum bo jest. Majkel: Tak trudno skopiować linki do przeglądarki bez "="? Ja rozumiem wygoda, ale lenistwo to grzech :-D Quote Link to post Share on other sites
PawelN Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Koledzy pomóżcie który wybrać? ten http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=567293822 czy może ten http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=561793969 Bo sam już nie mogę się zdecydować może ktoś z Was kupował u któregoś z tych sprzedawców ? Jeżeli możesz przeznaczyć więcej to kup Proppera. Osobiście wybrałem właśnie tą tańszą opcje. O wiele lepsze odwzorowanie kamuflażu niż w Helikonie, który jest według mnie za jasny. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Może dlatego że helikon nie jest aż tak chamską chińską kopią jak mc z ebaybanned Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Chamska to nie znaczy, że zła no chyba, że mylisz słowa i ich znaczenia. Jakbym miał wybierać pomiędzy "MultiCam'em" z Helikona, a tym z Ebaybanned to wziąłbym ten drugi. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Pisząc chamska miałem na myśli po chamsku zerżnięta bez zachowania pozorów że sie cokolwiek zmieniało. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts