Hoplita Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Mówisz o IR tagach? Bo to mundur dla cywili ;) Quote Link to post Share on other sites
auer1 Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Hoplita dzięki Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 kthulhu - nadal czekamy :) Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 (edited) U Gunsmoke'a pojawiły się combat shirty i combat trousers (nie jestem pewien czy tak się dokładnie nazywają) w multicamie od Helikona. Widziałem je na żywo w sklepie, na stronie jeszcze nie widzę :) Edit. Literówka + uzupełnienie Edited October 30, 2008 by zolzemon Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 A jakie wrażenia z tego oglądania na żywo? :) Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Specem od tego nie jestem ale wszystko wydawało się być solidnie zszyte itp. W sumie to tylko troszkę pomacałem i zająłem się innymi rzeczami ;) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Ciekawe kiedy wejdą do sprzedaży i z jaką ceną ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Jak rozumiem, te combat trousers to nie to samo co to? http://www.gunsmokearmyshop.com/helikon/camogrom/index1.htm Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 http://camogrom.com/ tu jest wsio. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Tak, to dużo wyjaśnia :) @zolzemon, zwróciłeś może uwagę na cenę tych spodni? Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Ciekawe jakiej jakości będzie ten combat shirt. Wie ktoś kiedy może być dostępny ?? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Już jest dostępny - pisz do Gunsmoke'a. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Cen sam nie był pewien Gunsmoke, bardzo orientacyjnie mówił o około 240-250 zł... Za combat shirt ok. 140 zł. Najlepiej jeśli ktoś się z nim skontaktuje i poda tu oficjalne ceny. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Wysłałem koło południa mejla, jak przyjdzie odpowiedź to się podzielę ;) Nie mogę edytować. Dostałem odpowiedź, wszystko się potwierdza ;) 140 za under armour combat shirt. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Dostalem moje spodnie multicam z helikona i jestem jak najbardziej zadowolony. Helikon poprawil jedna rzecz: we wczesniejszych partiach wzmocnienia na kolanach byly tylko wzmocnieniami. Teraz sa rozpinane na velcro i mozna tam wlozyc piankowy ochraniacz. Czy ktoś juz ma albo macal lub bedzie macac bluze SFU w multicam i moze powiedziec czy w bluzach na lokciach tez sa kieszenie na ochraniacz? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Czy ten camogrom jest naprawdę taki jasny? W porównaniu z propperem gdzieś tutaj przedstawionym wypadł bardziej pustynnie. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Ciezko mi powiedziec bo nie mam nic proppera MC do porownania. Ale zaryzykuje stwierdzenie ze na zdjeciach wychodzi jasniejszy a proppera duzo ciemniejszy. Propper wogule na zdjeciach zawsze ciemno wychodzi niezaleznie od kamuflazu. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Cóż, rzecz się sprowadza do tego, czy camogrom jest kamuflażem na nasze warunki. Przemalowałem ostatnio replikę na coś w stylu multicamu i muszę przyznać, że działa to świetnie. Camogrom jest względnie tani i nieźle wykonany, znając Helikon, tylko właśnie czy nie za jasny? :) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Zrobie potem fotke z camelbakiem CB to sobie porownasz. Quote Link to post Share on other sites
jumbo71 Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 A ja kilka jakiś tydzień temu miałem przyjemność obmacać combat shirt (under armour) helikona w MC. Wygląda całkiem sympatycznie, ochraniacze na łokcie dobrze się dopasowują po zapięciu paska na rzep w rękawie. Ciekawi mnie tylko jakość właściwości termicznych i szybko schnięcie/wentylacja. Ale muszę przyznać że airsoftowiec ubrany w komplet combat mc by helikon z jakąś fajna kamizelka w cb wyglada miodnie :) Quote Link to post Share on other sites
Sith Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Parka Helikona w Camogromie. Słoneczny dzień, odległość od 10 do 15m. Foty strzelone tak na szybko podczas spaceru za co przepraszam ale może dadzą jakieś pojęcie o właściwościach tego wzoru. Quote Link to post Share on other sites
jumbo71 Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 ostatnia fota najbardziej udana gdyby nie jeansy to bym Cie nie znalazł. Ogólnie spodnie popsuły troszke efekt, ale i tak widać że camogrom całkime fajnie spisuje sie jesienią. Quote Link to post Share on other sites
Switek69 Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Tak samo jak multicam w terenie trawiastym... Z doświadczenia wiem, ze kamery cyfrowe trochę przekłamują. A co do ostatniej foty to nie wiem czy jest to podpucha... ;) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Fotka: Helikon multicam Kontrakt woodland RAID bluza Org Camelbak CB Moim zdaniem nie jest za jasny, już truespece i suezy mi się wydają lekko jaśniejsze. Ale kazdy sobie sam oceni. Ja bynajmniej bluzę też mam w planach. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Helikon (Camogrom) to zasadniczo kopia SUEZa właśnie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts