Loniu Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 (edited) Tak i to o wiele. Za równo kolorystycznie jak i jakościowo. Thx, mam jeszcze jedne problem tylko. Jak myślicie, byłaby możliwość zamówienia wersji long? Bo zwykła będzie na mnie za krótka, a jak wezme większy rozmiar to będzie za szeroka... EDIT: Czytałem recenzje na stronie, kilku niezadowolonych nabywców twierdzi, że po miesącu blaknie. Edited December 29, 2008 by Loniu Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Loniu, z tym pytaniem to raczej nie do nas, tylko do sprzedawcy. Mówisz, że blaknie ten mundur z allegro o którym wspomina majkel86 czy o Helikonie ? Quote Link to post Share on other sites
Loniu Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Ten o którym Majkel wspomina za 50$. Poczytaj recki, są na stronie. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) Czytałem. Trzeba wziąć pod uwage to w jaki ktoś sposób pierze. Ludzie narzekają, że nim sie Helikony spierają szybko. Ja mam kilka spodni Helikona (bdu i SF) i żadne mi się nie spierają (ba, jedne mam juz nawet 2 lata do noszenia na codzień i kolor jest super) bo zawsze piorę w ręku w płynie do ciemnych tkanin Także nieliczne tego typu komentarze potraktowałbym z dystansem... Ja ten mundur na strzelance widziałem i obmacałem i wygłada na prawde dobrze Edited December 30, 2008 by Ari Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Co do prania mojego Helikona w milticamie to sie dowiedziałem, że można go oddać poprostu do czyszczenia chemicznego nawet dostaniemy wyprasowany potem. Radze wyjąć ochraniacze to tylko niewiadomo jak sie w praniu zachowa :P Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Panowie skąd z USA kupić bluzę MC w porzadnym kroju zblizonym do ACU albo Crye? Bo kumpel ma możliwosc zamawiania przez rodzinę a u nas to tylko propper albo truspec. Będę wdzieczny za jakieś ciekawe linki. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 W USA też głównie Propper i Tru-Spec ;) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Szaszłyk a co sądzisz o bluzie Charlie http://www.skdtac.com/index.asp?PageAction...&ProdID=953 ? Nie jestem do konca pewien czy taki uklad kieszeni będzie optymalny. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Optymalny układ kieszeni to kwestia indywidualna. Dla siebie wybrałbym raczej wersje Bravo, ale jeżeli ktoś nosi kamizelkę i chce mieć dostęp do kieszeni bluzy to Charlie jest lepszym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Mam właśnie tą wersję Charlie/Velcro i pod kamizelkę lub oporządzenie zasłaniające w pełni klatkę piersiową jest zarąbista bo zawsze można sięgnąć do kieszeni np. po dowód lub jakieś tam papiery. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Pomyślę wiec nad nią Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 MC w użyciu: http://i40.tinypic.com/311mdxc.jpg http://i44.tinypic.com/25iamuf.jpg http://i40.tinypic.com/64pc2x.jpg http://i42.tinypic.com/i50hop.jpg http://i41.tinypic.com/mj5lhs.jpg A members of a Deployed Aircraft Ground Response Element from the 1st Special Operations Security Forces Squadron catalog and bag evidence gathered from a simulated high value target elimination scene during the Emerald Warrior Exercise, Feb. 3. The forensic evidence collected from the scene could result in the identification of other high value targets.(Photo by Senior Airman Julianne Showalter : 1st Special Operations Wing Public Affairs) Źródło MP.net http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=151275 Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Helikon - Field Parka Soldier 2008 [Camogrom] Tak na szybko jeden plus i jeden minus: Nie podoba mi się wnętrze kieszeni - ta siatka. Mam wrażenie że jest to najsłabsza część materiału w kurtce która pierwsza ulegnie uszkodzeniu. Na wielki plus dla mnie zasługują kieszenie na ramionach. Obszerne, dostęp z boku a nie od góry jak to jest w innych kurtkach/bluzach/ Naszyty rzep na naszywki. Parka: i tradycyjnie porównanie z orginalnym materiałem Crye Precision [spodnie OPS]: Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 ORG GROMU :) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Fajnie... Kombinezon ćwiczebny GROMu w Suezie... A nie masz może czegoś z helikonu w camogrom i czegoś w oryginalnym multichłamie żeby porównać bo zdjęcie samego kombinezonu to daje tyle co nic... Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 no własnie czekam do strzelanki sobotniej zeby porownac z czyms bo na fotce za kazdym razem inaczej wyglada :( Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Ja nosze Camogrom i dotego Chesta podobnego do tego http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4380 powiem, że różnica jest nieznaczna Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 masz fotkę jak to wygląda Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Kilka fotek produktów helikona w camogrom - porównanie z multicamem innych producentów Filed Soldier Parka 2008: Camogrom Vs OPS Camogrom Vs OPS Camogrom Vs Propper Helicon Combat Shirt Camogrom Vs OPS Camogrom Vs Propper Camogrom Vs H&L Camogrom Vs TruSpec Jak widać na zdjęciach - Camogrom najbardziej zbliżony jest kolorystyką do orginalnego materiału Crye Precision , i sporo odbiega od Multicamu drukowanego na licencji Crye przez innych producentów. Quote Link to post Share on other sites
Shemag Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Bo helikon zleca szycie KOPII kopia marpata, kopia ucp, kopia multicamu. Camogrom to tylko i wyłącznie marketing i być może obawa że Crye się może doczepić prawnie. Więc nie ma się co dziwić, że są do siebie tak podobne (Kopia – dokładne powtórzenie wykonanego wcześniej dzieła (np. rzeźby, obrazu, obiektu architektonicznego), z tego samego (lub tańszego) materiału, przy zastosowaniu tej samej techniki, w tej samej skali. Kopia powinna być oznakowana, tak aby nie nosiła znamion fałszerstwa (nazwisko osoby sporządzającej kopię jest znane) Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Nie. Ewidentnie widać brak jednego koloru w Helikonie. Dobrze to widać na tym zdjęciu OPSy a Combat Shirt. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 sisi, mylisz się ;) . Camogrom w Combacie ma 7 kolorów, tylko że trudno ten kolor jeden dostrzec bo nei ma takiego kontrastu Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Nie. Ewidentnie widać brak jednego koloru w Helikonie. Dobrze to widać na tym zdjęciu OPSy a Combat Shirt. ;-) OPSy nie są helikona Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Czyli ten shit tzn combat shirt Helikona nawet nie ma ochraniaczy w zestawie??? :lol: Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Looc pomyśl a potem mnie poprawiaj... Jasne że OPSy to nie Helikon.... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts