slayr Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Więc tak - w stockowym hicapie sie sprężyna zerwała, więc czym prędzej zamówiłem low-capa p&j. I pojawia się problem. Lowcap nie chcepodawac kulek - podaje 2-3 i koniec. Chyba ze przytrzymam go ręką od dołu, to podaje ok. Owinąłem go juz taśmą (2 warstwy), przesmarowałem. Nie pomaga. Doradźcie coś ludzie bo zaraz umrę normalnie :/. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 A sprawdzałeś z innymi magami? Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted August 2, 2006 Author Report Share Posted August 2, 2006 Tak. Z innym stockowym hicapem cymy. Ten p&j ma po prostu duuuuże luzy :/. I juz sam nie wiem co zrobic, a caly czas go od dolu trzymac, w czasie strzelanki to mi sie nie usmiecha. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Weź nóż i delikatnie skróć ten dzyndzel co przytrzymuje kulki... Tylko nie przesadź ;) Quote Link to post Share on other sites
Chaves Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 W temacie o AK Cymy było o magach. O ile pamiętam najlepiej się trzymał łoża mid-cap G&P, ale i magi CA i Stara (najtańszy i najbrzydszy) również pasują choć mają pewne niewielkie luzy, które taśma załatwia. Wszystkie jednak b. dobrze podają kulki. Quote Link to post Share on other sites
polch Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 W jednym z aegów zastosowałem patent następujący: na szyjkę od HU nakładamy cienką rurkę od anteny samochodowej o odpowiedniej długości i średnicy wewnętrznej i hula. Metoda nie inwazyjna, tyle że jest problem ze znalezieniem odpowiedniej rurki, bo ma wejść również do otworu w magu. Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted August 2, 2006 Author Report Share Posted August 2, 2006 Chyba wybiorę ten, z obcięciem :). Tyle czy to nie 'spsuje 'maga? Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 To baaardzo dziwne. U mnie lowy P&J trzymają się bardzo dobrze, wogóle się nie ruszają w gnieździe i bardzo dobrze podaja kulki. Skąd się bierze różnica? :| Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted August 2, 2006 Author Report Share Posted August 2, 2006 Nie mam pojęcia :/. U mnie mają luz na boki, oraz góra-dół :/. i To na boki bardzo :/. Góra-dół zresztą też bardzo :(. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Chyba większym problemem jest luz: góra dół, może pokombinuj coś z samym zatrzaskiem maga? Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted August 2, 2006 Author Report Share Posted August 2, 2006 Alle co mam pokombinowac. A wlasnie teraz sobie przypomnialem. Ten mag duzo luzniej 'wchodzi niz tamten. dziwne. Quote Link to post Share on other sites
polch Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Chyba większym problemem jest luz: góra dół, może pokombinuj coś z samym zatrzaskiem maga? Teraz mnie oświeciło :!: Wyjmij maga rozkręć cztery śruby łączące body przednie i tylne, odkręć zaślepkę pod pokrywą zamkową wyjmij dźwignię przeładowania z prowadnicą - rozsuń części body. W miejscu gdzie ząb przedni maga wspiera się o gniazdo jest taka śmieszna podkładka z metalu. Wyjmij ją i podłuż coś pod nią, w zależności od wielkości luzów góra dół. Poskładaj wszystko i ma banglać :!: Quote Link to post Share on other sites
marcik1 Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 A mi magazynek (low cap P&J ) nie chce się nawet wpiąć. Co z tym zrobić?? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 mozliwe ze trzeba podpilowac zaczep na magu bo jest za gruby Quote Link to post Share on other sites
plair Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Chyba większym problemem jest luz: góra dół, może pokombinuj coś z samym zatrzaskiem maga? ... jest jescze patent z obklejeniem taśmą zaczepu na magazynku, kolega mi ostatnio pożyczł takiego low-capa z tym bajerem i chodził jak mażenie :) ... Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Ja mam pomysł. Występuje on nawet w magach ak74 ICS Trzeba magi odciągać do tyłu. Kumpel nic z tym nie wymyślil po prostu się przyzwyczaił ale mozesz spróbować podkleić bardziej przód magazyka musisz poprostu docisnąć go do gniazda Quote Link to post Share on other sites
marcik1 Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Poprubuje z tą taśmą i napisze czy to pomaga. Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 Ja mam AK Cyma. Nieuważnie kupiłem mag od Ak74 G&P. po założeniu go, trzyma się słabo, nie podaje kulek i na końcu wypada... Co robić? Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 a próbowałeś z tą taśmą izolką?! Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Jak nie chce w ogóle wejść to spiłować lekko zaczep magazynka plastikowy (ten który blokuje się o zatrzask). Jak nie podaje kulek i trzeba dopychać to taśmą okleić cały ząbek/zaczep plastikowy tak, żeby taśma zakrywała cały ząbek ale większa jej część była pod spodem tworząc np 0,5 mm warstwę, a z góry mniej, coby tylko przy wyjmowaniu maga zatrzask nie zdarł taśmy. Też się dziwię, że Ci te magi nie pasują, bo sam mam trzy, nie kupione w tym samym czasie i działały i na stockowej komorze hu i na J&G. Co do piłowania zaczepu wewnątrz magazynka to ja raczej odradzam bo od nowości on ledwo trzyma kulki powodując czasem syfony. Sam wręcz je przerobiłem (wydłużyłem piłując w innym miejscu wewnątrz), żeby lepiej trzymały bo za często gubiłem kulki przy byle uderzeniu. Już lepiej pobawić się taśmą albo poszukać tej rurki, czy podłożyć coś pod wewnętrzny zaczep magazynka w body, jak pisał Polch. Quote Link to post Share on other sites
sknerus Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Ja mam AK Cyma. Nieuważnie kupiłem mag od Ak74 G&P. po założeniu go, trzyma się słabo, nie podaje kulek i na końcu wypada... Co robić? musisz spiłowac pilnikiem od dołu ząbek który wpada do blokady magazynka w broni.Miałem ten sam problem przy magu p&j.Spiłowałem lekko(około 1-2mm) i był git.A co do podawania kulek t Jeżeli chodzi ci o hi capa to musisz rozebrac go i psiknąc oleju silikonowego do zwojów(blaszki skręconej w rulon) nakręcających magazynek,i bedzie ok. Quote Link to post Share on other sites
panda080 Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Ja mam inny problem z magiem do AK cymy: hi-cap z zestawu nie podaje kulek, tzn. po podkręceniu maga kulki nie wchodzą do tej rurki, podajnika kulek. Jak mam go rozkręcić, rozłożyć, bo nie widzę tam żadnych śrubek. Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Wybijasz jeden jedyny pin... i wyjmujesz całego flaka. Flaka rozkręcasz. Sprawdzaj na pełnym magu (bo na resztce kulek nie podciągnie ich do góry podajnikiem) Podkręcaj przynajmniej paręnaście razy dla krótkiej serii (parę razy to za mało) Używaj firmowych kulek (nie wiem jakie masz, ale jak ze "skrzydełkami" to mogą się blokowac nie tylko w magu) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts