Shreader Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Na stronie G&G pojawiły się rysunki (schematy) karabinu oraz GB L85A1 http://b2b.guay2.com/modules.php?op=modloa...wdownload&cid=3 Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 na poczatek sprawa z haczykami:dzwonilem, pytalem sie i powiedzieli ze mi wysla, wiec smialo uzytkownicy wersji 1 moga sie o nie upominac i je dostana! co do otarc na cylindrze mam to samo wiec chyba to typowe w tym ganie(tylko jak wyjdzie bore-up to moze byc problem chyba). jesli chodzi o strzelanie i zacinanie sie to pisalem wczesniej ze to jest zwiazane z bateria, na 8.4v mi sie zacina a na 9.6v(kolegi :P) chodzi pieknie i milo. do sabata: z ta batka 9.6v sie doczekjac nie moge bo jak gwarancja minie to za taki tlok kolo 100zl pewnie bedzie trzeba dac :P. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
GOT_Veto Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Pytanie do posiadaczy tej repliki : Czy po wystrzeleniu ostetniej kulki zamek pozostaje w pozycji "tylniej" ? taki mały interesujący mnie szczegół ;) Quote Link to post Share on other sites
mer Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Czy po wystrzeleniu ostetniej kulki zamek pozostaje w pozycji "tylniej" ? taki mały interesujący mnie szczegół ;) Powinien wrócić do przodu. Jeśli zostaje "z tyłu", to firma zrobiła drugi już kit w tej replice. Quote Link to post Share on other sites
Palmz Posted October 29, 2006 Report Share Posted October 29, 2006 ZDJĘCIA I FILMIK ZROBIĘ ale proszę o cierpliwość, postaram się jak najszybciej (może dzisiaj a jak nie to jutro) Hymm, pamiętasz co nam obiecałeś :) ? Quote Link to post Share on other sites
Shreader Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 ZDJĘCIA I FILMIK ZROBIĘ ale proszę o cierpliwość, postaram się jak najszybciej (może dzisiaj a jak nie to jutro) Hymm, pamiętasz co nam obiecałeś :) ? Tak, pamiętem, będą dzisiaj już na 1000% 8) Aha no i stało się :( Haczyka padł po wystrzeleniu około 4500 kulek, urwał się dokładnie tak samo jak haczyki z pierwszej serii... Już myślałem, że będą niezniszczalne :( Ale 4500 kulek to i tak sporow w poruwnaniu do pierwszej wersji 200-500 kulek... Quote Link to post Share on other sites
Nico Brix Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 Zamek nie zostaje w tylnej pozycji. Blowback to tylko dodatek do tej świetnej replki. Ja go u siebie wyłączyłem, bo mnie denerwował... szybkostrzelność spadła odrobinkę... Quote Link to post Share on other sites
Shreader Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Link do obiecenych zdjęć i filmiku http://rapidshare.com/files/1467695/L85A1.rar.html pozdro4all [ Dodano: 07 Lis 2006 07:21 ] Can you tell me when the SUSAT scope for your L85A1 might be ready for sale? Thank you. Answer: It is not ready for sale,please wait. Thank you. Czyli to oznacza, że G&G robi SUSAT`a 8) Miejmy tylko nadzieję, że będzie w normalnej cenie :evil: Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Zastanawiam się jak się ma L85 i układ typu bull-pup do łączonych klipsem lub taśmą magazynków. Quote Link to post Share on other sites
Nico Brix Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 hmmm... dało by się to zrobić... Ja zamiast SUSATa zakładam ACOGa... brytole i tak mają na niego przejść... Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Zrobić raczej by się dało, pytanie jak z wygodą... Quote Link to post Share on other sites
indor Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Witam- szczesliwi posiadacze L85- po weekandzie podrzuccie troche info o ewentualnej awaryjnosci, itp. Wasze opinie urwaly sie 3 tygodnie temu a ja wciaz mysle-kupic go czy Auga. Jakies aktualne przemyslenia o podkreceniu? Z gory dziekuje. Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 o awaryjnooosci nie piszemmy bo sie psssuc przstły :-) Auga nie bierz bo brzydki jest :P Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Sie zgodze z Sabatem ze sie nie psuja ani nie ma co narzekac. Dziala jak ta lala karabinek. Oczywiscie mowie o baterii 9.6V (wciaz pozyczona od kolegi bo jeszcze zaowiona mi nie doszla:P). Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 no i ze tak powiem... wywołałem wilka z lasa :P dzis poszedł haczyk od BB wpadł do GB i zablokował wsio dokumentnie i spalił sie przez to bezpiecznik... i cos mi chyba znowu tłok szfankuje ;/ no nic jutro wyprawa do speców :| Quote Link to post Share on other sites
Shreader Posted November 13, 2006 Report Share Posted November 13, 2006 :( tfu tfu tfu, odpukać w nie malowane ni narazie wszystko śmiga idealnie ... Fakt jeden haczyk też mi pękł ale nic się złego nie stało ! Gadałem jeszcze ze specami i powiedzieli, że wysłali info do G&G że haczyki jeszcze padają i G&G ma to jeszce poprawić ! Generalnie ja z zakupu L85 jestem bardzo zadowolony :D I ten dźwięk strzału z BB :roll: 8) poprostu piękny :D Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted November 13, 2006 Report Share Posted November 13, 2006 Auga nie bierz bo brzydki jest Może i brzydki, ale mi strzela bez większych problemów od paru lat... 8) Ale przyznaję, że "w ręku" L85 robi wrażenie bardziej poręcznego. Na tyle, na ile można to oceniać po krótkim trzymaniu repliki i kilku strzałach. - Quote Link to post Share on other sites
Shreader Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Czyżby może ten oto tłok pasował do L85, ciekaw jestem ....??? http://asgshop.pl/produkt.php?id=1437 Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 wydaje mi sie ze to jest tłok bardziej taki jak w PSG-1 (czytałem tylko, niemiałem go wrekach wiec nie powiem), chyba systema robi takie wzmacniane Quote Link to post Share on other sites
indor Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Dzięki za informację. Sorki Sabat za to zapeszenie. Czego spodziewacie sie po wymianie tloka- jak zrozumiałem orginalne wzmocnione działaja dobrze?! Quote Link to post Share on other sites
Shreader Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Dzięki za informację. Sorki Sabat za to zapeszenie. Czego spodziewacie sie po wymianie tloka- jak zrozumiałem orginalne wzmocnione działaja dobrze?! Ten tłok podałem tylko jako ciekawostkę, ponieważ na dzień dzisiejszy części zamiennych i do tuningu L85A1 na rynku BRAK ! (nie wiem czy może pasują części z L85 STAR) no pewno to tylko kwestia czasu jak G&G wypuści części zamienne na rynek. Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 od stara na bank niepasuja, ew. tłok od psg-1... a tak to nic innego na zamianę niema :-) i to jest jedyny powód dlaczego jeszcze karabinu na czesci nie rozkręciłem :P Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Mam 2 pytanka 1.Z czego jest ten wredny chaczyk? 2.Czy drum od emki pasuje i czy będzie to wygodne? Quote Link to post Share on other sites
Haron666 Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Raczej wygodne to nie bedziebo bedziesz miał beben na ramieniu :( Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Ale na warrior.pl ktoś kto strzelał z l86 - a karabin ten ma taką samą konstrukcję w miejscu, w którym mocowany jest magazynek - z drumem twierdził, że strzela się dobrze i w miarę wygodnie. EDIT - albo na bloodberets.com... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts