Nanteris Posted January 18, 2008 Author Report Share Posted January 18, 2008 A czy z waszych karabinów też wylatują takie zielone iskry ? Może chodzi Ci o posicki smugowe w MG 42/34 lub DP :) ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Tak jest, pociski smugowe z KMów mają zielony kolor- to nie żaden błąd. Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 W00t pierwszy raz się z czymś takim spotykam :strach: Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted January 28, 2008 Author Report Share Posted January 28, 2008 Stosowane je by strzelec widział gdzie trafiaja jego pociski ;) Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 To wiem, ale pierwszy raz z takimi w grze się spotykam, np. w Kompani Braci w Mg42 były "normalne" pociski smugowe. (Odcinki w nocy nie pamiętam nr.) Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Takie naboje rzeczywiście bywają stosowane. I to nie tylko w ciężkich karabinach, do emek też czasem wkłada się naboje smugowe tak aby były na dnie maga, i gdy widzisz, że z lufy lecą sztuczne ognie, znaczy to że amunicja się kończy... :P Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 A dokładnie to zaznacza się w połowę i koniec ;) Żeby nie było OT to mi to, że naboje z km aliantów są zielone, a z państw osi żółte nie przeszkadza, a wręcz pomaga. Quote Link to post Share on other sites
Morn Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 A czy na wojnie smugowe nie były stosowane żeby było wiadomo, że to wali swój czy wróg? Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 A co, "wróg" nie używa smugowych? Quote Link to post Share on other sites
Morn Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 (edited) ... no wiesz zakładam, że jedna strona strzela jednym kolorem a druga drugim. Edited March 24, 2008 by Morn Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Życie to nie gra komputerowa... Quote Link to post Share on other sites
Morn Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Jak to? ja jak skoczyłem z balkonu to musiałem odczekać 20 sekund i pojawiłem się z powrotem w pokoju 0.o Sry za OT Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Jak to? ja jak skoczyłem z balkonu to musiałem odczekać 20 sekund i pojawiłem się z powrotem w pokoju 0.o Za dużo neostrady i counter strike. Ale to się da wyleczyć. :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
killa Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 (edited) No, z KM'a i WKM'a się całkiem duŻo nastrzelałem, ale zielonych smugaczy nie widziałem... ktoś tu bzdury opowiada... Edited April 7, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Euzebi Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 A czy na wojnie smugowe nie były stosowane żeby było wiadomo, że to wali swój czy wróg? Nie, miały one pomóc w korekcji ognia i poprawiać tym samym celność. Życie to nie gra komputerowa... Człowieku jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to sobie daruj i nie pisz tego typu bezmyślnych odpowiedzi a szczególnie jak nie masz o temacie pojęcia... No, z KM'a i WKM'a się całkiem durzo nastrzelałem, ale zielonych smugaczy nie widziałem... ktoś tu bzdury opowiada... Zielone pociski smugowe nawet dziś są w sprzedaży np Tutaj A oznaczenie tych do DP to : 7T - Ammunition (7T2, the 7.62 x 54 mm R tracer round ) Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 Trochę nie chce mi się wierzyć żeby wrogie armie umówiły się jaki kolor smugowych pocisków dana armia stosuje. :| To po prostu bez sensu, ktoś zacząłby oszukiwać stosując pociski wroga i udając swojego. Quote Link to post Share on other sites
Euzebi Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 Ale nikt nie mówi, że ktokolwiek się z kimś umawiał :) W RO jest po jednym kolorze pocisków smugowych na stronę Oś - żółte, Armia Czerwona - zielone. Kolor nie zależy od strony ale od tego czym wypełniono pocisk np.magnezem albo miedzią stąd kolory takie jak czerwień , żółć , kolor niebieski albo zielony. Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Uff to dobrze, myślałem że coś nie tak mam z kartą graficzną. Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 Ale nikt nie mówi, że ktokolwiek się z kimś umawiał W RO jest po jednym kolorze pocisków smugowych na stronę Oś - żółte, Armia Czerwona - zielone. Kolor nie zależy od strony ale od tego czym wypełniono pocisk np.magnezem albo miedzią stąd kolory takie jak czerwień , żółć , kolor niebieski albo zielony. Albo napisałem niezrozumiale, albo nie czytasz ze zrozumieniem. :) Nie chodziło mi o powód emitowania światła przez naboje, tylko o samą ideę zaznaczania różnymi kolorami nabojów swoich i nabojów wroga. W RO wszystko gra, bo tu nie mogę sowbie wybrać czym strzelam, ale w prawdziwym życiu znaleźliby się spryciarze, którzy wkłądaliby sobie amunicję wroga i udawali, że są z nim (ludzie widzieliby np. kolor zielony i myśleliby że to ich człowiek, a to wróg z ich nabojami). O to mi chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Euzebi Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Albo napisałem niezrozumiale, albo nie czytasz ze zrozumieniem. :) Nie chodziło mi o powód emitowania światła przez naboje, tylko o samą ideę zaznaczania różnymi kolorami nabojów swoich i nabojów wroga. W RO wszystko gra, bo tu nie mogę sowbie wybrać czym strzelam, ale w prawdziwym życiu znaleźliby się spryciarze, którzy wkłądaliby sobie amunicję wroga i udawali, że są z nim (ludzie widzieliby np. kolor zielony i myśleliby że to ich człowiek, a to wróg z ich nabojami). O to mi chodzi. W ,,prawdziwym życiu,, ;) nikt się z nikim nie umawiał , każdy strzelał tym co dostał a kolor jak już mówiłem zależał od składnika znajdującego się w pocisku. Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 W ,,prawdziwym życiu,, nikt się z nikim nie umawiał , każdy strzelał tym co dostał No i o to cały czas mi chodzi! :D Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted April 15, 2008 Author Report Share Posted April 15, 2008 Poza tym pociski smugowe nie były po to by wiadomo było czy strzela swój czy wróg . ale by ułatwić strzelcowi celowanie by widział gdzie lecą i trafiają jego pociski . Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Heh, ułatwienie dla dwóch stron :) Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Dokładnie. Również w grze się to sprawdza - widzę chmurę pocisków smugowych, nie biegnę. Normalnie nie wiedziałbym o tym i kulka w łeb. Ale gra mimo to jest fajna! :) Quote Link to post Share on other sites
StarskiPL Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Pociski smugowe wywołują również efekt psychologiczny - to co napisał kydrys - widzę chmurę pocisków, nie biegnę. W ten sposób spowalniają atakujących a także pozwalają na kierowanie żołnierzy wroga tam, gdzie chcą tego obrońcy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts