Kocur666 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Przy mocniejszych silnikach i mocnych batkach jest to normalne nawet w aegach. Dziwne w cymie ... Ja bym sie cieszyl z dubla :) Quote Link to post Share on other sites
jazoonn Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Jestem posiadaczem deserta cymki czyli CM.121 Konstrukcja taka sama tylko nieco większa obudowa :) Zakupiłem ten pakiet http://allegro.pl/pakiet-turnigy-lipo-lipol-7-4v-2s-800mah-long-i1465447332.html Jedyne co trzeba było zrobić to "obrać" go z zewnętrznej osłony. Jest tego sporo i taka operacja daje 1-2 mm zmniejszenia rozmiaru. Teraz wchodzi to ładnie i bez problemowo pod lufę. Warto też wymontować zespół stykowy od orginalnej baterii. Na lipo pistolet zdecydowanie ozył. Roof bardzo fajny. Polecam Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Witam jestem posiadaczem cm030 czyli glock 18c mam problem gdyż pistolet normalnie strzela na auto a nie strzela na semi, wypadają kulki z lufy :( wiecie co może być grane ? z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
_simon_ Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Mam tego Glocka już ponad dwa lata (w mojej ekipie są takie trzy) i jestem z niego bardzo zadowolony. Póki co żadnej awarii, seria z niego potrafi być nieoceniona w niektórych sytuacjach. Mamy z nimi tylko jeden problem - przycisk zwalniania magazynka w tych modelach jest tak czuły, że już nam się chyba ze trzy magi "w locie" zagubiły. Potrafią wypaść przy bardziej intensywnym biegu lub tarzaniu się (gdy broń jest w kaburze). Mieliście podobne problemy - macie jakieś rady? Thx. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 (edited) Z magiem nie mam problemów ale przychodzą mi 3 pomysły do głowy jak poprawić trzymanie magów. Dorobić twardszą sprężynę odbijającą spust maga Możliwe też że chiński plastik się wyrobił i zaczep spustu maga jest okrągły i trzeba by zrobić nadlewkę lub ściąć ząb i wkleić coś twardszego i odpowiednio obrobić żeby znowu trzymało magi. Jeśli kwestią jest "samoczynne" wciskanie spustu maga to można trochę go zeszlifować żeby tak nie wystawał poza obrys chwytu pistoletowego. Uprzedzam że pierwsze dwie czynności są trochę upierdliwe i wymagają małpiej zręczności, z czystej ciekawości rozmontowałem kiedyś replikę na części pierwsze i o ile wyjęcie sprężyny jakoś poszło to włożenie jej na miejsce już wymaga trochę sprytu ;] EDYTA: Można jeszcze magi w podstawie owinąć kilka razy taśmą teflonową/izolacyjną ale to bardzo tymczasowe rozwiązanie i wyciągnięcie maga będzie wymagało trochę kombinacji lub "zawleczki" w podstawie każdego maga ;] U mnie niestety powoli pęka podstawa chwytu pistoletowego w okolicy śruby dociskowej silnika... Edited May 9, 2011 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Wlasnie przyszedl do mnie ten Glock i 1 problem odrazu po wyjeciu z pudełka, 1-2 strzały i magazynek sie wysuwa... Wiec to nie wina wyrobionego plastiku. Podklejenie nic nie daje, ten dalej wyskakuje. Zauwazylem ze gdy przytrzymam zatrzask zwalniania magazynka przy strzelaniu magazynek sie nie wysuwa - > jedyna rada : albo wsadzic mocniejsza sprezyne do odbijania albo nakleic na zatrzask dodatkowa warstwe plastiku tak aby byl dluzszy o te 0,5 - 1mm dzieki czemu powinien juz skutecznie trzymac magazynek :) Ktoś wymyslil jak mozna zamontować smycz w tym klocku ? Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 W podstawie chwytu masz poprzeczny pręt, trzeba go wymienić na ciut dłuższy lub nawet na gwintowany zakończony obustronnie nakręcanymi czopami, grunt żeby był mocny i nie wypadł. Z drutu robisz oczko na smycz zakończone dwoma małymi oczkami, w które wchodził będzie powyższy pręt, pozostaje jeszcze drobna praca pilnikiem lub poxipolem jak ktoś chce mieć stałe oczko. Na dole z tyłu chwytu mieści się też mały mosfet jak by ktoś szukał miejsca na to ustrojstwo w replice ;] Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 A ja wpadłem na inny pomysł. Poprostu przewierce (zrobie dziurke ) na samym dole w tylnej czesci chwytu i przeciagne petelke i bedzie w sam raz. A problem magazynka rozwiazany, rozebralem calego klocka, w elemencie który trzyma maga nakleiłem pasek metalowej blaszki i teraz magazynek nie ma nawet szans zeby wypadł. Wszystko trzyma się cacy :) Quote Link to post Share on other sites
pandziol Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Do swojego glocka wsadziłem takie ogniwa (dwie sztuki): http://www.emodel.pl/zippy-lipo-1s-350mah-20c-37v-p-475.html Bez problemu weszło by ich nawet więcej. Kilka fotek tu: http://www.pandziol.com/batkaglock/batkaglock.htm Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Zmieniał ktoś z was może sprężyne w tym glocku ? Dałoby rade np. wcisnąć tam m100 ? jakie springi wejdą do tego ? Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Witam! Właśnie dostałem takiego Glocka i poszukuję do niego lipola odpowiednich rozmiarów. Moglibyście podać linki do takich batek? Bo nie znam się za bardzo jak dobierać a chciałbym zrobić z niego małą kosiarkę Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Nie widziałem nigdy baterii lipo, która by pasowała do Glocka. Ta bateria jest nietypowa, popatrz w jaki sposób się ją wtyka. Poza tym po co robić kosiarkę, skoro i tak masz magazynek, który mieści chyba 30 kul? Kosiarka jest już na stokowej baterii. Do tego jest ona bardzo żywotna, ja ładuję ją raz na miesiąc, bo częściej nie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 @rokatanski Masz instrukcję do niego? Jeśli tak to mógłbyś mi wysłać skan na hubercik12311@wp.pl. I pytanie nr 2 ile czasu trzeba ładować stockowy aku? Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Właśnie dotarł do mnie mój Glock po małych modyfikacjach, a zrobiono w nim: - wsadzony lipol 7,2V 20C 800 mAh Turnigy -wyciągnięte kable na wierzch aby łatwiej było ładować. Powiem tylko jedno, ROF zabójczy, idealny gnat do CQB, tylko muszę kupić przedłużony mag do niego. Zdjęciami pochwalę sie w dziale z naszymi replikami Quote Link to post Share on other sites
Fantek93 Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Możesz zarzucić linkiem do tego aku? I fajnie byłoby zobaczyć jakieś fotki jak się to prezentuje ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Brambi Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Jak ta replika wypada w porównaniu z M81 USP DE ? Na forum jest ubogi temat o DE,więc pytam. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Wpada tak samo, wielkich różnic brak. Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 (edited) To tak jak wcześniej pisałem lipol Turnigy ze zdjętą obwolutką i link do zdjęć i do filmiku ukazującego rof repliki I zdjęcia https://picasaweb.google.com/hubercik12311/2Sierpnia2011 I link do aku to jest chyba ten sam http://allegro.pl/pakiet-turnigy-800-mah-20c-30c-2cell-7-4v-long-i1738085265.html Edited August 2, 2011 by hubercik12311 Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 link do picasy nie robi.... zmień typ udostępniania :) Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Poprawka, fotki na imageshacku http://img94.imageshack.us/img94/7261/glock001.jpg http://img593.imageshack.us/img593/6549/glock002.jpg http://img688.imageshack.us/img688/995/glock003.jpg http://img204.imageshack.us/img204/9859/glock004.jpg Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 Pasuja aku od Big lamy (ale trzeba wywalic jedno ogniwo) lub wlasnie turnigy 800 mAh LONG. Wazne jest to long... 40 zl na allegro. Moj ma od big lamy aku juz chyba z rok. Styki nadal dzialaja. Przebieg na lipcu jakies 3 tys kulek, wczesniej z 5 tys na nimhu 9,6. Ogolnie glock ma juz 3-4 lata, uzywany jest prawie co tydzien i nadal ladnie smiga. Jak kogos nie raza nierealne magazynki, a potrzebuje cos slabego na blisko to idealna sprawa. ps. Mag dlugi od cymy jest baaardzo kiepski. Prawie nie podaje kulek, ciezko go zrobic zeby dzialal. Za slabe sprezyny ma... Przy lipo i tym rofie pewnie nie da rady podac. Glownie dlatego ze caly jest z plastiku. Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 A nie wiesz gdzie są dostępne długie magi od TM? Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Hubercik kto Ci montował tą batkę i ile Cie wszystko wyniosło? Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Batkę montował mi Sparhawk (Artur71 na wmasg) i koszt całej operacji wyniósł mnie -batka 40zł -montaż i przeróbki glocka 30 zł Pozdrawiam Hubert Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Powiedz mi jeszcze jakiej używasz ładowarki(najlepiej podlinkuj) i będę szczęśliwym człowiekiem. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts