Kalashnikov Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Chyba jak komu wygodniej, ale zawsze widziałem że ludzie noszą poniżej na biodrach. :] Quote Link to post Share on other sites
wroobel16 Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 No własnie tez tak nosze, ale ostatnio znajomy wpominał coć ze to niby wyżej powinno być. Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...03_Shooting.jpg Tu jest chyba na kamizelce jeszcze. Noś jak Ci wygodniej, inna sprawa, że na kamizelce PASGT możesz chyba nosić trochę dłuższy pas (większy obwód), więc może zmieści się jedna ładownica więcej :D . Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Słyszałem, że do szybkiej regulacji między noszeniem na pasgt'cie i na gołym ciele służyły fatboy'ie, czy to prawda? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Nie jestem pewny czy zostały stworzone specjalnie do tego, ale na pewno nadają się do takiego celu :) Quote Link to post Share on other sites
wroobel16 Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Ja dość luźno na sobie nosze alice, wiec na PASGT jest idealnie ( jezeli chodzi i długosc pasa) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 (edited) Zostały do tego stworzone. Zamiast regulować pas, lub męczyć kwatermistrza o nowy w większym rozmiarze bo aktualny jest za mały w przypadku noszenia PASGT lub czegoś co dodaje centymetrów (A dajmy na to odzież zimowa) żołnierz wpinał sobie takiego oto fatboya i zyskiwał 11cm. Edited July 23, 2008 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 (edited) Odgrzewam. Jak wygląda taki "fatboy"? I co czego służą te metalowe obręcze(?) na pasie LC od ALICE? Edited January 10, 2009 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Fatboy to taki przedłużacz - dwie klamry LC-2 "męska" i "żeńska". Nie mogę odszukać foty. A te obręcze zapobiegają rozregulowywaniu się długości pasa. Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Przedłużka do pasa ALICE, w tym przypadku klamra LC-2: Zaczerpnięte z KLIK Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Wiedziałem że przedłużka tylko nie wiedziałem jak wygląda i pod jaką nazwą szukać. ;) Dzięki. PS. Niby jak się ten pas może rozregulować? Przecież ta ząbkowana końcówka świetnie temu zapobiega? xD Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Ale jak jesteś fatboyem i zapniesz za mały pas spobie na swoim fatbrzuchu, to albo ci się rozreguluje, albo w wypadku jak ząbki będą jeszcze działały, to ci pójdzie klamra itp. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Aha to dzięki za wytłumaczenie. ;) Mnie to nie grozi pas nosze dość luźno. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Tutaj dostaniecie FatBoy'a w razie czegoś: http://sklep.fort.send.pl/go/_info/?id=694 Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Hejka,takie małe pytanko czy noszenie plecaka Alice Medium zgra się jeśli będę miał buttpacka wiem,że w przypadku plecaka Alice Large to nie będzie to współdziałać z buttpackiem. Pozdrawiam Mistrz25. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Da radę. Z Large też, trzeba kombinować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts