Lui Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 dzisiaj byłem na pierwszej strzelance airsoft (ardeny - ładza) i moją pierwszą bronią (kupioną w środę) był właśnie mp001+luneta 3x-9x 32 jeśli chodzi o zasięg, można bez problemu ściągnąć użytkownika AEG (chyba że jakiś super tuning albo też snajperka :-P ) zanim on będzie mógł strzelić na dystanie na ktorym masz pewną celność masz pare metrów przewagi, można trafić na dalszą odległość ale nie jest to pewniak później kulki potrafi znosić.... ale jednego gościa sciągnąłem z takiego dystansu że musiałby podejść jeszcze z 20 metrów żeby muc strzelać do mnie jeśli chcesz snajperkę - bierz imo nadaje się to też jako zwykła strzelba na teren otwarty, bez optyki też się dobrze strzela zasięg jest bardzo dobry, gorzej z celnością, ale imo preclufa+jakiś lepszy hop up i będzie dobrze do końca podsumowując : jak ktoś chce tego typu broń to moim zdaniem cena/jakość - super !!! Quote Link to post Share on other sites
Wiewioor Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 Mi nic się nie posypało, jedynie farbka mi zaczeła odpadać na tych zaczepach do pasa :), aczkolwiek mam tego guna tylko 1,5 miesiąca. Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Jak z HU ? Szybko zamarza? Przy ok. jakiej temperaturze? Gdzieś czytałem coś o tym ale zdania były podzielone, więc pytam. Quote Link to post Share on other sites
adam14 Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 HU zamarza. Mp001 co 5 kulke poprostu wypluwało ją na odległośc 1,5m. Ale spoko elektryki też zamarzły, strzelały jedynie tanie springi :lol: Quote Link to post Share on other sites
BertooH Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 dzieki wielkie ;-) a jeszcze jedno.. czemu wszyscy preferuja tylko taiwana?? co jest nie tak ze zbrojownią?? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 a jeszcze jedno.. czemu wszyscy preferuja tylko taiwana?? co jest nie tak ze zbrojownią?? hmm, wiesz nie znam osoby której na taiwangunie by sie źle trafiło ze sprzętem - czyli masz pewność , a zbrojowni nie mam dobrze rozpoznanej, ale wiem napewno że nie ma złej opinii ( bo sie o tym nie grzmi jak o np. machinegun.pl ) to taki offtop troszke. w skrócie -> ja też czekam na to kiedy mp001 sie pojawi na taiwangun , chociaż moge sie nie doczekać bo krakman pisze że na przełomie lutego/marca... ale mi sie nie spieszy Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 (edited) 1. brak jakichkolwiek częsci więc jak coś się zepsuje trzeba samemu dorabiać 2. możliwość tunigu tylko metodą chałupniczą (brak częsci) 3. słabej jakości mechanizmy (spustu) jedyne co można zrobić to jak by wziąć ten karabin, wybebeszyć i częsci samemu dorobić i nie sugerować się że teraz strzela na 50 m, do wiosny przestanie strzelać 4. nierozbieralny układ tłok-cylinder 5. chcesz tuningu? dorób wszystkie części Edited January 30, 2007 by gall_anonim Quote Link to post Share on other sites
denoch90 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Może napisze głupotę, ale co tam... ''hop up zamarza'' ja nie próbowałem ale jest taki sprej (można go kupić w sklepie motoryzacyjnym chyba kosztuje ok 10zł) do smarowania uszczelek w drzwiach od samochodu aby nie zamarzały, to może by tak hop-up tym posmarować na jakiś czas powinno pomóc. :???: Quote Link to post Share on other sites
[=Vincent=] Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Co jak co ale podzielam opinie gala. Jakby nie było są to moje własne. To dobra baza dla tuningu dla vsr (sic!) Rozebrałem tą replikę do najmniejszej części. To naprawde bardzo słabe elementy zwłaszcza piston sear. Bez doróbki seara i najlepiej sylindra wraz z tłokiem nie ma mowy o wstawianiu silniejszej spr. Zresztą sama w sobie się posypie po niedługim czasie. Ja nowym z zakupem radzę poczekać jeszcze 2 miechy aż będzie więcej wiadomo co do żywotności. Szkoda wywalać kasy. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted January 30, 2007 Author Report Share Posted January 30, 2007 (edited) 1. brak jakichkolwiek częsci więc jak coś się zepsuje trzeba samemu dorabiać 2. możliwość tunigu tylko metodą chałupniczą (brak częsci) 3. słabej jakości mechanizmy (spustu) jedyne co można zrobić to jak by wziąć ten karabin, wybebeszyć i częsci samemu dorobić i nie sugerować się że teraz strzela na 50 m, do wiosny przestanie strzelać 4. nierozbieralny układ tłok-cylinder 5. chcesz tuningu? dorób wszystkie części MYLISZ SIĘ AD1. Jak to brak? Ja bym powiedział, że jest bardzo wiele cześci do VSR.... AD2. Tu też się mylisz, nawet machinegun sprzedaję gotowe zestawy do tuningu AD3. Na podstawie czego dokonałeś tego stwierdzenia? AD4. Tu w sumie też nie masz racji, bo można go rozebrać. AD5. Kolejny punkt w którym nie masz racji. Można kupić... Ze słonecznego Krasnegostawu, pozdrawiam Wasz Barbie! PS. Na mp001 narzeka tylko Vincent, który w niej dłubał, rozbebeszał dawał silniejszą sprężynę itp. Edited January 30, 2007 by barbie Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 czyli z tego co rozumiem można trafić na dobry albo trafny egzemplarz. i z trafnego można zrobić dobry przestrzeliwując go , czyli dobre egzemplarze to te , którymi sie bawili w sklepach i je przestrzelali? Nie problem tkwi w tym ze z tego co czytalem kazdy kto kupil o Krakmana mial mocno nasmarowanego guna na dzien dobry (jak wiadomo Krakman robi przeglad zerowy) no i kazdy we wlasnym zakresie powinien przestrzelac bron albo ja przeczyscic wiec repliki z reguly sa dobre (choc niektorzy maja watpliwosci faktycznie czesci nie wygladaja na tytanowe ale ja mam juz replike odkad sie pojawila na rynku rozkrecalem wszystko poza zespolem tłoka i snajperka smiga az milo) ale wiadomo roznie to bywa ktos pisal ze w zestawie otrzymal krzywa lunete :D ale nie ma problemow chyba ze zwrotami Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 1.barbie mówisz ze jest wiele częsci do vsr ale nie do mp001 (częsci vsr nie są kompatybilne w 100%) 3. stwierdzenia tego dokonałem empirycznie, czytaj, poprzez dotykanie, macanie, wąchanie i lizanie 4. tłok można rozebrać, w ogóle wszystko można rozebrać, ale po co jak go nie złożysz (oczywiście można nabić spowrotem piny [zrobił to =Vincent=] albo zespawać) 5. chyba tylko u ślusarza, tokarza lub szlifierza Moim zdaniem nie ma alternatywy dla snajperki do 300zł , może M6 swiss arms ale ją bede widziec dopiero w sobotę i dopiero wtedy coś napisze Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 A ja mam problem ;) Kupiłem sobie mp001 i musiałem ostatnio ją rozkręcić bo kulka ugrzęzła i musiałem przepchać, i teraz jest coś nie tak z HU nie podkręca za bardzo, chociaż jak patrzyłem na niego to napewno się nie uszkodził. HU był ustawiony na minimum. Czy gumka z HU powinna być bardzo dobrze "nasmarowana" olejem ? Quote Link to post Share on other sites
Coen88 Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Jak jest za mocno nasmarowana gumka HU to kulka się ślizga nie wprawiając się w odpowiednią rotację. Quote Link to post Share on other sites
12345 Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Witajcie. Prosiłbym o ostateczne podsumowanie tego działu ... 1. Opłaca się kupić ten model ??? 2. Jaka luneta jest do niej najlepsza ... (i ew z jakieś niższej półki (do 100 zł)) 3. I wkońcu jaki model (drewniany czy czarny) Dziękuję i pozdrawiam Tomek. Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 1.Jesli chcesz miec taniąi mocna snajperke owszem tak wydaje mi sie ze jest dobra dla poczatkujacych w tej materii a bardziej wymagajacy moga ttroche pokombinowac i otrzymac bardzo dobre wyniki wiec to dobra podstawa pod przerobki 2.ja mam lunetke tasco 3-9X40 i w zupelnosci wystarcza wiem ze nie jest jakas super ale na osiagi i cene jest w zupelnosci wystarczajaca 3. ja mam czarna i nabiera polysku jak sie duzo uzywa ale to kwestia pociagniecia matowym sprayem i wszystko wraca do normy a czytalem ze drewno wyglada naprawde konkretnie Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 (edited) Ja mam takie nietypowe (ale wydaje mi sie ze przy tego typu "broni" istotne) pytanie. Mianowicie: Czy dźwięk wydobywający się z karabinka w chwili strzału jest donośny? Innymi słowy: Czy karabinek jest głośny? Edited February 4, 2007 by Barthaz Quote Link to post Share on other sites
adam14 Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Na nietypowe pytanie, nietypowa odpowiedz ; Głośny , donośny . :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 Ok, może czas już zebrać opinie o (bez)awaryjności mp001 i wogóle jak sie sprawuje po tych kilku miesiącach użytkowania. Napiszcie jakie mieliście problemy, wątpliwości, jak jest z wytrzymałością elementów wewnętrznych, zewnętrznych itd... Teraz już macie jakieś pojęcie więc można ją porównywać i obiektywnie stwierdzic czy zakup był/jest opłacalny :!: :!: Przestudiowałem wszystkie strony i mysle ze juz mozna pisac o jej 'potencjale'. I zbierzmy w końcu opinie o (zmierzonym!) zasięgu skutecznym i na jakich kulkach bo widze że naprawde przeróżne są o nim zdania... Mam nadzieje że rozumiecie moje intencje ;-) Swoją drogą, zamawiał ktoś tą snajperkę w gunnerairsoft? : http://www.gunnerairsoft.com/sniper/mp001/index.htm jeśli tak to jakie były jej koszty ściągnięcia ? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
adam14 Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Moja opinia jest pozytywna. Mam MP001 od momentu pojawienia się na rynku polskim. Wystrzeliłem ponad 2000 tys. kulek 0,28. Brak awari. Zasieg - zadowalający.Skuteczny zasięg (każda kulka w sylwetke) 45m . Strzelałem tez na 55m w tafle styropianu trafia co 3,4 (po odpowiedniej korekcie ). Podczas strzelanek jest tez ok. Uwaga na elektryki, grad kulek i pozamiatane. Minus to zamarzający HU , dygoczący zamek i świecące body w wersji BLACK (czarny mat załatwi sprawe). A jak sie rozsypie to zawiśnie na ścianie w zbrojowni :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Fuberutsu Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 świecące body w wersji BLACK Wersja Black aż tak świeci? Jakieś farbki modelarskie (nałożenie camo) wchodza w grę? Bo w woodenie jakikolwiek paintjob odpada... Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 no troche sie swieci czarna wersja ale walniesz krylonem i masz spokój ja jak juz pisałem mam wersje wooden.Na szczęscie drewno jest idealnie wykonane i sie nie świeci:P Mi działa bezawaryjnie.Najlepiej strzelac kulkami 0,28g Jedyna wada to zamarzajacy HU Dla mnie replika wporzadku i tez przesiadłem sie na nia z AEGA G3 SaS wella i nienarzekam bo oszczednosć kulek nieporównywalna Quote Link to post Share on other sites
12345 Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Witajcie ! Czy ktoś by mógł podać dokładne wymiary broni (zmierzyć co się tylko da panowie :P) Byłbym bardzo wdzięczny. Dziękuję i pozrdawiam Tomek (byle nie 12345 xD ) Quote Link to post Share on other sites
Wiewioor Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 długość całkowita: 107 cm największa wysokość kolby: 13 cm długość łoża: 74cm długość szyny RIS: 13,5 cm obwód lufy zewnętrznej: 8cm obwód rękojeści: 12cm długość magazynka: 11cm szerokość magazynka: 2cm całkowita długość lufy zewnętrznej: 56cm długość lufy zewnętrznej (część wystająca z łoża): 33cm długość kolby: ok. 25cm kaliber: 15mm :D Quote Link to post Share on other sites
Guest JOPJ Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Chcieliście o wadach, to macie: Moja VSR'ka strzelała b. dobrze. Do czasu... Pewnego dnia zaczęła sama oddawać strzały. Naciągałem sprężynę dosuwałem rączkę i... PAF! Działo się tak co 10 strzał. Po tygodniu problem był większy. Opisana sytuacja zdarzała się co 4-5 strzał, a po dwóch kolejnych dniach co drugi. W końcu odciągnąłem sprężynę, chciałem dopchnąć rączkę a tu sruuu! Sprężyna wraca na miejsce i pozostaje luźna. Tak umarła moja MP001. Jutro wysyłam do Krakmana na gwarancję. Nie jestem pewien czy to mój pech, czy też może wada we wszystkich modelach. Jeśli opcja nr 2, to na pewno tego karabinu już nie kupię... :roll: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts