mojopl Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Nie wiedzialem gdzie napisac ten temat wiec bedzie tutaj :) Jak cos to modzi prosze przeniesc. A mianowicie mam problem: posiadam selerka normalnego, wstawilem precke, gumke silikonowa oraz borka... A problem jest glownie z lufa, poprostu rozrzut mam tragiczny zero skupienia... Na odleglosc 30m rozrzut 2 metry to lekka przesada. Na auto widac ze kazda kulka praktycznie idzie w inna strone (czasami sie udaje ze 5 kulek poleci tak samo, rzadkosc) Rozbieralem bron pare razy i cholera nic nie zauwazylem co moglo by wplynac na ta wade... Jezeli ktos ma jakis pomysl to prosze o sugestie :( I jeszcze jedno: chyba przez to, po zamontowaniu tlumika KA 200/40 kulki mi obijaja o tlumik :roll: Pozdrawiam i pomozcie maniacy ! Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Możliwe, że to tłumik, zdejmij sprawdź. Ja miałem krzywy tłumik w mp5sd3 i miałem tak samo :| Inna sprawa, to HU i ilość sylikonu na nim. Sprawdź czy nie ma go za dużo. Jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 A nie zgubiłeś dystansera? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Problem tkwi w zle zalozonej gumce hopsiupa 8) Ostatnio poprawialem taka sama wade; notabene rownierz w selerku :wink: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted October 12, 2006 Author Report Share Posted October 12, 2006 Kulki Xtreme Precision czyli dobre... Tlumik raczej dobry... Dystanser jest... A gumke kilkakrotnie zakladalem i to samo za kazdym razem qrde :/ Bez tlumika kulki lataja w caly swiat, jak mowilem skupienie po 2 metry a z tlumikiem wogle nie wylatuja kulki :) W srodku tlumika zostaja :P Zaloze kolejny raz gumke i zobaczymy :roll: Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Uszkodzona końcówka lufy? Kolega ostatnio miał podobny problem - nowiutkie SL-9 STARa. Wyglądało to tak, że w tym modelu lufa wew. kończy się jakieś 3cm przed końcem lufy zew. I niestety obie lufy nie były ułożone idealnie współosiowo - kulki wylatywały ładnie z lufy wewnętrznej, a potem obijały się o krawędź zewnętrznej. Może też masz minimalnie za krótką preckę i nie jest ona idealnie spasowana z zew.? Albo jakiś głupi zadzior na końcu precki, wgięcie, skrzywienie, ch*j wie co... Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted October 15, 2006 Author Report Share Posted October 15, 2006 W srodku idealnie gladka :) A sama lufa lekko wystaje poza lufe zew. wiec nie ma szans zaczepiac :) ide szukac dalej co sie dzieje pzdr [ Dodano: Nie 15 Paź, 2006 ] No i dupa... Nikt niewie co jest nie tak... Quote Link to post Share on other sites
xionc Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 1. Zobacz czy wogóle geometria tłumika współgra z lufą, tzn tłumik nie jest pochylony 2. Sprawdź czy materiał tłumiący (ta gąbka) jest dobrze osadzony w tłumiku i się nie rusza 3. Może masz problem z cylindrem, na przykład do za krótkich luf, gdy dasz cylinder 0 kulki latają jak chcą, 4. Sprawdź czy przypadkiem powietrze wyrzucane przez lufe do tłumika nie tworzy jakiś nieporządanych zawirowań, albo nie "przestawia" czegoś. Z tego co widziałem to miałeś coś białego w tłumiku, krótko to widziałem, myślałem, że styropian, ale to części kulek były chyba, więc punkt pierwszy jest chyba najbardziej prawdopodobny. Może przy zakładaniu tych gumek na tłumik coś go przekrzywiłeś. Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted October 15, 2006 Author Report Share Posted October 15, 2006 Zle przeczytales posty chyba... Nie chodzi o sam tlumik ale o lufe... Poprostu precka niby precka tak to ujme... Rozrzut lepszy jak sie rzuca :/ Z tlumikiem sobie poradze w jakis sposob ale lufe nie bardzo, i w tym problem... Quote Link to post Share on other sites
oleg_lutajev Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Mojo sprawdz, czy koniec prec lufy sztywno siedzi w lufie zewnetrznej, i nie lata, jezeli nie, to przy strzelaniu cala precka chodzi jak stara k.... po ulicy - a latwo zniwelujesz ten efekt tasma izolacyjna. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Strzel sobie kulką w na przykład poduszkę i zobacz czy kulka jest w jakiś sposób uszkodzona, jeżeli tak, to sugeruje uszkodzenie na końcu lufy, jeżeli nie, to może masz krzywą tą preckę, albo co innego. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Albo masz precke SRC na ktora ludzie strasznie narzekali i przedstawiali podobne objawy :P Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 On ma precke CA (w profilu pisze), ale i ten egzemplarz może być zryty. Jeżeli HU masz napewno dobrze ustawiony to wydaje mi się że coś jest nie tak z lufą wew. Spróbuj pożyczyć od kogoś preckę i na niej przestrzelać karabin. Quote Link to post Share on other sites
Enderhawk Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 lufe kupowałeś tej samej długości co jest stock? wsadź lufe stockową i sprawdź czy skupienie będzie podobne czy wróci do "normalności" :]. Na pewno dobrze wsadzasz gumke hu/komore? sprawdz czy dystansera nie wsadziłeś pionowo.. Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Precka SRC do M4 w karabinie mojego brata sprawdza się znakomicie. (Gwoli ścisłości). Quote Link to post Share on other sites
Enderhawk Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 u mnie lufa src 509 zmniejszyła zasięg trzykrotnie, chociaż skupienie nie było najgorsze.. ale i tka wyższe było w stock CA 363^^ (cylinder typ 0 ofc.) Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted October 17, 2006 Author Report Share Posted October 17, 2006 Doszedlem po wniosku po licznych obserwacjach ze przyczyna bedzie HU. Poprostu silikonowa gumka jest troszke za szeroka (moze sie rozciagnela:P) i odstaje od lufy przez co ona sie lekko przesuwa :P Bede musial jakos usztywnic gumke razem z lufa zeby sie w zaden sposob nie poruszala :) pozdrawiam i dzieki za uwagi wszystkich :) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 A może to to że do Bore Upa powinno się założyć sprężynę co najmniej M120...? Quote Link to post Share on other sites
kali Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 On ma taką sprężynę... :roll: Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 Jak dla mnie masz Cylinder typ 0 i powietrze za bardzo się rozprężą... Typ 0 na bank... albo wstaw inny Cylinder albo dłuższą lufę i problem zniknie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts