Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem- niby precka

Recommended Posts

Nie wiedzialem gdzie napisac ten temat wiec bedzie tutaj :) Jak cos to modzi prosze przeniesc.

A mianowicie mam problem: posiadam selerka normalnego, wstawilem precke, gumke silikonowa oraz borka... A problem jest glownie z lufa, poprostu rozrzut mam tragiczny zero skupienia... Na odleglosc 30m rozrzut 2 metry to lekka przesada.

Na auto widac ze kazda kulka praktycznie idzie w inna strone (czasami sie udaje ze 5 kulek poleci tak samo, rzadkosc)

Rozbieralem bron pare razy i cholera nic nie zauwazylem co moglo by wplynac na ta wade...

Jezeli ktos ma jakis pomysl to prosze o sugestie :(

I jeszcze jedno: chyba przez to, po zamontowaniu tlumika KA 200/40 kulki mi obijaja o tlumik :roll:

Pozdrawiam i pomozcie maniacy !

Kulki Xtreme Precision czyli dobre...

Tlumik raczej dobry...

Dystanser jest...

A gumke kilkakrotnie zakladalem i to samo za kazdym razem qrde :/

Bez tlumika kulki lataja w caly swiat, jak mowilem skupienie po 2 metry a z tlumikiem wogle nie wylatuja kulki :) W srodku tlumika zostaja :P

Zaloze kolejny raz gumke i zobaczymy :roll:

Uszkodzona końcówka lufy? Kolega ostatnio miał podobny problem - nowiutkie SL-9 STARa. Wyglądało to tak, że w tym modelu lufa wew. kończy się jakieś 3cm przed końcem lufy zew. I niestety obie lufy nie były ułożone idealnie współosiowo - kulki wylatywały ładnie z lufy wewnętrznej, a potem obijały się o krawędź zewnętrznej. Może też masz minimalnie za krótką preckę i nie jest ona idealnie spasowana z zew.? Albo jakiś głupi zadzior na końcu precki, wgięcie, skrzywienie, ch*j wie co...

1. Zobacz czy wogóle geometria tłumika współgra z lufą, tzn tłumik nie jest pochylony

2. Sprawdź czy materiał tłumiący (ta gąbka) jest dobrze osadzony w tłumiku i się nie rusza

3. Może masz problem z cylindrem, na przykład do za krótkich luf, gdy dasz cylinder 0 kulki latają jak chcą,

4. Sprawdź czy przypadkiem powietrze wyrzucane przez lufe do tłumika nie tworzy jakiś nieporządanych zawirowań, albo nie "przestawia" czegoś.

Z tego co widziałem to miałeś coś białego w tłumiku, krótko to widziałem, myślałem, że styropian, ale to części kulek były chyba, więc punkt pierwszy jest chyba najbardziej prawdopodobny. Może przy zakładaniu tych gumek na tłumik coś go przekrzywiłeś.

Doszedlem po wniosku po licznych obserwacjach ze przyczyna bedzie HU.

Poprostu silikonowa gumka jest troszke za szeroka (moze sie rozciagnela:P) i odstaje od lufy przez co ona sie lekko przesuwa :P

Bede musial jakos usztywnic gumke razem z lufa zeby sie w zaden sposob nie poruszala :)

pozdrawiam i dzieki za uwagi wszystkich :)

• 2 weeks later...