Marcinek83 Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Witam. Robie od jakiegoś czasu świece dymne najprostszej konstrukcji, rolka po papierze toaletowym wypełniona stopionym cukrem z saletrą i nie wiem jak zabarwic dym. Chodzi mi o to by nie latać po chemicznych czy kupowac drogie chemikalia w aptece tylko jak naprościj zrobić jakiś kolor nie trując dymem nikogo. Link to post Share on other sites
FireBurner Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 heh saletre z cukrem mozesz jedynie zabarwic na szary lub czarny hehe, ewentualnie braz. Wszystkie barwniki stosowane w kupnych swiecach nie nadaja sie do saletry z cukrem bo mieszanka ta ma zbyt wysoka temperature spalania i barwiniki poprostu sie spalaja nie dajac kolorowego dymu. Niestety sam dym z mieszanki saletry z cukrem jest juz szkodliwy, ale od czego sa maski p-gaz hehe, MP-5 na twarz i heja. NIE STRZELAC DO KOLESIA W MASCE P-GAZ!!! Link to post Share on other sites
Baca Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 FireBurner Czemu mam nie strzelac do osoby w masce p-gaz? Przeciez kazdy przed strzelaniem sprawdza czy jego ochrona oczu wytrzyma. Nie zrobiłes tego... :?: Jak maska nie ma odpowiednich szybek balistycznych (a i te sie sprawdza) to sie poprostu nie nadaje do ASG. Kurwa co za ludzie :roll: Link to post Share on other sites
FireBurner Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Mam maske MP-5 i nie mialem jeszcze okazji do niej strzelac. Masz jakas maske i testowales ja aegiem? Link to post Share on other sites
Foka Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Masz jakas maske i testowales ja aegiem?Tak - MCU2P. Tak jak napisał Baca - masz nieprzetestowaną maskę - nie używasz jej w AS. Jak jest dym to Twój problem. Jak widzę kolesia w masce to zakładam, że wie co nosi, bo to jego oczy i na pewno nie będa się powstrzemywał przed strzelaniem Link to post Share on other sites
woma Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Dobra maska nie jest zła! Swoją droga coś mi się zdaje, że to nie forum pirotechniczne, a moderatorzy nie lubią "przepisów". Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted October 14, 2006 Author Report Share Posted October 14, 2006 Jak widzę kolesia w masce to zakładam, że wie co nosi, bo to jego oczy i na pewno nie będa się powstrzemywał przed strzelaniem Też prawda, ale Foka, u ciebie w grupie widziałem na fotkach jak koles biega w masce p-gaz i na nią zakłada gogle, moge się mylić ale wydaje misię że to właśnie u ciebie to widziałem. Pomysł (rozwiązanie) jest bardzo dobry i jest chyba jedyny. Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Też prawda, ale Foka, u ciebie w grupie widziałem na fotkach jak koles biega w masce p-gaz i na nią zakłada gogle, moge się mylić ale wydaje misię że to właśnie u ciebie to widziałem. Pomysł (rozwiązanie) jest bardzo dobry i jest chyba jedyny. Hmm Foczas powiedz który to za takie patenty się łapie ?? :mrgreen: Pomysł nie jest raczej najlepszy a na pewno nie jedyny. Po pierwsze sa maski z szybami balistycznymi, po drugie jak nie ma to zawsze można usunąć oryginalne i w ich miejsce dociąć i wpasować odpowiednie balistyki albo porządną pleksę o odpowiedniej twardości i grubości. Sposobów jest mnóstwo. Jak miałbym na maskę zakłądać okulary to chyba wolałbym pokombinowac z okularami pod maską. A z drugiej strony po kiego maska do ASG na większości strzelanek nie używa się takich "dymów" które wymusząły by używanie masek P-gaz. Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted October 14, 2006 Author Report Share Posted October 14, 2006 Hmm Foczas powiedz który to za takie patenty się łapie ?? http://wmasg.pl/projektor.php?typ=ekipa&ek...pa=3&obrazek=93 W prawdzie nie ma ich na masce ale przypuszczam że do tegu mu służą. Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Tego typu maska i google jest jak nabardziej OK ;) Nie wiedziec czemu pomyślałem o "zwykłym" "słoniu". A swoją drogą w tego typu maskach jak ta ze zdjęcia raczej nie ma problemu (poza kasą) ze zdobyciem szyb balistycznych. Link to post Share on other sites
woma Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 PALEC ZE SPUSTU! Link to post Share on other sites
Stolar Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Tak - MCU2P Z dodatkową osłona balistyczną warto dodać. Pisze o tym żeby ktoś kto dziwny trafem kupi maskę MCU bez tej „szybki” nie był zdziwiony. Wizjera „właściwego” maski nie testowałem(bo po co ryzykować i mieć dziurawą maskę) ale jest bardzo elastyczny więc kto wie, może wytrzyma… Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 A ktoś pomyślał że zakładając maske trzeba zdjąć normalną ochrone oczu? :| Przecież nikt nie bedzie latać w masce przez całą rozgrywke... Czasem taka kilkusekundowa zmiana "ochrony oczu" może okazać się przykra w skutkach - zatem jestem przeciw używaniu masek p-gaz - no chyba ze jako jedyna ochrona - ale bieganie w masce zdrowe nie jest. Pozdro Link to post Share on other sites
Foka Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 u ciebie w grupie widziałem na fotkach jak koles biega w masce p-gaz i na nią zakłada gogle, moge się mylić ale wydaje misię że to właśnie u ciebie to widziałemŹle widziałeś Pomysł (rozwiązanie) jest bardzo dobry i jest chyba jedyny.Nie jedyny. MCU-2P spokojnie wytrzymuje każdego AEGa http://wmasg.pl/projektor.php?typ=ekipa...obrazek=93 I gdzie tu masz gogle NA masce? W prawdzie nie ma ich na masce ale przypuszczam że do tegu mu służą.Źle przypuszczasz. Pamiętaj - bardzo dokładnie rozróżniaj co wiesz, a czego się domyślasz. Łatwej Ci będzie w życiu. PALEC ZE SPUSTU!LOL już to zdjęcie było omawiane na forum. Gdzie tu widzisz palec na spuście? nikt nie bedzie latać w masce przez całą rozgrywke... Dlaczego nie? Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Foka jak już pisałem, to nie jest zdrowe. Jeśli rozgrywka trwa pare godzin 2-3... to sam pomyśl Link to post Share on other sites
Baca Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Oświeć mnie. Nie moge znalesc nic, co moze byc niezdrowe. Link to post Share on other sites
Foka Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Właśnie co? Amerykanie w czasie alarmów w Iraku sobie radzą... Kiedyś 80% teraz pewnie ze 20% mężczyzn w Polsce również... Link to post Share on other sites
Recommended Posts