sirrafael Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 jeśli nie "Sport" to gdzie mogli to umieścić? Milion razy wałkowane... - Hobby. Porównam to do zabawy starych milionerów w USA. Kupuja sobie czolgi, samochody, i samoloty odrzutowe i bawia sie nimi w wojny. Czy to jest sport? Tak jak w asg... nie masz oficjalnych mistrzostw swiata w asg.. bo jak? Link to post Share on other sites
oficer80 Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 To, czy ASG nazywać sportem, czy tylko hobby jest już odmienną kwestią. Jeżeli wszystkie artykuły o ASG bedą pisane tak jak w Focusie to niech nazywają ASG SPORTEM. Ja też sobie kupiłem Focusa (choć nigdy tego nie robię) bo ten artykuł zasługuje na to. A przy okazji pokażę rodzicom, bo ci uważają mnie za "przedszkolaka" Link to post Share on other sites
Wojti Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Artykul zostal umieszczony w dziale SPORT, bo tak zdecydowala redakcja (info dla wyjasnienia). Mozna by prowadzic dysputy, "walkowac" i 1000 razy, czy to sport (ekstremalny, maj god ;) ), hobby czy mily sercu temat itp... Ale chyba nie to jest najwazniejsze. Natomiast milo jest czytac (i slyszec), ze pod wzgledem merytorycznym jest on do zaakceptowania przez spolecznosc airsoftowa. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Ineptus Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 W tekście ASG było porównywane do paintballa jak hobby do sportu... Link to post Share on other sites
Westie Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Kiedy ten artykuł był pisany? Bo chyba miesiąc temu w Wielkiej Brytanii airsoftowcy ostatecznie wymogli na parlamencie zwolnienie ich hobby z restrykcji narzuconych przez Violently Cretinic Restrictions Bill... Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Artykuł napewno pisany był już jakiś czas temu Westie ;). Krótko, zwięźle i na temat- poprostu dobry artykuł, tym lepszy, że nie było w nim nachalnej reklami airsoftguns.pl ;) Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Artykuł naprawdę niezły, chociaż reklama airsoftguns.pl była - o ironio! - na screenshocie z wmasg.pl.;] Link to post Share on other sites
Westie Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 reklama airsoftguns.pl była - o ironio! - na screenshocie z wmasg.pl.;]Cóż, to akurat ślepy los.Poza tym dzięki za wspomnienie o Arnie's! Link to post Share on other sites
Aliant Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Początkujący strzelec może wybrać się na impreze ASG w dowolnym ubraniu, choć najwygodniejszy jest dres Jak to w dowolnym :?: Chyba w mundurze. Link to post Share on other sites
Regdorn Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Jak to w dowolnym Question Chyba w mundurze. A nie może? ;) I tak później zauważy dlaczego wszyscy w mundurach biegają. Link to post Share on other sites
Darg Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 taka mała dygresja ...najwygodniejszy jest dres Drechy na strzelankach asg? Myślałem że drechy występują tylko w klatkach schodowych i na ławkach Link to post Share on other sites
Regdorn Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Dres dresa nie czyni. Wszędzie ktoś, gdzieś się pojawi w dresie na początku swojej zabawy. Link to post Share on other sites
Trzepak Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 może z tym dresem to chodzi o zwykłe ciemne spodnie z materiału na gumce i bluzę roboczą :wink: Ja też tak zaczynałem :D Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Ale się offtop zrobił... Proponuję wrzucić to do 'Ewolucji' w stosownym dziale czy gdzieś... A tak przy okazji, to kiedyś na strzelance widziałem gościa w krótkich spodenkach i japonkach, więc dres aż tak konieczny nie jest.;P Link to post Share on other sites
Shadow Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 może z tym dresem to chodzi o zwykłe ciemne spodnie z materiału na gumce i bluzę roboczą :wink: Ja też tak zaczynałem :D Ja też i przyznaję się bez bicia. Większość osób chyba tak zaczynała. I dobrze. Tak samo ma się sprawa z pistolecikami z bazarków/kiosków. Niestety... Link to post Share on other sites
scorpix Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Ładnie..... jestem pod wrażeniem :) Link to post Share on other sites
Jodi Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Artykuł o niebo lepszy niż ten z logo. Bardzo ładna robota. Link to post Share on other sites
Westie Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Artykuł o niebo lepszy niż ten z logo.Bo jest różnica między ludźmi, którzy robią to dla samego funu, a ludźmi, którzy myślą, że się na tym wypromują i nawet coś zarobią... Link to post Share on other sites
JackN Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Fajny tekst :) Opłaca się zakupić gazetkę dla niego ! Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Cholernie dobry tekst. W moim odczuciu powinien jeszcze bardziej zostać położony nacisk na fakt że AS jesty tylko dla ludzi dorosłych, ale Focusa dzieci i niedorozwoje raczej nie czytają... Link to post Share on other sites
RainMaker Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Jak wiec widac - mozna napisac uczciwie o prawdziwym AS. Link to post Share on other sites
tomolo Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Oby więcej takich tekstów w ogólnopolskich pismach. Link to post Share on other sites
Bohun74 Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Bardzo dobry tekst, czytałem z przyjemnością. Wielkie brawa dla autorów. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
QLIG Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 A mnie zaskoczyły przepisy w Niemczech :wink: Z moja Cymą O28 już bym nie wjechał :wink: Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Jest ok, ciesze sie ze pojawiaja sie rzetelne opisy ASG. No i nie byl bym soba jak bym nie dorzucil czegos na koniec. "ASG to nie sport to sposob na zycie" Link to post Share on other sites
Recommended Posts