Walduś_18 Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 (edited) Witam wszystkich Na wstępie chciałem przeprosić za błędy, ponieważ jestem bardzo zmeczony, więc proszę o wyrozumiałosć :) DO RZECZY Odrazu moge obalić mit niekompatybilnych magazynków! Magazynki z CA(Classic Army) i TM (Tokyo Marui) są kompatybilne i kulasy pobierają :) Wykonanie: Moim zdaniem żaden to ABS, lecz zwykły grubszy plastik i nic więcej, pozatym jest półmatowy (czyli troche odbija światło). Repika posiada napisy 5.56x45mm (tyle z oryginału) Tłumnik połomienia jest plastikowy lecz cześć na której się go przykręca jest metalowa, więc jest git więc za wykonanie karabinu daje 4+ Magazynek Niestety, ale fani atrap naboi w przeźroczystych magazynkach będą zawiedzeni, poniewaz zamiast naboi widać w nim chamskie białe zębatki (mag typu Hi-Cap) plust tego że widzimy ile kulek jest zaś minus sami wiecie... OCENA 3- Kolba Posiada gumową stopkę, więc kolba będzie się trzymała pewnie na ramieniu. Zatrzask kolby jest plastikowy a ząbek który ja utrzymuje po złożeniu trzyma ją na miejscu więc się kolba nie kolibota i siedzi na miejscu :) OCENA: 6 Przałącznik rodzaju ognia: Widać na nim chamską śrubkę (co mnie przeraża), ale cóz jakos zamontować musieli działa i chodzi tak jak mu chińska frabryka dała :) BDB OCENA: 4 Celownik (atrapa lunety) Niestety, ale jako kolejna osoba potwierdzam iż jest to atrapa i musze także zasmucić osoby, które będą chciały wstawić całą rączke CA razem z lunetą, niestety, ale oba mają inne osadzenia OCENA: 2+ Hop Chłop (Hop up) Musze powiedzieć iz hopek jest odrazu do wymiany, ponieważ jak strzelałem to kulki latały jak chciały albo karabin poprostu nimi pluł ;/ Sam hop chłop jest wykonany z gumy o nazwie SZMATEX ni to guma ni coś, poprostu nazwe to ATRAPA GUMY. Po wymianie takowej gumki karabol strzela tak jak mu chińska fabryka dała, czyli CELNIE DALEKO I SKUTECZNIE większe info dam jutro poniewaz zapadła mnie ciemnosć OCENA: 1 Lufa Na 100% jest to lufa 6.08 jest ona full aluminum :) OCENA: 6 Bateria: Jest to batka typu Ni-mh 9.6v 1200mah bardzo dobra OCENA 6 OCENA KONCOWA 8+ (MOIM ZDANIEM) Mysle, że recke zrobiłem taką jak trzeba jeśli coś pominełem prosze pytać odpowiem na każde pytanie Najserdeczniejsz pozdrowiania składam osobie, którą bardzo cenie i szanuje Jack :) P.S pozdrów tam wszystkich w domciu Edited February 18, 2007 by Walduś_18 Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 [...] OCENA KONCOWA 8+ (MOIM ZDANIEM) [...] A to ciekawe! Twoja ocena nigdy nie przekroczyła 6., zdarzyła się 1, a Ty końcową ocenę dajesz 8+? Z tego co piszesz dałbym tej replice co najwyżej 5+ Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 (edited) eh dobra tu mnie masz oceniałem w skali od 1 do 6 więc daje 5- Ops bym zapomniał! Facet, który sprzedawał mojego Giertycha mówił, że wybijał mu nawet na chrono 305 FPS :F po wymianie gumki jestem wstanie w to uwierzyć. Pisze ze, więc po południu podam zasięg :) Edited February 19, 2007 by Walduś_18 Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Gumka nie ma nic do rzeczy przy pomiarach na chrono, bo robi sie je przy wylaczonym HU... Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 (edited) ZSIĘG: Na kulkach 0.12 ładnie, ale potem odbijaja do góry, więc nie polecam :F Kulki 0.2 ja osobiście miałem XTREME od znajmego w magu i powiem, że strzela jak na te 390,- jak stokowy AEG CA, więc bardzo mi się podoba. Czyli kulasy leca na jakieś 45 skutecznie a potem tam jakieś aluzje mają na lewo, prawo tzn całkowicie lecą na 55 (napewno nowy hop chłop) Acha i dlamnie jest za lekki, :F jakieś 2.8 kg mu daje, może troche mniej Edited February 19, 2007 by Walduś_18 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 (edited) Sorry ale chyba nie wiesz co to zasięg skuteczny 45m skutecznego zasięgu to bardzo dobry wynik przy ok 400fps z prec lufą, więc nie gadaj "byzydur"... Jeżeli masz 30-35m to i tak dobrze (tyle mają stocki marui) Edited February 19, 2007 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Sorry, ale ja wiem co widze i kłucić się o byle co mi się nie chce, pozatym weź pod uwage, że wymieniłem gumke hu, która ma nieco większy cycek, nie kłamie naprawde przy starym hu walił na 35. No może teraz wali na 40 - 45 lepiej?? Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Skuteczny to nie znaczy, że płasko leci do tego metra, a to, że na dystansie 45m na 10 strzałów więcej razy trafiasz w dany obiekt (np. człowieka) niż pudłujesz. Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 (edited) Jak chcesz to kupuj G36K, ja swojego postanowiłem upgreadować, narazie dokupiłem mu komore Hu z CA (zobaczymy co będzie jak dojdzie) A jak juz kupisz G36K to zmień gumke hu i dystanser! (najlepiej KOMORE HU) Z magazynkami musze się poprawić! Oczywiście wchodza całe, ale kulek nie podają do komory ;/ (może przez to, że magi z CA i TM mają większe otwory którymi wchodza kulaski do komory HU) Osobiście stwierdzam iż da się zrobić tak, aby magi TM i CA podowały kulki do komory hu. Pogrzebie, wysram wyrobie, dajcie mi czasu, a powiem jak zrobić, aby magi podawały kulaski! Nie wiem czy opłaca się kupywac G36C, rosnie coraz większe grono ich uzytkowników (tak jak emek) więc dlatego postanowiłem pozostac przy swojej Goście poto, aby, byc orginalnym i mieć rzadko (chyba) spotykanego guna w tym przp. G36K z BE Pozdro W18 Edited April 21, 2007 by Walduś_18 Quote Link to post Share on other sites
HW_Lisu Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Walduś_18 i Placek - ogarnijcie się z tym offtopem. Kilka postów poszło w kosmos, nie prowokujcie mnie ;) Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 pytanie mam CZY JA JEDNY W POLSCE POSIADAM TO GóWNO?? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 No chyba... :) Ponawiam pytanie - czy kolba nie jest kapkę za krótka do złożenia siębez kamizeli? Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Jest tej samej wielkości co CA Quote Link to post Share on other sites
alex_polska Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Siema, http://taiwangun.com/?str=product&prId=622 czy jest możliwość zamontować ten uchwyt??? Może jakoś przerobić??? Quote Link to post Share on other sites
macioza1 Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Walduś_18 18/2/2007, 21:05 Celownik (atrapa lunety) Niestety, ale jako kolejna osoba potwierdzam iż jest to atrapa i musze także zasmucić osoby, które będą chciały wstawić całą rączke CA razem z lunetą, niestety, ale oba mają inne osadzenia OCENA: 2+ to co podales w linku to wlasnie raczka CA z luneta =) Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 Jeszcze ludzie kupują tego shita? Orzesz w mordę <sciana> Za rączkę daje -200 pkt, a za guna -3000 do lansu :P Ja swojego przerobiłem tak, że Pociskał mi lekko 55-65m xD Preca, bata nowa komora sie kłania, sprężyna M110 prowadnica, i heja. Ogólnie miałem +3000 do lansu, za tą przeróbkę :P Quote Link to post Share on other sites
alex_polska Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 Walduś_18 Nooo całkiem całkiem... ale ja sobie musze kupić w niemczech bo tak to nie ma zezwolenia... ona ma <0,5J: http://www.softairwelt.de/cgi-bin/shop.pl?...p;userid=795423 Czy wie ktoś, czy można w tej wymienić plastikowy GB na metalowy?? Wszystko przes te je**ne przepsy niemieckie... Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Po grzyba kupować to "cudo" z plastikowym GB i wstawiać metal GB? Lepiej kupić G36c JG i konwersje do G36K. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Ale u Szwabów ciężko może być z JG ;) Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Ja, tego Giertycha miałem z metalowym GB, zębatki, które tam siedzią, to są XYT, nikomu nie musze tłumaczyć, że są rulez. Lepiej kolego nie kupuj tego gnata, bo się przekonasz, że inwestycja w niego wyniesie cię więcej, niż sama wartość tego karabinu, ale jeśli chcesz mieć lans z zasięgiem tego sprzętu, to kup go z Metal GB i od razu zainwestuj w: Komorę Hop Up, Ca. Lufa precka do maksymalnej długości 550mm, bo cylinder jest pełny, Nowa bateria, ja osobiście miałem Intellect 9.6 1400mah. Wymień łożyska na ślizgowe, ja kupiłem SRC metalowe :) prowadnicy nie zmieniałem, bo wytrzymywała obciążenia tej sprężyny :) Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 A gdybym chciał go kupić to można by za niego dać 380 zł ? Pytam się bo mam G36c jg a kumpel chce sobie tego fundnąć ;]Od razu mówię że on nie ma zamiaru go często używać ;) może raz na jakiś czas... My na swoich strzelaniach nie mamy żadnych potworów najlepsza replika to stockowy G608 więc chyba ten dałby rade nie ?? Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 380pln chłopie, to niech dołoży 19 pln i kupi G36C JG! Szlag go trafi, jak kupi to gówno z BE. Ja wydałem sporo kasy, aby na kulkach 0.23 osiągnąć 320FPS normalnie w stoku, to, te gówno ma 200FPS. Jak go kupi, za tą kasę, to... Nie powiem, bo, to brzydkie słowa. Quote Link to post Share on other sites
militaryk Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Niewątpliwie wielkim minusem w tym karabinie jest plastikowy spust. Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Niewątpliwe, wręcz wskazanie, minusem jest cały ten karabin xD Quote Link to post Share on other sites
toxick Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Przepraszam że odgrzeje ktleta ale zastanawiam się czy da się to kupić jeszcze bo mineło już ładnych parę lat bądź może ktoś ma to cudo do sprzedania może być lekko uszkodzone Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts