herradi Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 ja jestem za Mini Berylem :wink: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bobstein Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 thor_ ja wiem ale te fotki akurt pokazuja ze to jest używane i że ładnie się komponuje z mundurem;) Quote Link to post Share on other sites
bonzaj Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 http://wmasg.pl/view.php?q=maniak&id=5944 - ten Pan robil konwersje na Beryla. Moze wam pomoze w znalezieniu czesci czy cos:) pozdro Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 http://www.ak-47.us/Article_Detail.php?g=c...ntent1157968898 zobaczcie... Quote Link to post Share on other sites
mig Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 von_Zakapior a po co te nerwy? Mojego postu nie pisałem całkiem serio, była to raczej wypowiedź "z przymrużeniem oka", więc nie rozumiem skąd te negatywne emocje. :roll: Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Post nic nie wnoszacy do tematu: BOZE! Ale bicie piany! Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 von_Zakapior a po co te nerwy? Mojego postu nie pisałem całkiem serio' date=' była to raczej wypowiedź "z przymrużeniem oka", więc nie rozumiem skąd te negatywne emocje. :roll:[/quote'] Z tego powodu (i nie są to negatywne emocje, raczej zgorzknienie i poczucie bezsensu), że można sobie gadać o pisaniu na temat, a wy (w tym i Ty) i tak swoje. Po prostu jak czytam, że Niektóre jednostki nie znają takiego modelu to sam nie wiem, co powiedzieć, żeby nie bluzgać i nie być wulgarnym.... Rozumiesz mnie? Powiedz sam, czy powtarzanie tego samego kilkanaście razy bez efektu nie jest deprymujące? A teraz coś z przymrużeniem oka: ci żołnierze pokazani na zdjęciu, to są jacyś wyjątkowi farciarze, że mogą sobie AKMS-a poużywać nie tylko podczas jego czyszczenia/noszenia na warcie. Bo bardzo duży odsetek tychże żołnierzy nie ma tego szczęścia. Ale robi się off topic. Dyskusja była na temat pt: "Narodowa broń". W moim rozumieniu - polskie uzbrojenie, które panowie z G&G mogliby wypuścić na rynek jako replikę. Dlatego więc warczę nakażdego, kto wypisuje hmmm, teksty, że naszą narodową bronią jest PKM, albo pokazuje mi fotki z żołnierzami z AKM/AKMS w garści. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Dobra, a teraz najważniejsze pytanie - Ile osób wysłało już maila do G&G ze zdjęciami, wymiarami, i całą resztą? Bo gadać to sobie można. Myśle, że zdjęcia i dane zawarte na TEJ stronie wystarczą. Tylko jeszcze wysłać im orginalne części... Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 http://www.allegro.pl/item138969923_beryl_..._kbs_beryl.html (są tam jakieś rys. tech. czy cuś) może by to coś pomogło(nie licząc że to by były slajdy) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Dobra' date=' a teraz najważniejsze pytanie - Ile osób wysłało już maila do G&G ze zdjęciami, wymiarami, i całą resztą? Bo gadać to sobie mozna[/quote'] Jak to ile wysłalo? Czy ktoś o to prosił? Quote Link to post Share on other sites
Irwin Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Ja głosowałem za RAK-iem. W końcu to miała być narodowa broń (nie mamy może super wyboru w tym względzie). Myślę że przydało by się coś ciekawszego zamiast kolejnei mutacji AK. No ale wola większości... Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Gdyby był w użyciu chętnie bym na niego zagłosował :wink: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pistolet_maszynowy_PMM Quote Link to post Share on other sites
kornol Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Gdyby był w użyciu chętnie bym na niego zagłosował http://pl.wikipedia.org/wiki/Pistolet_maszynowy_PMM oj , ja tez bardzo chetnie :) Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Ja bym proponował (troche abstrakcyjny pod względem cenowym) granatnik rewolwerowy polskiej konstrukcji :D Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Patrząc na wyniki ankiety to częśc maniaków nadal nie wie co jest naszą "narodową bronią". Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Grabarzu wina nie leży po stronie "niezorientowanej" częsci społeczeństwa ASG ale po stronie zakładającego ankietę. Poprostu w pytaniu o "narodową broń" nie powinno się uwzględnić pewnych "modeli" które niestety są w ankiecie. Ale cóż... ja proponuje zamknąc temat i tyla. Bo nawet jak w taki czy inny sposób zostanie wyłoniony"zwycięzca" to potem zaczną się kłótnie kto powinien dostac te 4 repliki które obiecał G&G... I znów będzie bicie piany bez sensu. Tyla ode mnie. Quote Link to post Share on other sites
zionek Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Patrząc na wyniki ankiety to częśc maniaków nadal nie wie co jest naszą "narodową bronią". Ale w ankiecie nie ma pytania o narodową broń, tylko, która polska broń powinna się doczekać repliki. Tutaj nie powinno być pretensji do użytkoników - jakie pytanie, taka odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Ale czy PKM jest made in poland (jako myśl techniczna??). I czy Jantar jest czymś wiecej niż ciekawostką techniczną?? To tylko pytania retoryczne i nie należy na nie odpowiadać. Quote Link to post Share on other sites
Niedzwiedz Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 głosowałem za PKM ponieważ rynek karabinów maszynowych i ciężkiej broni wsparcia jest jakoś słabo rozwinięty :( więc może będzie to szansa dla Polski Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 więc może będzie to szansa dla Polski PKM szansą dla Polski? Raczej dla Sojuzu Sowieckich Socjalistycznych Republik :roll: Quote Link to post Share on other sites
wojtazkk Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Wszyscy się napaliliśmy na ten pomysł,ale przynajmniej dla mnie sprawa jest przegrana z miejsca.PPewnikiem jak zobacze cene (patrząc na to że to G&G) rura od razu mi zmięknie :) Quote Link to post Share on other sites
Gabriel Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Niemogwe ze tyle osób na tym forum gosowało za mdenną mutacja Ak BERYLEM! Malo wersji Ak jest? Będą jak eMki sie mnożyć! Rak jest przynajmniej bardziej polski fakt brzydki ale polski! Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Niemogwe ze tyle osób na tym forum gosowało za mdenną mutacja Ak BERYLEM! Malo wersji Ak jest? Będą jak eMki sie mnożyć! Rak jest przynajmniej bardziej polski fakt brzydki ale polski! Ke ?. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Pewno jest z zagranicy (nie umie dobrze po polsku) i dlatego krytykuje naszego Berylka :lol: :lol: :lol: Quote Link to post Share on other sites
wojt-as Posted November 13, 2006 Report Share Posted November 13, 2006 Nie było piękniejszego modelu jak rkm wz.28: kałachopodobnych jest mnóstwo reszta giwer to takie gnioty że aż strach. http://www.wpk.p.lodz.pl/~bolas/main/uzbro...arabiny/rkm.htm ankieta jest strasznie ograniczona i proponuję powtórzyć głosowanie po wyczerpaniu tematu. Tak naprawdę to naszą narodową bronią to był Vis i Mors ale jeden to pistolet a drugi to malutka skala produkcji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts