Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

DEDEK było już o tym coś napisane w tym dziale, a jeśli nie w tym to w dziale sprężyny, w temacie o MP001.

Szkoda że te części nie pasują. Myślałem że zaoszczędzę na replice kupując MP001 zamiast vsr10 i będę mógł go od razu stuningować, ale wychodzi na to że się przejechałem. Trzeba kupić TM niestety. Nie będę robił za testera.

Więc chce ktoś kupić MP001 black, które nie było jeszcze na żadnej strzelance z lunetką tasco 3-9x40? Wystrzelone 500 kulek w celach pomiarowych. Jeszcze chyba nie przestrzelony no i nie rozkręcany oczywiście.

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

DADEk

Raczej niema sie czego obawiac... mnie zaskoczyl jedynie jeden (3mm) bolec, ktory jest potrzebny, aby regluacja HU byla stopniowa. Jak rozlaczylem HU to przykleil mi sie do palca (wszedzie pelno smaru) i nieiwedzialem skad to sie wzielo :P ale jest tylko 1 miejsce, gdzie to pasuje :)

Tu koles opisuje rozkrecanie VSR-10 (ostatnie pare zdjec to HU)

http://www.airsoftretreat.com/oldforums/to...rms=xavier,,vsr

Roznica jest jedynie w 1 dodatowej srubce w Mp001, a pozatym to wszystko sie zgadza.

Szkoda że te części nie pasują. Myślałem że zaoszczędzę na replice kupując MP001 zamiast vsr10 i będę mógł go od razu stuningować, ale wychodzi na to że się przejechałem. Trzeba kupić TM niestety. Nie będę robił za testera.

Coen88 - nie wiem na ile doswiadczonym snajperem jestes, ale imho mp001 jest swietna jako pierwsza bron - zgadzam sie z Lechem. Za niewielka cene dostajesz strzelbe ktora po drobnych modyfikacjach (uszczelnienie) wyciaga ponad 400 fps i mozesz zobaczyc czy snajpienie to jest to.

Czytajac Wasze wypowiedzi w tym temacie odnosze wrazenie, ze ludzie sa troche za bardzo zapatrzeni w "fps`y", zapominajac przy tym ze "snajpienie" to przede wszystkim czlowiek i okreslone umiejetnosci...

Tenma - bardzo słuszna uwaga fps to nie wszystko ale jak wrzucisz preckę i wszystko ładnie uszczelnisz to dopiero jest zabawa:), narazie za duży rozrzut ma moja wooden i to mnie martwi ale wiem że snajperka to jest to :). Dorabiam właśnie na dwojnug, tłumik i preckę wtedy będę naprawde szczęśliwy (tak mi się przynajmniej wydaje:) )

Miałem to szczęście, żeby sobie polatać z dragunovem i wiem już że snajpienie to jest to, ale chcę się tym zająć na poważnie, bo u mnie w ekipie są na prawdę dobre elektryki i potrzebuję tej przewagi żeby poczuć się jak snajper z prawdziwego zdarzenia. Widzę że z MP001 nie osiągnę tych granicznych wyników więc nie chcę w to pakować kasy.

Co preferujecie do uszczelniania? Taśme teflonową czy elektryczną (słyszałem, że też dobrze się sprawuje)?

Co do fps'ów to myśle że ważne jest aby mieć chociaż troche przewagi nad AEG'ami, więc myśle żę to dośćważna sprawa (oczywiście skill też gra większą role).

Sprawdzales, ze czesci nie pasuja ??? Masz mozliwosc sprawdzenia ??? Jezeli nie to nie mow, ze cos nie pasuje... Moim zdaniem da sie mp001 stuningowac tylko trzeba wymienic cylinder :) (to jest moje zdanie, nie sprawdzalem)

pozdro

a wie ktos czy da sie kupic tylko cylinder ?? bez wszystkich dodatkow bo wiem ze na MG jest zestaw za $$$$ zł wiec mnie to nie interesuje a moze ktos zna kogos kto by mogl zrobic cos takiego ??

Co do tlumikow to polecam zglosic sie do Vaderskie'ego on moze zrobic tlumik od razu z gwintem do tej snajpy bo sie pytalem i to w przystepnej cenie wiec oszczedzamy na przejsciowce ;)

Ludzie, nie łudźcie się, że ktokolwiek wyda zestawy tuningowe za 300 zł do tego klona ! Poszła plota po internecie i się podpalacie, niepotrzebnie zupełnie. Taka sama sytuacja była w APS`ie 2 z DE, też miały być zestawy tuningowe za 300 zł i co ? I nie ma. Chłyt martekindody ;).

Aby w pełni wykorzystać potencjał VSR i upgradować go do 500 paru fps i dodatkowo, aby ten upgrade cokolwiek wytrzymał trzeba by:

- kupić zestaw Zero Trigger Lylaxa z tłokiem - 699 zł w Polsce, koło 500 paru ściągając z WGC, UN

- kupić Teflonowy cylinder Lylaxa (szary), Porwadnicę sprężyny z łożyskowaniem, Głowicę cylindra - wszystko od Lylaxa - jakieś 600 - 700 zł.

- sprężynę (według preferencji) 150sp, 170sp, 190sp.

- preckę (którąkolwiek).

Co daje nam łączną kwotę koło 1200 - 1500 zł. 3 x razy tyle ile warty jest klon.

Ew. można kombinować z dorabianiem części u ślusarzy/tokarzy etc. ale ze swego doświadczenia wiem, że raczej ciężko uzyskać jest takie spasowanie i precyzję wykonania części, jakie jest niezmiernie potrzebne w tuningach tej mocy.