kthulhu Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 Mam ten kask. W sumie nie powiem ze jest zly. Wiadomo, jak ot taki orzeszek, dosc gruby, sztywny, kolor ladny, matowy. Ma tylko dwa wielkie minusy - od gory jest dosc plaski (nie ma ksztaltu takiego pieknego owalnego jak ProTec'i tylko wyglada jakby ktos lopata od gory przylal :P) oraz czerwony fastex jako zapiecie (ale tylko czesc meska, wiec nie rzuca sie w oczy). No i jest dosc plytki co tez dla niektorych moze byc minusem. Ogolnie jednak dosc dobry kask. Quote Link to post Share on other sites
Paciek Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 Czyli taki przypłaszczony pro-tec? :) Pytam bo poluje na jakiegoś taniego orzeszka, który wygląda jak pro-tec. Często w nim biegasz? Jeśli tak to jak wrażenia i głowa po całym dniu walki? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 Czesto? Juz nie, obecnie czesciej w MICHalku. Co do wrazen. Kiedys mialem caly dzien na sobie go i nic (nie chodzi o ciezar, ale to to, ze nie powodowal pocenia sie glowy). Ogolnie bardzo fajny jest jak za ta cene. Ot taka lekka ochrona na glowe, ktora zawsze lepiej miec, zwlaszcza podczas zabawy w budynkach, kiedy istnieje ryzyko spadniecia czegos na leb/uderzenia w jakis przedmiot. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 27, 2009 Author Report Share Posted June 27, 2009 Czy używa ktoś może Pro-Teca ACE lub pochodnego z headsetem BOWMAN? Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 Ace Water (XL) pasuje do Bowmana. (Zestaw w miarę ładnie chowa się pod skorupę). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 6, 2009 Author Report Share Posted August 6, 2009 :mrgreen: Oto jak dopasowałem kopię Pro-tec'a ACE do kopii Com-Tac II. Bierzemy ołówek w dłoń i wykreślamy na jednej stronie kasku kształt słuchawki (ja robiłem to na oko, nie mając jeszcze słuchawek przy sobie). Gdy wykreślimy odpowiedni kształt na kasku, za pomocą noża technicznego lub skalpela nacinamy wzdłuż linii zakreślonej ołówkiem. Następnie bierzemy w/w nóż czy skalpel i nagrzewamy go nad ogniem z kuchenki gazowej ( :mrgreen: ). Gdy się nagrzeje nacinamy ponownie po linii zaznaczonej wcześniej ołówkiem. Jeśli nie przebijemy się takim nagrzanym ostrzem na wylot to nic nie szkodzi ;). Gdy nadtopiliśmy plastik wzdłuż linii, bierzemy szczypce techniczne (np. takie http://www.biall.com.pl/BAZA_PRODUKTOW_SMB...007-11-16.1.jpg ) i wycinamy plastik. Jeśli dość głęboko nacięło się linie, powinno się to dobrze wyrywać :D ). Aby przenieść "wykres" na drugą stronę kasku, można użyć folii aluminiowej którą należy "odkształcić" i wyciąć - a następnie na podstawie wycinka odrysować odpowiedni kształt po drugiej stronie. Na koniec lecimy papierem ściernym, żeby złagodzić ostre, poszarpane fragmenty które zostały po wycinaniu. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 (edited) Ja mam małe pytanie: Czy kask pro-tec ACE będzie w miarę funkcjonował z tym ochraniaczem słuchu (aktywny ochraniacz słuchu Peltora)? http://www.sharg.pl/item.php?nav=T003045 kask: http://www.sportactive.pl/index.php?p1340,...tm_content=1340 Edited October 10, 2009 by Sledzikmaster Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Czy ktoś próbował wcisnąć bowmana pod protecka mustang tactical - delta force? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1914 Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Wchodzi, ale wiadomo- super, hiper komfortowo nie jest, w końcu chyba nie był tworzony pod współdziałanie z headsetami :) PS W Capri ta kopia jest za 80 zł bodaj :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Jak się dobrze ułoży to jest wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
robaki Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Co do grubej i cienkiej pianki - kaski jakie mają "oni" są zazwyczaj wersjami do wody i tam zamiast pianki podobnej do styropianu jaka jest w wersjach na ląd dl skejtów, jest cieńszy styropian i pianka nie nasiakająca wodą. Ale w lecie gdy nie ma potnika wszystko spływa po gębie. Chyba że ma się cienką kominiarkę. Wtedy nie spływa ale jest jeszcze bardziej gorąco :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Witam. Temacik odgrzewam. Mianowicie przymierzam się do kupna Pro Teca, temat przeglądnąłem na szybko i z tego co przeczytałem Sordin czy Comtac nie wejdzie pod ACE. Niestety u nas czegoś takiego nie znajdę http://www.protechelmet.com/proddetail.asp?prod=4811931HSmil, więc zostaje przeróbka ACE albo....? http://www.military.pl/protec-kask-ace-wake-matte-army-green_6264t.html - będę kierował się raczej w stronę tego kasku, tylko nurtuje mnie kwestia headset'u. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 10, 2011 Author Report Share Posted March 10, 2011 ACE łatwo przerobić (vide poprzednia strona tego tematu) :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Cóż, chyba będę musiał go obkroić. Się zobaczy. Gdyby jednak ktoś złowił na necie podany w linku przystosowany do headseta kask, to byłbym wdzięczny. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Ja akurat mam kask, którego skorupa jest niemal identyczna z klasycznym Protec'iem (Protec), i mam też dwa headsety: swimmera i bowmana. Swimmer w miare wygodnie będzie współpracował z kaskiem, bowman niestety nie zmieści się w otworze. Z drugiej strony można zrobić tak, jak zrobiłem ja, tj zamontować bowmana na kasku: pasuje znakomicie, wygląda bardzo ładnie. Biorąc pod uwagę głośność bowmana jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Poza tym kaski ProTeca są dość drogie w Polsce, jeśli komuś nie zależy na samym fakcie posiadania proteca (lans), to może warto rozglądnąć się za czymś innym? Ja osobiście posiadam kask TSG, wygodny, mocny, w bardzo ładnej matowej oliwce (a są inne fajne kolory, nawet znajdą się wzory w jakieś pesudocamo) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Czy ktoś używał tych garnków z maskami typu Brassguard Bat? Da radę te "uszy" zgrać z tymi kaskami? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Tony czy ja wiem czy za porządny kask 150zł to dużo? Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Tony czy ja wiem czy za porządny kask 150zł to dużo? Protec za 150 zł? Swego czasu gdy kupowałem kask, to w tej cenie nie można było znaleźć nawet najprostszych modeli Proteca. Sam kupiłem TSG dość okazyjnie za 140 zł, w dodatku w odpowiednim kolorze: zawsze to dodatkowa oszczędność na farbie. Przymierzałem też kaski w różnych kategoriach cenowych i różnych producentów: niestety, poniżej 100 zł nie idzie w zasadzie kupić dobrego i wygodnego kasku, chyba że po promocji. Teraz to już w ogóle widzę że jest jazda cenowa z tymi kaskami, niestety zaczyna się powoli sezon, to i ceny w górę skoczyły. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 (edited) Masz: http://www.cqbtactical.pl/product_info.php?cPath=107_134&products_id=1311 IMO nie ma sensu szukać innych kopii czy podrób taniej jak oryginał za 150. Edited March 12, 2011 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 No właśnie Panowie, czym malować skorupy proteców? Zamówiłem sobie tego czarnego, do którego link jest w poście wyżej, jednak wykończenie na wysoki połysk nieco mnie martwi. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Papier ścierny i farba w spreju (Krylon/NFM/Montana/łotewer) Quote Link to post Share on other sites
kaziustein Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Z Ace Water nie ma tego problemu. No i lepsza wentylacja. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 10, 2011 Author Report Share Posted April 10, 2011 Spotkał się może ktoś z pokrowcem na Protec'a Full? Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Ktoś umiał by porównać Protec`a ACE z Sixsix one mullet? http://www.cqbtactical.pl/product_info.php?cPath=107_134&products_id=1312 http://hadronsport.com/ochrona/kaski/orzech-i-mtb/661-mullet-zielony.html Quote Link to post Share on other sites
kaziustein Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Osobiście mogę odpowiedzieć jedynie na pytania dotyczące Protec`a Ace. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts