Yahalom Posted February 5, 2007 Author Report Share Posted February 5, 2007 na 1 stronie Szczep miał do sprzedania coś fajnego. Zagdaj, moze załatwi nowe. Ja go zwinąłem :-F Te kaski są na wgcshop.com Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Poszukaj w Hipermarkecie Auchan, mają bardzo dobre kopie ProTeca za niecałe 50zł. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 9, 2007 Author Report Share Posted March 9, 2007 Velcro na "szczycie" jest osłonięte, w przyszłości posłuży jako "baza" dla MS2000 Mała przeróbka :D Quote Link to post Share on other sites
Guest Patek Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Mały refresh tematu. Czy ktoś z użytkowników orientuje się czy Ace są dopuszczane do skoków? (w cywilnych aeroklubach) :) Quote Link to post Share on other sites
BoT Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 A to moja taka mała wariacja na temat Pro-Teca. Oczywiście wszystko na rzepach - poza goglami;P Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Długiego żywota tej latarce na rzepie to nie wróżę... Quote Link to post Share on other sites
BoT Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 ja również ;-) Ta latarka to przejściowy element Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Chcialbym kupic Proteca (orginal). Potrzebuje rady, ktory (nazwa-model) wybrac. Jak sie da, to prosze jeszcze o link do sklepu. Quote Link to post Share on other sites
labik Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 A ja mam takie pytanie.. delta używa protec'ów z takim cienkim wkładem, na forum niektórzy też mają wersje 'chudszą'. W sklepach chyba są dostępne tylko te z grubym wkładem. One się od siebie czymś różnią? A może te mniejsze to poprostu rozmiar S? :) Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Bez wkładu masz tylko plastik z gabką. Jest to kopia i nie radziłbym np. brać jej na wspinaczkę. Natomiast do tego żeby sobie nie rozciąć łba w jakimś pustostanie na strzelance w zupełności wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
labik Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Więc oni wyjmują se ten wkład czy co? Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Więc oni wyjmują se ten wkład czy co? Jak to było pięknie powiedziane w pewnym filmie z Gibsonem ;-) nikt nie wie kto to są „oni” i dlatego mówią o nich „oni” :) . Pokaż o jaki model dokładnie Ci chodzi. Zauważ że większość skaterskich kasków ma wypełnienie ze styropianu jak w kaskach rowerowych za to Protec stosuje wkład z pewnego rodzaju sztywnej pianki tworzącej wewnętrzną skorupę. Niektóre kopie robią z samymi grabkami bo tak jest po prostu taniej a jednocześnie ułatwiona jest regulacja rozmiaru(wymieniasz tylko gąbki na rzep). Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
labik Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Ja mam np taki kask. I on ma ten styropian. Gruby wkład. Widziałem że delta używa pro-tec'ow z cienszym wkladem. Widzialem tez kogos z forum z takim cienszym wkladem w pro-tec'u. :] I pytanko.. jak można se zrobić taką fajną klamerke na pasek od gogli? http://img408.imageshack.us/my.php?image=dscf0084ju7.jpg Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Ja zmajstrowałem coś takiego: Pętelka shockcordu(lub innej gumy) zgrzana zapalniczką i rureczką termokurczliwą, zaczepiana o śrubę z gwintem zabezpieczony również rureczką termokurczliwą. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Pytanie do posiadaczy pro-teców oblepionych rzepami - gdzie można dostać takie duże fragmenty rzepów? Pytałem kiedyś w pasmanteriach, ale mieli zaledwie cienkie paski. Na allegro też szukałem i ni ma :/ Jak znacie jakieś źródło, to dajcie namiar. Z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Najszersze jakie znalazłem to 2". Jak potrzebujesz większą pow. to poprostu nakeljasz kilka obok siebie. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 No właśnie ja nigdzie nie mogłem dostać nic pokroju 2" :( I dlatego pytam bo może idzie dostać takie w jakimś OBI bądź NOMI (tam różne cuda można znaleźć). Widać pasmanterie w Płocku kiepsko zaopatrzone są. W każdym razie dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Allegro. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Przeszukałem jeszcze raz Allegro i znalazłem. Kupiłem, otrzymałem i chciałbym przykleić ;P Pytanie tylko za pomocą czego? Szybki klej Pattexa nie zdał egzaminu, a mocowanie na taśmę obustronnie klejąca wydaje mi się trochę mało wytrzymałe - rzep odrywa się od taśmy (taśma na kasku zostaje) po parokrotnym przyczepieniu i odczepieniu naszywki. Ma ktoś na to jakiś sprawdzony patent? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 20, 2007 Author Report Share Posted July 20, 2007 Bo odklejać naszywkę trzeba wtedy z wyczuciem, delikatnie i subtelnie :D Przytrzymujesz palcami rzep, a drugą ręką odczepiasz naszywki - chyba proste? Inna sprawa, że trzeba umieć przykleić rzep. :) Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Umieć przykleić rzep, co masz na myśli? :wink: Potrzeba do tego jakichś kwalifikacji :wink: :D? A co do samej delikatności - jasna sprawa. Tylko zastanawiam się, czy przypadkiem nie będzie tak, że w razie zahaczenia kaskiem o cokolwiek, choćby nawet gałęzie, zerwie się nie naszywka, ale cały rzep :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 20, 2007 Author Report Share Posted July 20, 2007 Stopniowo dociskając co kawałek taśmę do kasku, ciężko to napisać :D Quote Link to post Share on other sites
Maximus1944pl Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Witam ;-) Wie ktoś może czy z Pro Tec'ów - wersje 'Snow'- możemy bez problemu zdjąć wszelkie "ocieplacze", tak aby spokojnie można było korzystać z kasku również latem ?? Oraz czy usuwanie naklejek znajdujących się na kasku nie jest kłopotliwe ?? Pozdrawiam, Maximus1944pl Quote Link to post Share on other sites
BoT Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 Ja mam ten model: http://allegro.pl/item259389729_kask_pro_t...en_l_57_58.html Uszy i kark (to jest jeden element) są odpinane więc nie ma problemu. Naklejek w swoim nie odklejałem, ale na pewno z łatwością można je usunąć. Pozdrawiam BoT Quote Link to post Share on other sites
Paciek Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 Witam, Dzisiaj przeglądając tu i ówdzie znalazłem bardzo ciekawy kask. http://www.unibike.pl/sklep/product_info.p...roducts_id=1102 Nie wiem tylko czy wygląda on dokładnie tak samo jak pro-tec. Niestety nie mam jak porównać, bo nie mam pro-teca. Jeśli ktoś ma taka możliwość to niech napisze. Jeśli wygląda on tak samo to jest to bardzo ciekawa alternatyw, 45zł to nie duża cena. Co o tym myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts