Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

HUP OP AK47 [CYMA028]

Recommended Posts

Witam kupiłem wczoraj a dostałem dzisiaj "Hop Up" do AK47 [CYMA028]. I

wszystko jest dobrze. Tylko mam problem jak to wszystko złożyć. Chodzi mi

o wsadzenie gumki Hup UP do Komory Hup OP . Proszę bardzo o pomoc. Podanie jakieś instrukcji lub opisanie w odpowiedzi na tego posta

Z tego co wiem to sie wklada do komory. A gdzie ja to na lufe mam załorzyc

Na stockową lufę nie założysz, bo jest niestandardowa, musisz dokupić preckę.

A jak będziesz miał już preckę to najzwyczajniej w świecie zakładasz gumkę na lufę (naciąga się jak kondom ;) ), a potem lufę z założoną gumką wkładasz do komory HU.

Mieszacie jak nie wiem .... Czytając wasze posty można zgłupieć a na pewno nie uzyskać informacje... Stock pasuje, stock nie pasuje, precka pasuje ale nie stock ... stock pasuje kup se stock CA to będzie pasował.... Panowie nauczcie się pisać choć trochę logicznie...

Więc tak:

1)

Lufa która masz w Cymowskim AK nie pasuje do komory HU którą kupiłeś.

2)

Kupisz nową lufę i wymienisz tą która masz w swoim AK albo:

3)

Musisz przerobić Twoja lufę (wyciąć w odpowiednim miejscu otwór w którym będzie pracowała gumka HU.

Najrozsądniejszym rozwiązaniem bedzie chyba kupienie jakiejś preclufy bo raz że wszystko spasujesz a po drugie dodatkowo "wzmocnisz" replike, wzrośnie trochę prędkośc wylotowa kulki no i będzie dużo celniejsza.

Myśle że kupowanie sotckowej lufy jakiejkolwiek z firm (CA np) mija się z celem. Nie wiem czy można kupić "nową" stock lufę (moze w sklepach które robią tuningi odsprzedają wyjęte lufy), a jezeli masz zapłacic za używkę 30-50 PLNów to chyba lepiej dołożyć drugie tyle i kupić precke.

Czyli jestem zmuszony kupić komorę i gumkę. W tym celu napisałem do krakmana czy przy tej wymianie trzeba wymienić stockową lufę.

Odpowiedź mnie trochę zdziwiła, była taka:

"witam Powiem tak - przy wymianie hopa i gumki jest wskazane wymienić lufe wewnetrzną ale nie konieczne...."

Czyli mam rozumieć że jak dam im karabinek to mi to wymienią?

Pytałem tez ile by mnie to kosztowało:

"...Jezeli giwere kupisz u nas i czesci tio zrobimy to za free . pozdro"

Czyli wniosek jest taki, daje im 107zł

(to http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=193 oraz to http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=248) i oni mi to instalują w AK zostawiając stockową lufe?

PS. Jeżeli ktos nie wierzy mogę zrobić screena wiadomości i wkleić do tematu...

• 2 weeks later...