ThieF Posted November 17, 2006 Report Share Posted November 17, 2006 Witam kupiłem wczoraj a dostałem dzisiaj "Hop Up" do AK47 [CYMA028]. I wszystko jest dobrze. Tylko mam problem jak to wszystko złożyć. Chodzi mi o wsadzenie gumki Hup UP do Komory Hup OP . Proszę bardzo o pomoc. Podanie jakieś instrukcji lub opisanie w odpowiedzi na tego posta Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted November 17, 2006 Report Share Posted November 17, 2006 Ta, tylko jaki ten HU dostałeś? Metalowy od SRC? Czy jaki? Chodzi mio wsadzenie gumki Hup UP do Komory Hup OP Gumki się nie wsadza do komory, tylko zakłada na lufę. Quote Link to post Share on other sites
ThieF Posted November 17, 2006 Author Report Share Posted November 17, 2006 Hmm nie rozumiem. Z tego co wiem to sie wklada do komory. A gdzie ja to na lufe mam załorzyc Taki HU i Gumka http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=193 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=248 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 17, 2006 Report Share Posted November 17, 2006 Musisz niesety wymienić lufe na precyzyjną przy tej lufie. Polecam deep fire za 100zł precka 6,04 na asgshopie... Quote Link to post Share on other sites
ThieF Posted November 17, 2006 Author Report Share Posted November 17, 2006 Tak ale po co. Skoro narzie ja chcem wymiec samego hopa i gumke. Co ma do tego lufa. Nie bardzo cie rozumiem. Ja tylko prosilem jak zlorzyc to w całos czyli gumka + hop up + lufa bo nie mam pojecia Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted November 17, 2006 Report Share Posted November 17, 2006 "stockowa" lufa od cm028 nie pasuje do komór hop up dostepnych na rynku Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted November 17, 2006 Report Share Posted November 17, 2006 Z tego co wiem to sie wklada do komory. A gdzie ja to na lufe mam załorzyc Na stockową lufę nie założysz, bo jest niestandardowa, musisz dokupić preckę. A jak będziesz miał już preckę to najzwyczajniej w świecie zakładasz gumkę na lufę (naciąga się jak kondom ;) ), a potem lufę z założoną gumką wkładasz do komory HU. Quote Link to post Share on other sites
SebaGt90 Posted November 17, 2006 Report Share Posted November 17, 2006 Podobno da się wsadzić stocki do tych komór hop-up. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted November 18, 2006 Report Share Posted November 18, 2006 da sie, kup np stocka z CA z slr'ki (lub dłuższa np z G36 i upiłujesz) zapłacisz grosze a masz fajną lufe, chyba ze chcesz precke.. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted November 18, 2006 Report Share Posted November 18, 2006 Nierozumiesz że w lufie z AK47 cyma niema tej dziury na gumkę ? :| Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted November 18, 2006 Report Share Posted November 18, 2006 helgrind, fakt dziury nie ma ale 'poprawienie' odpowiednio długiego stocka tak żeby pasował do AK CYMY to kwestia kilkunastu minut ;) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted November 18, 2006 Report Share Posted November 18, 2006 miałem na myśli ze przypasuje do hupsiupa z src Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 A jak ktoś niema narzędzi na "poprawienie" stockowej lufy ? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Mieszacie jak nie wiem .... Czytając wasze posty można zgłupieć a na pewno nie uzyskać informacje... Stock pasuje, stock nie pasuje, precka pasuje ale nie stock ... stock pasuje kup se stock CA to będzie pasował.... Panowie nauczcie się pisać choć trochę logicznie... Więc tak: 1) Lufa która masz w Cymowskim AK nie pasuje do komory HU którą kupiłeś. 2) Kupisz nową lufę i wymienisz tą która masz w swoim AK albo: 3) Musisz przerobić Twoja lufę (wyciąć w odpowiednim miejscu otwór w którym będzie pracowała gumka HU. Najrozsądniejszym rozwiązaniem bedzie chyba kupienie jakiejś preclufy bo raz że wszystko spasujesz a po drugie dodatkowo "wzmocnisz" replike, wzrośnie trochę prędkośc wylotowa kulki no i będzie dużo celniejsza. Myśle że kupowanie sotckowej lufy jakiejkolwiek z firm (CA np) mija się z celem. Nie wiem czy można kupić "nową" stock lufę (moze w sklepach które robią tuningi odsprzedają wyjęte lufy), a jezeli masz zapłacic za używkę 30-50 PLNów to chyba lepiej dołożyć drugie tyle i kupić precke. Quote Link to post Share on other sites
SebaGt90 Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 A czy dało by się wymienić samą gumkę o taką: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=193 Bez wymieniania komory i precki ? Quote Link to post Share on other sites
woma Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Nie. Quote Link to post Share on other sites
SebaGt90 Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Czyli jestem zmuszony kupić komorę i gumkę. W tym celu napisałem do krakmana czy przy tej wymianie trzeba wymienić stockową lufę. Odpowiedź mnie trochę zdziwiła, była taka: "witam Powiem tak - przy wymianie hopa i gumki jest wskazane wymienić lufe wewnetrzną ale nie konieczne...." Czyli mam rozumieć że jak dam im karabinek to mi to wymienią? Pytałem tez ile by mnie to kosztowało: "...Jezeli giwere kupisz u nas i czesci tio zrobimy to za free . pozdro" Czyli wniosek jest taki, daje im 107zł (to http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=193 oraz to http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=248) i oni mi to instalują w AK zostawiając stockową lufe? PS. Jeżeli ktos nie wierzy mogę zrobić screena wiadomości i wkleić do tematu... Quote Link to post Share on other sites
woma Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Tak. Oni odpowiednio zmodyfikują lufę, którą już posiadasz. Jednak doradzałbym zakup lufy DeepFire za jakieś tam 100 zł, która powinna znacznie poprawić skupienie, celność i nieco osiągi. Quote Link to post Share on other sites
Dakon Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Ma ktoś może jakiś schemat jak złożyć tą komorę hu od SRC do kupy ? Byłbym wdzięczny za udostępnienie :) Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 http://www.airsoftplayers.com/ak/ak4.jpg Quote Link to post Share on other sites
Dakon Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts