Hajdi Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 A mi się wydaje że widziałem gdzieś stronę z takimi nakładkami(i dużą ilością customowych części do AK ;) ) A ja myślałem żeby na podstawę mojego AIMS wziąć AKM'a od Cymy(Ale AKM od Boya...nie słyszałem). Chyba że by zrobić AIMS'a 74... Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Otóż są informacje że będą wersje 7,62 z boja. W tym pewnie i aims ale ja wolę ruskie oznaczenia ;). AKM od cymy ma dla mnie zdyt dużo śrubek :P. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 A wszystko na koniec będzie wyglądać tak : http://img180.imageshack.us/img180/4298/dscf1647tu9.jpg Mam racje? Gdzie można dostać taką chłodniczą nakładkę? I jeszcze jedno: Co było podstawą do stworzenia "Księżniczki" ? http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=43776 http://www.floridagunworks.com/Merchant2/m...ode=AKA+AK+MISC Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 zawsze można wziąć zwykłą nakładkę np z tworzywa i ponawiercać odpowiednio. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 I właśnie tak zrobię ;). Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 (edited) moja giwerka :) części od ostrego AKM -osłabiacz podrzutu -muszka, obsada i podstawa -kolanko gazowe -wycior -jarzmo łoża -rura gazowa z nakladką -łoże -rygiel rury gazowej -szczerbinka -suwadło -tłoczysko -urządzenie powrotne -bagnet 6H4 -mag na 10 naboi -pasek do broni części ASG -korpus część przednia SRC -część tylnia body, zatrzask maga, kabłąk spustu, chwyt pistoletowy, selektor chwilowo kolba- od CM 036 -dekiel od VFC -gearbox CM 028 -precka CA 6,04, komora src, gumka guarder -batka 9,6 2200 mAh w kolbie -kilka low capów P&J -hi cap CA -hi cap cm 036 -DRUM CYMA :)) części dorabiane -lufa zewnetrzna z gwintem 14/1 lewy:) Największe poczucie realizmu daje suwadło,urządzenie powrotne i tłoczysko !! =) już niedługo lekka podkrętka do 440 fps(gear box cm 036) i kolba drewniana (od cm 036) oraz chwyt pistoletowy w kolorze bakelitu(malowanie) PS zostało trochę częsci AKM/AK 47/ AK 74 i nie tylko jak ktos chętny to pisac ! pzdr Świder Edited June 27, 2008 by SwideR Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 :) BTW to dzięki twoim opisom UES udało mi się go zrobić, wzorowałem sie na opisie jak zrobić AKM'a tyle że odpuściłem sobie korpus od ostrego ;)) największe cyrki są z suwadłem i urządzeniem powrotnym bo potrzeba najwięcej roboty. jeśli chodzi o kolbę to muss musi być drewno, mam w garażu jakąś kolbę sklejkową AKM troche połamana ale może uda się to ładnie posklejać, poskręcać itp :) itp. - juz nad tym pracuję :) i takie pytanko co sądzicie o zalakierowaniu drewien ? przy okazji kolba by lepiej wyglądała a lakier wzmocnił by ją ( jest gdzieniegdzie popękana) ? no brakuje jeszcze tylko PK-A, ale jest dość drogie.. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) sory za posto pod postem ale nie mogę edytować nie myślałem ze uda się tak szybko, ale zaadoptowałem kolbę :)) co prawda wystaje kilka małych śrubek, ale jest to o tyle wyczyn,że pod dolnym uchem nie ma drewna - kolba jest wyłamana ;/ ale trzyma się mocno ;) sory za jakość ale robiłem telefonem :-F teraz mam tylko pytanie lakierować czy nie ? :killer: Edited June 28, 2008 by SwideR Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) Nie lakieruj... Co najwyżej kąpiel w oleju... Patent na kolbę jest taki: wkręcasz śrubę w kolbę i blokujesz ją pomiędzy body a kolbą. Na śrubkę oczywiście wkładasz kawałek blaszki... Jak poszło mi dolne ucho ja tak zrobiłem i działało mi b.dobrze Edited June 28, 2008 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 nie bardzo rozumiem, tyleże u mnie jest dolne ucho body ale nie ma and nim drewna ;/ czyli na dole nie ma do czego przykręcić, keidys na akcji kałach mi spadł zimą i się połamało body src i ta kolbe troszq... Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 nie no - "jez" boski :D Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Drewna - jeśli ma być w stylu polskim to zostaw...jeśli w rosyjskim - tylko szelak. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 A ja w surowca wcieram humbrol 135 Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 dzieki za komenty i rady ;) drewna zostaną tak jak są... jeszcze tylko zbieram kasę na PK-A :uśmiech: i będzie malina :P Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 SwideR jak będziesz u nas na wlkp to rezerwuje sobie serię :P Mogę?:D Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 No spoko :P musze namówić wiarę od nas może się tam kiedys wybierzemy :)) Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 (edited) :mrgreen: Trochę poprawek i bydzie cacy. PS: Bajzlu się nie czepiać :F. Edited July 1, 2008 by helgrind Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Więcej fotek po szlifowaniu i w lepszym świetle: Sry że post pod postem ale nie mogłem edytować Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 teraz tylko tantal-kolba i magazynki od tantala i masz AIMS-74 :) aaa no i kolano gazowe od AKM i podstawę muszki - ale to pierdoły :-) Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Nie no. Magi mogą być różne :D. W końcu jakiś standard chyba tantalowskie trzymają nie ? :-F Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Nie do końca będzie to AIMS, bo kolba Tantala jest mniej wygięta niż kolba w AIMSie. Kolba Tantala jest bardzo podobna do kolby enerdowskiej 74 :) Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 (edited) Czy może ktoś wie gdzie można zdobyć szynę VLTOR do AK taką jak ma ta cyma u gunnera. http://www.gunnerairsoft.com/catalog/popup...ge.php?pID=1046 Edited July 2, 2008 by Poli Tukasi Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 W osobnej sprzedaży jeszcze jej nie ma, pozostaje czekać... Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Helgrind...zajebioza :mrgreen: Proste pytanie - czyja ta część łoża? DBoy,Cyma,Oryginał? I drugie pytanie: Czy celownik PK-A będzie dobrze spisywał się na DBoyce ? Nie urwie mi kawałka body przy bieganiu albo coś podobnego się z nim nie stanie,prawda? Może lepiej wybrać coś innego... Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Helgrind...zajebioza :mrgreen: Proste pytanie - czyja ta część łoża? DBoy,Cyma,Oryginał? Chodzi ci o nakładkę rury gazowej? Czy celownik PK-A będzie dobrze spisywał się na DBoyce ? Nie urwie mi kawałka body przy bieganiu albo coś podobnego się z nim nie stanie,prawda? Może lepiej wybrać coś innego...Nie widzę powodu dla którego miałoby cokolwiek urwać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts